Odp: "The zdjęcia"- coś ode mnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
No jesli dwa lub trzy suwaczki to cale wyostrzanie to wiecej nic nie bede pisac.
Mirek nie każdy dysponuje pełnym Photoshopem i robi to np. na kanałach, kanał jasności zdaje się... Jak masz dobre "przepisy" na wyostrzanie do PSE6 możesz rzucić parę linków. I coś dla użytkowników Gimpa ewentualnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Mirek nie każdy dysponuje pełnym Photoshopem i robi to np. na kanałach, kanał jasności zdaje się... Jak masz dobre "przepisy" na wyostrzanie do PSE6 możesz rzucić parę linków. I coś dla użytkowników Gimpa ewentualnie.
Przepis ma taki.Kazde zdjecie wyostrzasz pod konkretne przeznaczenie i dana wielkosc.Metoda jest zalezna od tego co mamy na zdjeciu.Inaczej robisz to w portrecie inaczej w krajobrazie
Nie wiem czy ruszy to na PSE,ale sprawdz.Ja juz na forum rozne akcje dawalem o ostrzeniu i innych sprawach,jedna w te lub wewte....Stara akcja z dawnych czasow mlodosci gdy bylem mlody i slicznyZałącznik 103143
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Przepis ma taki.Kazde zdjecie wyostrzasz pod konkretne przeznaczenie i dana wielkosc.Metoda jest zalezna od tego co mamy na zdjeciu.Inaczej robisz to w portrecie inaczej w krajobrazie
Nie wiem czy ruszy to na PSE,ale sprawdz.Ja juz na forum rozne akcje dawalem o ostrzeniu i innych sprawach,jedna w te lub wewte....Stara akcja z dawnych czasow mlodosci gdy bylem mlody i sliczny
Załącznik 103143
Akcje w PSE nie działają. Musi mi wystarczyć to co udostępnia Lightroom i PSE do ostrzenia plus własne oko:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Wierze na słowo, ze działa. I tak nie mam jak sprawdzić :-P
PS
Jak otworzyć plik .ats?
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Akcje w PSE nie działają. Musi mi wystarczyć to co udostępnia Lightroom i PSE do ostrzenia plus własne oko:)
No ale tam sa tez kanaly RGB,alfa,Opcje zaznaczania,rozmywanie,Filtry(gornoprzepustowy)czy li na piechotke mozna tez.To nie tylko klik na wyostrz,wyostrz bardziej ...
No ale juz koncze bo wlasciciel watka pozabijac moze.
Takiego czegoś jak: wyostrz, wyostrz bardziej w LR i PSE nie ma. Kanałów RGB, alfa, nie ma. Jest filtr górnoprzepustowy, rozmywanie. Opcje zaznaczania dość ograniczone.
Masz rację to dyskusja na inny wątek.
A hrr ma to w głębokim poważaniu :)
Najpierw dobry temat, kadr a potem technikalia :-P
Świetne foto hrr.
Rewelacja - jak dla mnie - 333.
Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Wierze na słowo, ze działa. I tak nie mam jak sprawdzić :-P
PS
Jak otworzyć plik .ats?
Masz na mysli .ATN????
Jesli tak to najprosciej "szopem"
A otwarty w nim takie zmiany po kolei robi(fota kradziona z neta w celu wyjasnienia na screenie)Załącznik 103145
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Masz na mysli .ATN????
Tak, to właśnie miałem na myśli :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Jesli tak to najprosciej "szopem" ...
Nie mam :|
Cytat: