Jak masz namiar na krętka to dość dobrze reaguje na dźwięki. Więc tylko próbować. Przez ubarwienie ciężko go wypatrzeć.
Wersja do druku
wiem, wiem, dlatego napisałem, że słyszałem :)
W niedzielę byłem na łąkach poza Gdańskiem i wabiłem kukułkę (tylko z głośniczka telefonu). Krążyła blisko dżwięku. Niestety było to dość gęsty zagajniku i o zdjęciu nie mogło być mowy. Viruuss pamiętam jak byliśmy razem w Twoich rejonach "łowczych" i zademonstrowałeś mi sytuację wabienia (z głośnikiem na gałęzi) . Natychmiast się pojawiła i chyba nie jedna. Jest to skuteczna metoda. dzisiaj kupuję głośnik Bluetooth. :wink:
kukułka to trudny przeciwnik, musisz być bardzo dobrze ukryty + zero ruchu, zrób dodatkowo atrapę przypominającą ptaka oprócz głosu, sukces gwarantowany :) jeszcze jedno, musisz wybrać miejsce gdzie nie ma w pobliżu drzew, najlepiej jakiś środek łąki z pojedyńczym kołkiem/konarem, inaczej będzie Ci siadała losowo :) powodzenia, czekam na foty !!
Do mnie przyleciała, zapozowała, i odleciała . Siedziałem w Subaru, zdziwiony co to za dziwny gołąb, no i foty nie ma :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Załącznik 222364
stare płotki lubią ptaszki
Załącznik 222376
Catering przyleciał ;)
Załącznik 222377
Ok.
Kukułka. Wstałem jeszcze wcześniej bo miałem plotek w bagażniku i musiałem go wkopać przed świtem [emoji85][emoji85]