Odp: KWIOTKI....otwarty wątek florystyczno-florystyczny ;-)
Mirek54 przesadziłeś z PSuciem na tych hiacyntach, kto Ci uwierzy że one czarne są :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Mirek54 przesadziłeś z PSuciem na tych hiacyntach, kto Ci uwierzy że one czarne są :wink:
A uwierzysz, że są czarne tulipany?
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
A malo takich co nie widzieli a uwierzyli.Narazie mam trzy czarne.
Aha tulipany tez mialem czarne(dwa lata)teraz jakies ciemno fioletowe sa.Z hiacyntami to samo bedzie
to pierwsze jeśli ma duże błyszczące liście to Bergenia.....a zasadniczo czarnych kwiatów nie ma w przyrodzie !! są ciemno granatowe lub fioletowe nam tylko wydaje sie że są czarne !!
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
to pierwsze jeśli ma duże błyszczące liście to Bergenia.....a zasadniczo czarnych kwiatów nie ma w przyrodzie !! są ciemno granatowe lub fioletowe nam tylko wydaje sie że są czarne !!
Kurde trafiles.Zobaczysz-jeszcze Ciebie czyms zaskocze.
A cebulki nadziane chemia jak dobra zupa skwarkami.
O tego nie znasz,napewno:mrgreen:Załącznik 62173Te rozowe to floxy.Bedziesz miec poglad na wielkosc i wysokosc,zeby ulatwic,oczywiscie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
wiesz to nie do końca jest tak....w procesie krzyżowania i wielu prób można ciekawe odmiany i kolory uzyskać...ale trzeba pamietać ze nie są to ich naturalne kolory i czesto roslina wraca do koloru wyjściowego....dziczeje !! wielu działkowiczów tego nie rozumie i wymyśla niestworzone rzeczy !! Najlepszym przykładem jest to że tulipany żółte ściete tym samym nożem lub sekatorem co czerwone, na nastepny rok też zmienia kolor...jak to słyszę to scyzoryk mi sie w kieszeni otwiera !!!!!!! to tak jakbyś dostał krew od murzyna...sorry AFRYKANINA i twoja skóra zmieniła kolor.....no żal.....
3 załącznik(ów)
ładne....ale daleko temu do prawdziwego Bonsai !! to duże ze środkowej fotki mam w domu Brzostownica...na razie ostro tnę :mrgreen:
1 załącznik(ów)
Załącznik 62202 Ocieplam atmosferę, bo u mnie za oknem deszcz ze śniegiem:roll:.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
O tego nie znasz,napewno:mrgreen:
Załącznik 62173Te rozowe to floxy.Bedziesz miec poglad na wielkosc i wysokosc,zeby ulatwic,oczywiscie.
nawet nie zauważyłem że coś dodałeś....:mrgreen: to krokosmia (montbrecja)....jako kwiat cięty też wykorzystuje !!