Przejarane to drugie.
Sa ostre per-pixel te zdjęcia, ale każdy istniejący obecnie na rynku FF przebije detalem te foty.
Wersja do druku
Przejarane to drugie.
Sa ostre per-pixel te zdjęcia, ale każdy istniejący obecnie na rynku FF przebije detalem te foty.
He, będę wstrętny, nie napiszę nawet, żeby to powiększyć do 12Mpx, zrobię coś gorszego: porównam tę sigmę do kompakta G9. I to jeszcze przy 200iso. I jeszcze zostawię prawie megapiksel, żeby miał trudniej :)
http://grejt.grejt.pl/temp/g9/200iso_1.jpg
Jakim bayerze? Przy trzykrotnym resajzie w dół nie ma żadnego bayera :)
He, przebija je część kompaktów, że o cropie nie wspomnę.
to akuarat nie przystoi - moje są znacząco zmniejszone podczas ładowania niestety- a podobne mogę pokazać z Minolty A2
Troche zeszliscie z tematu watku...
hehe same asy sie zebraly! kwiat forumowego trolostwa!
bravo o to chodzilo!
kocham takich co to pitola, a w reku nie mieli, zakochani w swoich zabawkach ff....
poczytajta se madre porownania na zagramanicznych forach, ze zdjeciami sa, a i dla upartego, to i na tym forum pewnie linki sie znajda...
rodzyn niepotrzebnie wklejales, bo to sie ma nijak do mozliwosci sigmy, kompresja itd, to sa prosci ludzie o prostej naturze..:)
pozdrawiam wszystkich lamerow tego forum i zakochanych w sobie troli z uwielbieniem czytajacych swoje posty
sigma rzondzi, bajer smondzi, zyjcie dalej w niewiedzy sd1 pokaze wam palucha hehehe:)
lol .
Sd1 może coś pokaże, w swoim czasie to co robiła Sigma było rewelacyjne, ale wystarczy 3-4x(w zależności do filtra CFA) przekroczyć rozdzielczość foveona żeby tenże stracił przewagę (całkowicie)
No i sprawiłem, że pana pewno zbanują. Smutno mi... choć niewiele :)
Wystarczy 1,5-2x tak naprawdę.
Na temat bayera powstał mit o rzekomo szalonej stracie rozdzielczości chrominancji. Owszem, teoretycznie jest strata, ale praktycznie...
Tu mam swój ulubiony przykład. Chyba nawet nie trzeba go komentować. Ale powiem tylko, że rozdzielczość kolorów nie jest 1,5 czy też 3 razy lecz 64 razy mniejsza :)
http://grejt.grejt.pl/temp/chrominac...a%20proces.png
Dynamicznie Sigma leży (wystarczy rzucić okiem na cienie). Najprawdopodobniej nowa też będzie leżała i nada się do krajobrazów w charakterze slajdu (bez dynamicznych szaleństw). Ale przynajmniej 15Mpx da radę dotrzymać kroku konkurencji.
Wracajac do tematu watku...
NIE BEDZIE nastepcy E-620
"Nie mamy konkretnych planów zastąpienia modelu E-620 i innych nowszymi. Klasa "entry level" lustrzanek może być całkowicie zastąpiona systemem Pen, z punktu widzenia osiągów. Aktualni użytkownicy amatorskich lustrzanek mogą się przenieść do systemu Mikro Cztery Trzecie razem z ich obiektywami Cztery Trzecie i używać ich przez adapter albo kupić model E-5. Zdecydowaliśmy się na posiadanie oferty z systemem PEN i "flagowymy" lustrzankami."
"to jeden z naszych celów, aby technologia systemu PEN trafiła do świata zawodowców czy bardzo zaawansowanych amatorów."
PRZYSZLE LUSTRZANKI
"Czyli możemy powiedzieć, że w niesprecyzowanej przyszłości po prostu nie będzie lustrzanek?
W przyszłości - tak. To jeden z naszych celów"
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=11570