Ponownie ciekawe miejsce. Spotykane chyba tylko tam, wejście do domu i balkon jako mostek.
Wersja do druku
Ponownie ciekawe miejsce. Spotykane chyba tylko tam, wejście do domu i balkon jako mostek.
Gratuluję drugiej setki, oczywiście nie mówiąc już o pięknych fotkach.
Może na jakie winko się załapiemy? :wink:
No no! Ależ się zeszło! 2000 post na 200 stronie :grin:
Gratuluję!
U mnie jest 100 stron :P Każdy ma skonfigurowane inaczej.
Co do obróbki, to rok nie robiłem zdjęć i nie obrabiałem więc prawie wszystko zapomniałem(po przyjeździe do Wrocławia od razu pędzę do biblioteki i zaczynam czytać od nowa :)). Zapomniałem to co wyczytałem tu: http://pl.gojaba.com/book/1174292/Ph...y-Dan-Margulis , tu: http://pl.gojaba.com/book/4254607/Ph...V-Dan-Margulis i tu: http://www.fotoszop.pl/Produkt.aspx?pid=176 . Ostatnia pozycja jest moim zdaniem najlepsza, ponieważ najmniej odnosi się do wydruków i przestrzeni CMYK. Gdy dana osoba to ogarnie to jest szefem wszystkich szefów i nic jej więcej do fotoszopowego szczęścia nie potrzeba. Uważam, że jedna strona z tej książki warta jest 10 internetowych tutoriali, ponieważ tutek podaje gotowe rozwiązanie, a D.Margulis uczy myśleć. To jest moja recepta na korekcję foto.
Podobają mi się drugie ze schodami. Obciął bym jednak, przy balustradzie z prawej. Bez roweru i dalszego planu. Może za to więcej z lewej?
Zgadzam się z Tobą w sprawie tego kadru, niestety...
to se ne wrati :wink:
Cwaniak! :wink:
Ładnie, jakby tak dać sobie czas na to stemplowanie byłoby elegancko, dziękuję :grin:
Proszę bardzo :mrgreen:
Mając oryginał, można uzyskać efekty znacznie lepsze :wink:
Oj helmuth, bo zacznę wątpić, czy te budynki, które fotografujesz we Frankfurcie rzeczywiście istnieją ;)
A tak na poważnie, to wersja helmutha bardziej mi pasuje, prostszy, klarowniejszy obrazek powstał. Mówisz wanilia, że to se ne wrati.. skąd wiesz? Wrócisz w tamto miejsce i zrobisz fotke jeszcze raz. Mogę pojechać z Tobą :)
Ostatnie dwa miejsca nieudanie pokazane, wzrok się nie zatrzymuje.
dla mnie schody - cudeńka, ciekawie się prezentują
pzdr
Pierwsze z dwóch ostatnich gdzie kolor i kształt gra rolę inaczej bym skadrował tj. furtkę z niższego poziomu i prawie w centrum kadru skąd wzrok prowadziłby w prawo do drzwi a schody po lewej ładnie zamknęły by kompozycję. Poza tym trochę dużo nic nie wnoszącego podłoża. Wiem, że fajnie i lekko się mówi a z realizacją gorzej. Drugie natomiast bardzo mi się podoba gdyż kadr jest przemyślany i ładnie wodzi się wzrokiem.
Witaj kolezanko!!!!!! Az cos w duszy milo gra po wizycie u Ciebie:grin:
W Venecji bylam przed wielu, wielu laty i Twoje fotografie oprocz tego ze sa cudne, przywrocily mi na mysl wiele milych wspomnien. Dziekuje.
Dla odświeżenia coś z innej beczki:
portretowe próby
wanilio - pierwsze bardzo na nie, myślę, że taki wyraz twarzy nie pasuje tej dziewczynie - ale to tylko MZ
druga fotka na tak, jednak z tłem ciut jaśniejszym byłoby atrakcyjniej.
pzdr
Kasprzyk dziękuję za opinię, przyjęłam do wiadomości, jednakowoż muszę dodać, ze mina Oli jest zupełnie naturalna,starałam się walory podkreślić, być może kadr mniej udany?
jako dodatek wstawiam moje piękne i młode modelki w grupie :grin:
teraz git :) mojej żonie Ola na pierwszym się podobała - pewnie kwestia gustu :)
pzdr
Nawiązując do portretowych prób Ola sympatyczna poza, szczere wyraźne oczy, miła aparycja to udało się przekazać. Kadrowo brakuje mi zamknięcia kadru 2 cm paskiem włosów nad lewą stroną czoła. Monika- tutaj kadrowo jest bardzo dobrze i modelka prezentuje się niezwykle uroczo. Dziewczyny w kapturach przyjemne i bardzo współczesne lecz nic nie poradzę na to, że kaptur toleruję tylko u Robin Hoda.
