FLki reagują na zmiane ogniskowej w aparacie tylko jak są skierowane prosto (naturalna pozycja palnika) jeżeli jest odchylony palnik to zoomowanie nie dziala.
Wersja do druku
bo przy wyciągniętym defensorze zoomowanie też nie działa
Witam,
Kupiłem FL-50R i wszystko działa, tylko zoom lampy działa dość głośno. Znacznie głośniej niż np. zoom kitowego obiektywu. Tak powinno być, czy powinna 'bzykać' kulturalniej?
Ten typ tak ma :cry:
1. Tak jak już wspomniano zmiana zasięgu działa tylko w położeniu na wprost. Zauważyłem, że dla 40-150 nie zmienia ogniskowej ale zmiana zasięgu działa ok.
2. Trzeba omijać Myslecinek ;-)
3. Zauważyłem, że czasami przy kiepskich bateriach sprzęt nie działa jak trzeba.
4. Pomoże inne skierowanie lampy
5. Menu włącza i wyłącza się przez dlugie naciśnięcie przycisku ZOOM. Krótkie przyciśnięcie tego przycisku powoduje przejście do kolejnej opcji w menu. Wybór za pomoca pokrętła. Doradzam włączyć opcję korekcji energii błysku (gdy pojawi ikonka błyskawicy +/-) wówczas na ekranie również pojawi się ta ikonka i będziesz miał wpływ na światło w zakresie -3.0 do 3.0. Może ta korekcja czasami pomóc z przepaleniami.
Pozdrawiam :-)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
I jeszcze jedno...zmiana wartości energii światła zmienia się pokrętłem na lampie