Rafał,
Pomóz mi zrozumieć, dlaczego fotka 260 nawiązuje w jakis sposób do ojca dyrektora.
Pzdr, TJ
Wersja do druku
Rafał,
Pomóz mi zrozumieć, dlaczego fotka 260 nawiązuje w jakis sposób do ojca dyrektora.
Pzdr, TJ
no troche naciagane z tym ojcem dyrektorem ... przeciez nie kazda staruszka slucha tego radia ;)
z tej ostatniej serii najbardziej pasuje mi ostatnia fotka ... szkoda tylko za calej bramy (gory) nie widac :(
Odnoszę wrażenie, że całę Twoje dorosłe życie. polega na płodzeniu udatnych i obiektywnych dzieci(wyrazy uznania), czarowaniu przyjaciół, okolicznymi widoczkami za 50 zeta z rolnikiem w tle i puszczaniu się w miasto, co najbardziej pochwalam,że o chodowli wspaniałych piesków nie wspomnę. Jak dla mnie, to puszczaj się tak dalej, w miasto, bowiem takich widoczków łaknę i na nie oczekuję. Tylko, ty jak już kiedyś pisałem, z lufą w mieśćie takim jak Kraków czujesz się swobodnie, a my prowincja, zza krzaczka :mrgreen:
To proste. Starsi ludzie (nazywani przez niektórych moherami) wpłacali w swojej naiwności pieniądze na konto Radia Maryja na ratowanie stoczni Gdańskiej. Wdowi grosz oddali, lekarstw nie brali, niedojadali (kucze, jak Kapuściński pojechałem ;) ). Pieniądze zniknęły, stocznię szlag trafił. A słuchacze Radia Maryja nadal wierzą w Ojca Dyrektora.Cytat:
Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Stąd skojarzenie. Proste jak melodia ludowa.
Rafał,
Przyjmuję wyjasnienie. Nawet mógłbym zaśpiewać piosenkę i uzasadnić następnie jej związek z tezą, jak w nieodżałowanych "Spiewających fortepianach" Rudiego Schubertha.
Swoją drogą, to Stocznię i tak by szlag trafił, już za Wałęsy to był bankrut bez większych perspektyw, dzisiaj jest to rejon nieustających małych i większych geszeftów. To jest tak, jak na siłę łączy się gospodarkę z polityką poprzez związki personalne, czyli obsadę stanowisk przez krewnych i znajomych Królika.
Inicjatywa Ojca Dyrektora byla wybitnie polityczna i propagandowa, co wazne - niegodziwa, niemoralna, w dodatku beznadziejnie spaprana poprzez inwestowanie na giełdzie na zasadzie - kompel dzwonił do mnie i powiedział, że warto zakupić te i te akcje, gwarantowany zysk.
Pzdr, TJ
Dzięki za opinie. Następne uliczne z ostatniej niedzieli:
264
chyba nie chcesz przez to zdjecie pokazac, ze ktos chwalacy sie zdjeciem z Papiezem JPII stara sie przyciagnac bardziej na siebie uwage i zarobic na nim? bezczelstwo.
Normalne. Przeca JPII to najlepsza marketingowa dźwignia handlowa/przebój ostatnich sezonów.
Nazwałbym to metodą "na Rydzyka". Ten człowiek od dawna tak robi.Cytat:
Zamieszczone przez vendro
To właśnie chciałem pokazać. Smutne to i żałosne. A zdjęcie przypięte jest na spinaczach do prania. :roll:Cytat:
Zamieszczone przez vendro