A gdzie takie rozmazane zdjecia do gazety? :razz:
Super zdjecia!
PS. Specjalnie takie mocne ziarno i kontrast?
Wersja do druku
A gdzie takie rozmazane zdjecia do gazety? :razz:
Super zdjecia!
PS. Specjalnie takie mocne ziarno i kontrast?
Nie wiem co powiedzieć , wszystko już było.
GRATULACJE. :foto2:
Gratki :D ostatania seria superowa. Bardzo fajne zdjęcie zresztą jak zwykle :)
577,579,581, szczeka mi opadła z takim impetem ze chyba dentysta mi się kłania... rewelacyjne fotografie pełne dynamizmu... czy doswietlałeś lampą te trzy fotki ??
Część fot dopalałem lampą z nałożonym dyfozorem z szamponu.Cytat:
Zamieszczone przez west73
Już od dłuższego czasu oglądam sobie twoje fotki, i...
za każdym razem nie wiem co napisać.
Powiem to tak - w innych wątkach są fotki po których oko poprostu "przelatuje".
U ciebie każda fotka to przystanek i refleksje.
Są to poprostu mistrzowsko uchwycone momenty.
Gratulacje Mistrzu Rafale ;)
Pozdrówka!
Witam
Świetna ostatnia seria. Zwłaszcza dynamiczne (zaszumione :)) zdjęcia przypadły mi do gustu. Mają swój styl i "luźny" klimat.
Pozdrawiam
teraz ja może coś napisze . Oglądam tych fotografii na Oly Clubie i jeszcze nie oceniałem .
Teraz jednak stwierzdiłem ,że to się zmieni i coś napisze . A zaczne od zdjęć ,które na forum oglądam za każdym razem i podziwiam kunszt .
I tak sobie myśle ,że nic nowego nie napisze , bo wszystko juz zostało napisane .
Zdjęcia Czarny masz świetne i powiem ,ze lubię oglądać Twoje strzały .
Bardzo wszystkim dziękuję za ciepłe komentarze. Żeby tylko w głowie mi się nie popierdzieliło ;) .
To nie myśl tylko pstrykaj.
Takie reportaże, jak poprzedni ogląda się z zachwytem. Czekamy na więcej :)
Dawno mnie tu ni było. Ostatnia seria jest ekstra. mało ostatnio przeglądam forum, żeby nie powiedzieć - wcale nie przeglądam ale wszedłem w pierwszy wątek i takie cuda. naprawdę bardzo podoba mi się ekspresja, żywość, kontrast i cholernie fajny pomysł. Gratuluję. Mam ostatnio mało czasu i częściej bywam na forum budowlanym niż fotograficznym ale postaram się wkrótce nadrobić zaległości.
pozdrawiam.
rewelacja :!:
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota (kliknijcie proszę na nią, bo pomniejszona wygląda kaszaniasto. Być może powiększona też :D ):
- Znasz bajkę o romantyzmie? - pyta dziewczyna.
- Nie znam - odpowiada chłopak.
- Roman! Tyź mie dziecko zrobił...
582
Nie przeostrzyłeś? I MZ leci w lewo.
Poza tym całkiem urokliwa ale wolę Twoję uliczne ;)
Nie leci, bo sprawdzałem w PSie. Ale może sprawia takie wrażenie. Czasem proste zdjęcie trzeba przekrzywić, żeby wyglądało na proste :D . A przeostrzone raczej nie jest - tak wygląda zmniejszone. Jeśli klikniesz na fotę, powinno być git.Cytat:
Zamieszczone przez Woytec60
ps. Nie mogę Radka przekonać, by zlikwidował ten zabijający foty patent z pomniejszaniem zdjęć. Większość ludzi nie klika w zdjęcia i ogląda takie kichy.
Radku, wiem żeś zajęty macaniem E3, ale jeszcze raz apeluję - wywal to cholerstwo, foty o rozmiarze 800 pikseli w poziomie nie powinny być pomniejszane.
Tożeś se poszalał z tą... tym... to jeszcze winieta, czy inne cóś? :roll:
A parkurowa seria - mniodzio, moim zdaniem jedne z Twoich lepszych.
Tylko nie zacznij znowu robic gołych bab, bo po nich długo nie możesz dojść do formy ;)
Ostatnie mi się bardzo podoba, ze względu na kolorystykę i nieszablonowe kadrowanie. Może ciut przesadziłeś z winietą, albo jest ciutek za dużo kadru z prawej strony.
