No cóż nie każdemu się musi podobać. Może światło nie idealne, może lekkie poruszenie, ale masakra to to nie jest! Delikatnie mówiąc takie określenie jest niemałą przesadą. Mz zdjęcie jest świetne. Zamknięcie w odbiciu jest epickie:-)
Wersja do druku
No cóż nie każdemu się musi podobać. Może światło nie idealne, może lekkie poruszenie, ale masakra to to nie jest! Delikatnie mówiąc takie określenie jest niemałą przesadą. Mz zdjęcie jest świetne. Zamknięcie w odbiciu jest epickie:-)
Ja się nie znam, ale zgadzam się z Saboorem. :)
Bo w odróżnieniu od budynku, ptak się rusza (ten nawet leciał).
Jak pisałem w galerii, podchodziłem do czapli z ZD70-300, mając nastawy odpowiednie do stojącego ptaka. Ten się jednak poderwał, starałem się za nim nadążyć stąd lekko nieostry i rozmazane tło.
Zawsze można powiedzieć, że to dodaje zdjęciu dynamiki ;)
Zrób mu bzzziuuu! Przecież umiesz.Załącznik 115971
Jak wspomniałem pod zdjęciem moment jest świetny, reszta nie. Ptaszek jest jak to poetycznie-dyplomatycznie napisałeś "lekko nie ostry". Ja to zobrazowałem w troszeczkę ostrzejszych słowach. Znając Twoje podejście do fotografii tu na forum (dążenie do perfekcji) zdziwiłem się że zamieściłeś takie zdjęcie. Cenie sobie tutaj każdą opinię TWA i staram się je czytać (szczególnie jeżeli odbiegają od mojej :lol:), co nie znaczy że się ze wszystkimi zgadzam bezkrytycznie (to tak apropo tego co napisał Saboor). To chyba tyle.
No fakt... technicznie nie za dobrze. Masakry raczej nie ma, ale mogles troche bardziej dopiescic ptaka ;)
Moim zdaniem dobry material wyjsciowy - tylko troche pracy wymagane :)
Załącznik 115976
Jeśli dobrze zrozumiałem, zrobiłeś bzzziuuu całemu tłu, razem z odbiciem czapli. Nie wygląda to dobrze ;)
Takie czyli jakie? Napisz konkretnie co Ci się nie podoba. Będę wiedział czy to ja zawaliłem obróbkę, czy materiał do niczego.
Zdopingowałeś mnie i postanowiłem powtórzyć obróbkę:
Załącznik 115995
Oryginał lepszy
Jeśli ktoś ma ochotę się pobawić to proszę:
https://www.dropbox.com/s/qxzgkz82odeqyhe/P4215107.ORF