Z większą ? Chyba z mniejszą - ale raczej nierealne przy takim kadrze. Fotkę już widziałem wcześniej, ale miło się na nią patrzy - ładna kolorystyka . Trawa za która żeby się aż tak rozmyła na wietrze.
Wersja do druku
Faktycznie (orzechówka mi zaplątała myśli tymczasowo :)
Poprawiam - ma być : "z mniejszą"
Wygląda to na zabieg graficzny, mający na celu zmniejszenie GO.
Jak już zauważono, wątek nabrał rumieńców po tym jak kolega Rocco wrócił z urlopu. Dużo świetnych i różnorodnych tematycznie zdjęć.
Dziękuję za komentarze :)
Jeszcze jedno zeszłoroczne, na razie ostatnie
Maleńki
https://galeria.olympusclub.pl/album...30/malenki.jpg
Jest to wnętrze Baptysterium w Pizie, we Włoszech.
Na dole widoczna figura Jana Chrzciciela i zachwycające witraże.
Spojrzenie obiektywem w górę pokazuje strzelistość i majestat tego miejsca a postacie ojca i syna pozwalają ocenić skalę wielkości.
Obróbka to mój pomysł na wydobycie z tła piękna starych witraży.
Ostatnie niezmiennie mi się podoba
Fajne.
Aczkolwiek ja starałbym sie wydobyć te dwie małe istotki ;)
tramwaje miodne, ślimaka już oceniłem w galerii
pozdrawiam
Na ostatnim widać tą skalę. Miło się to ogląda. Wiem, że chciałeś pokazać też piękno tych witraży ale nie lubię zabawy w kolor i BW. Wolałbym fotkę jedynie w czerni i bieli.
Nie Ty jeden nie lubisz takich eksperymentów ;)
Miałem już kiedyś podobne głosy jak Twój. No cóż, może kiedyś wrócę do tego kadru i zrobię "czyste" BW. Póki co, takie mi się podoba :cool:
Dziękuję za oceny i komentarze :)
Właśnie skończyłem przegląd i czystkę swojej galeryjki i szczerze powiedziawszy, odczucia mam mieszane.
Wywaliłem wszystkie fotki ze średnią ocen ponizej trzech.
Generalnie komentarzy pod fotkami mam mało. To w większości przypadków moja wina. Przechodziłem na tym forum szereg perypetii włącznie ze zmianą nicka, usunieciem konta i całkowitym wywaleniem z forum.
Przemyślałem swoje postępowanie i jakoś udało mi się wrócić. Zawdzieczam to zyczliwości moderatorów (zwłaszcza jednego z nich, Rafała Czarnego) i dobremu sercu administratora.
Na dobrą sprawę mógł nie pozwolić mi na powrót i miałby zupełną rację.
Ale ad rem, czyli o fotkach i galerii.
Większość moich fotek wstawiana była na forum dwu a nawet trzykrotnie. Stąd też mają niewiele komentarzy i ocen. Ci, którzy wcześniej wypowiedzieli się na temat starszych prac mają zapewne dość usuwania ich i ponownego wstawiania i drugi raz nie skomentują. To normalne.
Fotki więc straciły sporo wartościowych opinii i ocen. Cóż to tylko moja wina.
Tak więc, galeryjkę mam teraz nieco cieńszą ale może trochę wartościowszą ;)
Kusi mnie jeszcze usunięcie fotek ze średnią ponizej 3.5 ale mało co wtedy zostanie. Może kiedyś...
PS
Przy okazji przeglądania galerii zauważyłem, że najsurowiej oceniali moje wprawki koledzy "wojtek1234", "jerryg3" i "konradkk".
Było to dla mnie dużą niespodzianką bo byłem pewien, że dwóje i pały dostaję raczej od Mariusha ;)