Wojtek, co ty tak z tym "leci" dzisiaj? ;)
Pzdr
Co prawda, to racja... :D .Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
Witam.
I ja, rękoma swymi do zdania Agi przyłożyć się muszę. Winieta taka że zdjęcia nie widać. Park-turowa seria palce lizać. Wrzuć coś w kolorze z łaski swojej. A co do gołych bab – to street wychodzi ci o NIEBO lepiej.
Pozdrawiam
Grzesiek
Bardzo dziękuję za komentarze. Gołych bab na razie nie planuję robić. Mam jeszcze trochę nieobrobionych starych, więc coś pewnie w przyszłości wrzucę. A że gołe baby mi tak nie wychodzą jak street to nie dziwota. Z gołymi babami mam marne doświadczenie, ulice zaś focę od lat.
ps. Gwoli ścisłości - z gołymi babami mam spore doświadczenie (nie chwaląc się :roll:) , miałem na myśli fotografowanie gołych bab. ;)
Tymczasem kolejna fota, świeża jak ciepła buła. Urzekła mnie fryzura tej dziewczyny, przemogłem więc moją wrodzoną nieśmiałość i zapytałem, czy mogę jej zrobić zdjęcie. Zgodziła się. :
583 (kliknijcie proszę na fotę
Rafał ! Korzeniami na dół :mrgreen:
Taki kawał był przed laty o zomowcach, jak sadzili drzewka. Zielonym do góry. :DCytat:
Zamieszczone przez paszczol
582- świetny klimat para na ławce, drzewo, budynek i przestrzeń placu a to wszystko pokryte subtelną maską nadającą tego ciepłego oddziaływania,
583- finezja lekkości bytu. Świetne. Pozdrawiam.
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota:
584
Świetny portret dziewczynki i jej ulubieńca. Słodki :)
Rafał, to córka? Coś w rysach przypomina mi Twój avatar. Oczywiście bez brody ;)
Córka Maja. Jeszcze się tym różnimy, że ja mam zęby z przodu. :DCytat:
Zamieszczone przez Woytec60
Wierzę Ci na słowo bo na avatarku nie widać :mrgreen:
Rafał, łatwo to zmienić, kwestia tylko wyjścia nocą na focenie albo jakieś nierówne schody lub agresywny chodnik :-DCytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
A ja w dalszym ciągu latam od początku do końca Twojej galerii i z powrotem, nie wychodząc z mniejszego lub większego zachwytu :-)
widoczne zadowolenie córki i spokój pieska pomimo takiej ekwilibrystki tak więc mają do siebie pełne zaufanie i to jest wspaniale przedstawione na zdjęciu bardzo zresztą udanym. Pozdrawiam.
hm... ja tam do starych bab nic nie mam, wprost przeciwnie... :roll: ale oly-koledzy to juz pewnie ekhem...Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Gwoli ścisłości - nie uważam, że Rafałowi NIE WYCHODZĄ gołe baby, chodzi mi o to, ze bardzo go wyczerpują artystycznie, spalają, wypalają... :P (jak to baby)
Świetne zdjęcie . Córka spojrzenie też ma po Tobie , a zęby jak wypadły to Jej wyrosną , nam już nie . :mrgreen:
584 Portret ładny ale... powiedzmy wysoko sobie postawiłeś poprzeczkę poprzednimi. Na przykład dwoma poprzednimi które są świetne.
ale te pieski szybko rosną, a zęby chyba zaczynają odrastać :D
Za majkelx.
Fajne ale gorsze od poprzednich.
Nam za to włosy jeszcze odrastają ;)
Pozdrawiam
Grzesiek
Dziękuję za komentarze. Kolejna uliczna fota:
EDIT: wywaliłem kolorową fotę numer 585. Trzy posty niżej jest poprawiona wersja BW.
Portrecik córeczki - rewela! Koncert uliczny widziałbym w wersji b/w (tak nas już przyzwyczaiłeś)
Podzielam tę opinię.Cytat:
Zamieszczone przez cadman
Te kolorowe bluzy tylko przeszkadzają w odbiorze sceny.
Macie rację. Koniec z tymi kolorowymi fanaberiami. :roll: Wrzucam poprawioną fotę:
585a
Teraz ok.
Można skupić się na scenie, wzrok wędruje od pleców tańczącej pary przez uśmiech przygrywającej na skrzypcach kobiety aż do zaciekawionej pary w tle.
Te różowe kurteczki strasznie dawały po oczach i nie można się było na niczym skupić.
Jeszcze jedna fota naprawiona do BW
575a