Oglądam często zdjęcia Szkocji skąpanej w słońcu i zastanawiam się jak to możliwe. :mrgreen:
Ale jak to napisał apz, trzeba mieć szczęście do pogody. Ja go za bardzo nie mam jak widać. I mam powód, aby pojechać tam jeszcze raz. :lol:
Wersja do druku
Dzięki :). Trochę się droczyłem :). Ale i tak Szkocję postrzegam pod względem pogody jako bardziej kapryśną i mniej przewidywalną od Norwegii.
Znowu chwilka słońca....
443
Załącznik 229516
444
Załącznik 229517
445
Załącznik 229518
...
Ja się oczywiście nie znam na fotografowaniu ptaków, ale trzy czwórki najbardziej mi się podoba.
443 - gęś wyścigowa - u nas w ogólniaku takie przezwisko miała kobitka od historii
Widoki przepiękne. Podziwiam zdjęcia czapli na tle gęsi jak i samych gęsi. W moich stronach do czapli bliżej jak na 100 m nie podejdziesz a do pasących się na polach gęsi bariera 200 m i od razu całe stado wzbija się w powietrze formując klucz i odlatując oczywiście w przeciwnym kierunku.
Właściwie ja też się nie znam. :) Ale mając do wyboru nie robić nic, albo zmierzyć się z nowym wyzwaniem. Wybieram to drugie. :)
Ja z kolei miałem matematycę która mogłaby wpisać w ten schemat...:mrgreen:
Czaple w moich stronach są bardzo płochliwe. Bardziej niż gęsi. Ale znając teren i korzystając z "przeszkód" terenowych czasem uda się podejść trochę bliżej. Ważne jest aby nie przemieszczać się gwałtownie i chaotycznie. No i praktyka po czasie robi swoje :).
Jak jest wyścigowa to musi wygrywać :smile:.
Dzięki wszystkim za opinie.
Dzisiaj tylko rudo...
446
Załącznik 229551
447
Załącznik 229556
448
Załącznik 229554
449
Załącznik 229553
...
Pozazdrościć takiego modela rewelacyjnie uchwyconego przez obiektyw.