Odp: "The zdjęcia"- coś ode mnie
Rety, jeszcze nie widziałem u siebie takiego tłoku !
I na dodatek dyskutują na ciekawe tematy !
Przyznam się że na temat wyostrzania wiem najmniej z tego co ze zdjęciami robię. Co więcej - i to wręcz zahaczy o brak szacunku dla odbiorców - zdjęcia zmniejszone wyostrzam tylko podczas eksportowania ich w LR.
Duże zdjęcia wyostrzam wywołując RAW w LR, a potem gdy trzeba to jeszcze z użyciem filtra wysoko przepustowego na partiach które wymagają większego podtemperowania.
4 załącznik(ów)
Bo im dalej jadę, tym chętniej wracam i jeszcze bardziej doceniam to co mam koło domu.
338.
Załącznik 103979
339.
Załącznik 103980
340.
Załącznik 103981
341.
Załącznik 103982
Poza pierwszym, wydaje mi się, że nie miałeć dobrego światła i próbowałeś "wyciągać" ile się da.
Kolory jakieś przygaszone ale może tak chciałeś :roll:
Nie chciałem tylko na laptopie obrabiałem, ale to żadne wytłumaczenie...
Nie ze złośliwości, ale w nawiązaniu do wypowiedzi w moim wątku na temat zamieszczania podobnych fotek .... Zerknąłem na kilka stron w Twoim wątku i mam pytanie.
Czemu służą serie: 301, 302, 303 lub 312,313,314 czy 338-341 - nie lepiej wybrać po jednym najlepszym :wink: ?
Cieszę się że zadałeś sobie trud odszukania wątku i pospisywania numerków. Bo każda konstruktywna uwaga jest cenna
Wstawiłem gdyż zwyczajnie nie wiedziałem co ładniejsze, liść czy drzewo.
Za hemuthem, z ostatniej wrzuty pierwsze jest ciekawe, zatrzymałam się przy nim na dłużej ;) reszta natomiast światło strasznie mdłe, pewnie można by z nich coś wyciągnąć, kolorków suwakiem trochę bym dodała! pozdrawiam!
Zdjęcia trochę zbyt podobne do siebie i brakuje im czegoś co przykułoby wzrok.
3 załącznik(ów)
Zgadza się, co niektórym brak punktu zaczepienia dla oka.
Helmuth, Igorra te kolory poważnie wezmę na warsztat. Znaczy monitor od laptopa poustawiam lepiej, wołam na nim większość zdjęć i porównując na innych wyświetlaczach rzeczywiście wychodzi nuda w barwach.
Seryjka z szuflady, każde z innej mańki aby nie nudziły.
342. Dla tych co lubią na mokro
Załącznik 104637
343. I tych którzy lubią wysoko
Załącznik 104638
344. A nawet dla miłośników herbaty.
Załącznik 104640
2 załącznik(ów)
Miało się dziać dużo, nie dzieje się nic i aparat nieco zakurzony.
345.
Załącznik 105920
Wieża ciśnień w Bydgoszczy
346.
Załącznik 105919
Wielki bajzel, lecz bądź co bądź wizytówkowy widok.