Odp: bez tytułu - po prostu.
Bardzo mi się podoba delikatność stylu w jakim robisz swoje zdjęcia:)cala wrzutka na plus:)
2 załącznik(ów)
Dziękuje Wam za odwiedziny i komentarze :)
Ponoć takie tematy najlepiej mi wychodzą (matka+ potomstwo :) )
Cytat:
Zamieszczone przez
Johny_85
A masz s032 tylko że głową modelki spoglądającą na brzuszek? Myślę że fajnie by wyszło
Niestety nie. Początkowo zdjęcie miało być w kapeluszu... ale kapelusz wg zaszepecił ujęcie...
Co powiecie na tą męską odsłonę moich zmagań ?
S036.Załącznik 79720S037.Załącznik 79721
S037 - widać maskę wyostrzającą, niebieskie przebarwienia -> kuleje jakość - prócz tego mnie się wydaje że zdjęcie nie pasuje do modela - wygląda on na człowieka pracy (sądząc po dłoniach) wiec może inna stylizacja i pomysł ?
S036 - jest niezłe takie "klmatyczne" - mniej rażą dłonie w stosunku do S037 - fajnie zapanowałaś nad GO.
Powróciłam z efektami moich ćwiczeń :)
Jedna miła znajoma bardzo chciała zdjęcia w plenerze :)
Nie powiem, to pierwsze takie "śniegowe" :)
Pozdrawiam ciepło Wszystkich :)
Dziękuje że tu zaglądacie, a jak już pochwalicie się opinią to już w ogole szacunek :)
S038.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Powróciłam z efektami moich ćwiczeń :)
Jedna miła znajoma bardzo chciała zdjęcia w plenerze :)
Nie powiem, to pierwsze takie "śniegowe" :)
Pozdrawiam ciepło Wszystkich :)
Dziękuje że tu zaglądacie, a jak już pochwalicie się opinią to już w ogole szacunek :)
S038.
Baaardzo zgrabnie wg. mnie. Naprawdę b. dobre zdjęcie. Może modelkę przesunąłbym nieco bardziej do prawej strony kadru. No i poprawił kolorystykę dłoni, bo w stosunku do twarzy są zbyt fioletowe (zmarznięte?).
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Baaardzo zgrabnie wg. mnie. Naprawdę b. dobre zdjęcie. Może modelkę przesunąłbym nieco bardziej do prawej strony kadru. No i poprawił kolorystykę dłoni, bo w stosunku do twarzy są zbyt fioletowe (zmarznięte?).
T.
Dziękuje :)
Modelka faktycznie dziwacznie stanęła, bo jak widać :) była zmarznięta.
Jeśli chodzi o edycję to musiałabym jeszcze długo popracować w PSie ;) nad tymi różnicami w kolorystyce ;)
4 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Jeśli chodzi o edycję to musiałabym jeszcze długo popracować w PSie ;) nad tymi różnicami w kolorystyce ;)
Wbraw pozorom nie tak dużo. 5 minut? Otóż - najprościej. Samplujemy sobie jakiś dobry kolor z twarzy, pośredni. I na nowej warstwie malujemy nim po dłoniach i później zmieniamy mieszanie warstw na COLOR i dopasowujemy krycie. I już. Można poźniej do warstwy z pomalowanymi dłońmi dołączyć korektę korystyki i juz całkiem dokładnie dopasować. To taki szybki najprostszy wg. mnie sposób. Spróbuj. Poniżej kolejne etapy
Załącznik 82064Załącznik 82065Załącznik 82066
Efekt końcowy:
Załącznik 82063
T.
Jak na mój gust to gałki oczne są trochę zbyt białe. Nie mam nic przeciwko, żeby poprawiać je w posprocesie, ale żeby zachować przy tym naturalność.
Ja tam się nie znam, ale bardzo mi się podoba :)
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Jak na mój gust to gałki oczne są trochę zbyt białe. Nie mam nic przeciwko, żeby poprawiać je w posprocesie, ale żeby zachować przy tym naturalność.
Masz rację, za mało szkliste. Ale w galerii "5" dałem. Marta, między poprzednimi fotami a tą jest spora różnica in +.