cóż za cudny wytrzeszcz ma ten ptaszor :mrgreen:
a poniższe zdjęcia zostały zgłoszone do konkursu na najlepsze foto września - gratulacje i podziękowania za upiększanie forum pięknymi zdjęciami :)
Cytat:
Zamieszczone przez Lilen
Wersja do druku
cóż za cudny wytrzeszcz ma ten ptaszor :mrgreen:
a poniższe zdjęcia zostały zgłoszone do konkursu na najlepsze foto września - gratulacje i podziękowania za upiększanie forum pięknymi zdjęciami :)
Cytat:
Zamieszczone przez Lilen
Dziękuję za nominacje :oops:
148. Trithemis kirbyi, Sahara, okolice Djanet w Algierii. Zdjęcie z mojej ostatniej podróży. Co prawda mało reprezentatywne ale jestem dopiero w trakcie selekcji a od piątku jestem znowu w kolejnej podróży więc dopiero końcem października będę mógł pokazać bardziej pustynne krajobrazy.
Załącznik 215053
Ważka a raczej ważek bardzo podekscytowany. :shock: :mrgreen:
Pięknie wybarwiona:-)
Po dłuższej przerwie powracam z kolejnym zdjęciem.
149. Tym razem to Kruk (Corvus corax) na tle Wielkiego Kanionu.
Załącznik 215342
To tło rzeczywiście jest ciekawe. Właśnie dzięki niemu zdjęcie robi duże wrażenie.
Dziękuje Panom :)
150. W szaleńczym pędzie.
Podczas Wielkiej Migracji stada antylop gnu (Connochaetes taurinus) są wszechobecne. Pasą się leniwie, próbują przeprawić się przez rzekę, uciekają przed drapieżnikiem lub pędzą bez widocznego powodu. Łączą się w wielkie stada ale bez problemu można w nich wyodrębnić mniejsze grupki zapewne powiązane więzami rodzinnymi. Na zdjęciu taka mniejsza grupka próbująca dogonić większe stado.
Załącznik 215364
@Lilen - piękne ujęcia.