prędzej zostanę królewną niż TAKIE słabe zdjęcia będę robił :D
Wersja do druku
prędzej zostanę królewną niż TAKIE słabe zdjęcia będę robił :D
eee jak już seryjke orła z Wisły jak się patrzy trzasnąłeś to trzeba było przynajmniej pozostawić perspektywę tą samą
a tu o ile w 448 i 447 są podobne to po wyjściu z progu prezentujesz inaczej - ogarnij się :mrgreen:
generalnie perspektywa pełnej gałęzi tfuuuu toż to belka ;) w kadrze bardziej mi się widzi
no ale cóż - pojedyncze zdjęcie by się nie obroniło ale jako seria - niestety fajnie ;) :)
No tak, gałęzie jakieś takie krzywe, za bardzo centralnie model w kadrze, światło jakieś takie słabe...w ogóle po cholerę było te foty robić... ;) :)
troszkę cicho się tu zrobiło.
zdjęcia z początku maja, gdy perkozy uwiły gniazdo i zaczęły około 28 dniowy żmudny proces związany z jajczeniem jaj
450.
Załącznik 149121
451.
Załącznik 149122
proces ulepszania gniazda trwa praktycznie do samego końca, czyli opuszczenia go wraz z młodymi. w ulepszaniu udział biorą oboje rodziców
452.
Załącznik 149123
453.
Załącznik 149124
454
Załącznik 149125
Perkoziki świetne, już powinny być młode :grin:
454 miażdży ale cała wrzuta to majstersztyk :) widzę, że nawet mgiełka była (super to wygląda) pozdr
Jako namietny podgladacz ptakow na zdjecia....:!:
Szczęka na ziemi. Cudo :)
Perkozy jak ta lala :grin:
Jak zwykle niesamowite foty! :)
Genialne zdjęcia.
bardzo Wam dziękuję
masz rację. są młode. jednak chciałbym zachować jakąś chronologię wydarzeń i nie zamęczyć Was samymi perkozami
...ta rodzinka będzie w moim wątku pojawiać się dość często.
może nie uwierzycie, ale spędziłem z nimi bardzo dużo czasu przez ten miesiąc. ostatnie 7 dni co dziennie całe popołudnia do zmierzchu
o mgiełkę o brzasku nie trudno. gorzej wytrzymać w wodzie o tej porze dnia, albo jeszcze nocy:mrgreen::roll:
No jak mówisz że małysza skopałeś to kłócić się z Tobą nie będę, wiesz lepiej :mrgreen:.
Za to perkozy cudne.
Przepiekne te perkozy w twoim wykonaniu. Podziwiam i zazdraszczam, bo ja na pewno nigdy mojego ptaka nie pokaze :mrgreen:
Zapowiada się bardzo interesująca opowieść. O tym, że świetnie pokazana juz nie wspomnę. Cieszą oczy takie zdjęcia.
nie, z tym perkozy musiały poradzić sobie same:wink:
choć przez brak czujności kilka razy prawie straciły lęg
to bardziej do mnie pasuje:mrgreen:
---------- Post dodany o 07:20 ---------- Poprzedni post był o 07:18 ----------
raczej nie, nie będę zaniżał estetyki :roll:
kto wie, medycyna nie zna granic:)
Świetne foty perkozów. Świetna perspektywa, kolory, GO. Super wrzuta.
łabędzie z młodymi.
te brzydkie kaczątka są całkiem ładne łabądki:)
455.
Załącznik 149313
456.
Załącznik 149315
457.
Załącznik 149316
458.
Załącznik 149317
459.
Załącznik 149314
Świetne, ale niektóre z maleństw to nygusy, lokują się na pokładzie w pierwszej klasie. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Czysta przyjemność z oglądania zdjęć w Twoim wątku. Gratulacje.
Stawiam na 457 :grin:
Oj pięknie tu o Ciebie. Podziwiam i pozdrawiam :)
Piękna wrzuta.
Aż Marysię zawołałem, bomba zdjęcia :)
Urocza ta rodzinka :)
Olbrzymie WOW! Super!
też mi wyglądają na taką uroczą rodzinkę.
ale za blisko nie mogłem podchodzić, bo szef tej zgrai mógł być dla mnie nieprzyjemny.
Trudno sie zdycydowac na jedna fote z ostatniej wrzutki. Wszystkie mi sie podobaja.:grin: