Ostatnie świetne, no bo jak inaczej to nazwać. Doskonale wypatrzony motyw, cierpliwy model :)... Bardzo fajnie to wyszło.
Wersja do druku
Ostatnie świetne, no bo jak inaczej to nazwać. Doskonale wypatrzony motyw, cierpliwy model :)... Bardzo fajnie to wyszło.
Super! Parque das Nações robi wrażenie. Wołamy o więcej!
PS. Przed wybudowanie infrastruktury na Expo wszystko, co tam się znajdowało zostało kompletnie wyburzone. Industrialne pozostałości tej dzielnicy można jeszcze zobaczyć gdy się wyjedzie poza granice tych nowoczesnych budowli (np. w okolice Poço do Bispo). Wtedy od razu rzuca się kontrast, tak charakterystyczny dla całego kraju.
Dziękuję serdecznie za odwiedziny i komentarze. Motyw cierpliwy, bo sobie coś wygrzebywał pewno w rozmiękłym dnie, nie, żeby ono - to dno - bardzo czyste było, o nie.
Fajnie kształty współgrają ze swiatłem na tym obrazku.
Ptak to puenta, bez niego byłoby nudno.
Fajna fota :)
za Rocco,
ogólnie bardzo fajne.
Fota w barze, jestem pod wrażeniem, kolorków, ostrości, klimatu.
Podziękowania serdeczne, kasprzyk i Kaz.
Dalej Lizbona, Park Narodów, zdjęcie mostu Vasco da Gama. 17 kilometrów długości, podczas budowy uzwględniono krzywiznę Ziemi. Krzywe zdjęcie, powiadacie? W pełni świadomie - bo przecież Ziemia jest krzywa :-)
66.
http://flickr.com/photos/grouchysmurf/3278684954/
Nie ukrywam, że zdjęcie http://flickr.com/photos/grouchysmur...84954/sizes/o/ wygląda o wiele lepiej.
Dynax 7, MAF 28-135, Provia 100F.
Do mnie nie nie trafia :| Mostu prawie nie widać, jedynie na lewej połówce. Potem to już tylko jasna plama z blikami. Najlepiej wyszła plaża (?) podczas odpływu, ale to już było na 65 ;).
Oczywiście, że nie widać - jest długi, jest za mgłą i chowa się za horyzontem, w tym rzecz. No tak, ale jak widz zadaje sobie pytanie, o co, do cholery, tutaj chodzi, to znaczy, że fotograf skwasił. Dzięki, helmuth, próbuję sobie otworzyć oczy ponownie, by inaczej popatrzeć na to zdjęcie.
...
Nie, nadal mi się podoba, nie poradzę :-) I nadal wierzę, że oddaje mój zamiar.