Odp: E-M10 - OMD dla początkujących?
E-M10 to bardzo dobra propozycja Olympusa, zarówno pod względem technicznym jak i ekonomicznym. W skali 1-10 należy się co najmniej 8.5.
Szkoda, że go nie byoł jak ja kupowałem body m43.
Dałbym 10 jakby współpracował ze szkłami ZD tak jak E-M1. Naprawdę, sprzedałby wtedy mojego E-P5 od razu.
Mam nadzieję, że w kolejnych "ekonomicznych" puszkach Olek wstawi system AF wspierający stare szkła. Wg. mnie nie zagroziło by to sprzedaży E-M1, szczególnie teraz, gdy w systemie m43 jest tyle ciekawych szkieł. Olek na kilka lat wystawił się tyłkiem do klientów, którzy wsparli go gotówką za Top Pro szkła ZD, że teraz jest już chyba pora zrobić mały ukłon w ich stronę w postaci taniego korpusu m43 z obsługą AF po fazie dla obiektywów ZD.
W wadach na optycznych:
Cytat:
silnie wyostrzane i odszumiane zdjęcia JPEG pomimo neutralnych ustawień,
I tu się zgodzę. Reszta (chyba) trochę naciągana - trzeba było coś wytknąć...
Tak ładnie o nim piszecie, że chyba sobie zamówię...
Hehe, i pomyśleć, ile jest takich, którzy zamówili, a się nie przyznali :D :esystem:
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Hehe, i pomyśleć, ile jest takich, którzy zamówili, a się nie przyznali :D :esystem:
Ja miałem na myśli, że zamówię sobie drugi...
;)
No cóż, jakby to określić moje obecne knowania na przetracenie kasy, żeby nie zełgać... Rodzina powoli przyjmuje moje nowe plany do akceptującej wiadomości :)
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
To dlatego muszę tak długo czekać:cry:
Ale srebrnych póki co brak. W sklepach same czarne.
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Ale srebrnych póki co brak. W sklepach same czarne.
Aparat musi być czarny:grin:
Na czarnym widać bardziej kurz, jak sobie stoi na półce :mrgreen: Mam czarne e-m5 to wiem.