Kasprzyk , Wiejo, dziękuję za odwiedziny:grin:
kolejne z Wenecji...
Ładny nie pozostawiający wątpliwości kadr skąd pochodzi. Łuki gondoli, blask wody i otaczające kamieniczki składają się na bardzo przyjemny widok.
Bardzo ładny ten ostatni kadr. Podobają mi się także portrety, choć przyznam, że pierwszy z nich "Ola m" niespecjalnie do mnie trafia. Ale jestem laikiem w tym temacie więc nie przejmowałbym się tą opinią.
Pozdrawiam
Wiejo, Grzesiek dziękuję :)
Nie mam doświadczenia w portretach, działam intuicyjnie.
Wszystkie uwagi, odczucia mile widziane.
Odpoczynek gondolierów...
Wolałabym zmienić tytuł :wink::grin::lol:
Z tymi gondolami jest tak, że moja miłość do tych przepięknych , zgrabnych, wyprofilowanych, kolorowych cudeniek jest tak wielka, że nawet najprzystojniejszy Włoch nie wpłynąłby na mojego focusa :wink:
Czy wiecie , że gondola ma jeden bok dłuższy? Dzięki temu sama skręca w jedną stronę podczas pływania :)
Stan wody bywa różny. Kiedy opada zapaszek w kanałach jest zauważalny, mnie osobiście nie przeszkadza. Jest częścią tego miasta. To jak zapach mułu nad jeziorem. Bardziej wyrazisty jest podczas pływania gondolą. Kiedy woda jest wysoka zapaszek znika.
Gondolierzy kojarzą mi się z naszymi góralami. Pewnego dnia zbieralo się na deszcz. Gondolier pyta czy reflektujemy na dłuższą czy krótszą przejażdżkę. Odpowiedzialam , że na krótszą bo pogoda nie jest dobra na robienie zdjęć i zaraz będzie padać. On stwierdził, że deszcz będzie za okolo 2 godzin, bo na razie woda jest niska. Jak się podniesie, to będzie padać. Jak powiedział - tak było.:grin:
Seria zdjęć z gondolami b. fajna. Ostatnie zdjęcie jak dla mnie ciut przy ciemne, ale kadr ma swój urok.
Gondolier świetnie pokazany!
Kadr b.dobry,troszkę więcej światła - fakt przydałoby się.
Ech,zazdroszczę Ci tej Wenecji,psia kostka. :)
Dzięki chłopcy! :grin:
Sama ciągle przeżywam. Pięknie było. Kiedyś tam wrócę.
Teraz nowe plany. Jak wszystko pójdzie dobrze (na 80 procent) zobaczę Emiraty Arabskie.:grin:
Ale niestety słyszałam, że tam nie jest ciekawie. Dochodzą mnie sprzeczne opinie. Może coś słyszeliście?
Gondolier jak wyciągnięty z innej bajki.
fajny obrazek
A o emiratach to nie oficjalnie słyszałem ze nie fajnie, ale to nie moja opinia. Pozdrowionka
Gondolier, mimo zastrzeżeń jak poprzednicy (światło :|), najbardziej mi się podoba z "gondolowej" serii :)
Choć raz odwiedzić Wenecję, chociaż możgę się kiedyś rozczarować po skonfrontowaniu obrazu tego miasta z filmów l.60 ;-)
Gondolier- podoba mi się to zdjęcie, "Aniołki ...Wanilli" także
Wenecja super, oceny w galerii.
Pozdrawiam
Karol
Dziękuję :grin:
Cieszę się, że gondolier się podoba. Spróbuję go jeszcze raz w rawach wywołać może coś zyskam?
Pozdrawiam:grin:
Gondolier jak z obrazka. Rzeczywiście cała wenecka seria bardzo udana.
Pozdrawiam
Dobry wieczór:grin:
Zostawiam jeszcze jedno
Super, mnie się z narowistym koniem kojarzy, rwie się do biegu :)
Dzięki Jasiu :grin:
Ależ nas malutko na forum w ten niedzielny wieczór....
Tak czy siak zostawiam fotkę