Odp: Panasonic G 20mm F1.7
viruuss
czy z G3 czy z E-M10 śmiga mi tak samo. Może z E-M10 AF jest nieco szybszy ale ciężko to obiektywnie stwierdzić. Głośność taka sama - tzn. duża. Robiłem zdjęcia wieczorem przy prawie absolutnej ciszy właśnie 20-tką, potem założyłem 25/1.8 i różnica jest bardzo duża. Ciężko to zignorować, może przy robieniu zdjęć ma to trzeciorzędne znaczenie, ale przy filmowaniu Panasa wyraźnie słychać na nagraniu, olka nie.
Odp: Panasonic G 20mm F1.7
Cytat:
Zamieszczone przez
szafir51
viruuss
czy z G3 czy z E-M10 śmiga mi tak samo. Może z E-M10 AF jest nieco szybszy ale ciężko to obiektywnie stwierdzić. Głośność taka sama - tzn. duża. Robiłem zdjęcia wieczorem przy prawie absolutnej ciszy właśnie 20-tką, potem założyłem 25/1.8 i różnica jest bardzo duża. Ciężko to zignorować, może przy robieniu zdjęć ma to trzeciorzędne znaczenie, ale przy filmowaniu Panasa wyraźnie słychać na nagraniu, olka nie.
aż sprawdziłem odgłosy odbiegające z obiektywu 20 jak dla mnie wydaje taki sam odgłos jak gx7 z podpietym duzym 9-18, klasyczne krótkie bzzzz i to wszystko
do tej pory nawet tego nie słyszałem, moze dlatego, ze mam ustawiony dźwiek na potwierdzenie AF
dużo głosniejszy jest ZD14-54 :)
panas 10-300, dźwięk o podobnym natężeniu jak w 20
jak dla mnie jesteście przewrazliwieni :)
myslałem, ze chodzi o dzwiek w stylu tarcie metalu albo cos podobnego :)
zakładać 20 na body i robic zdjecia, a nie słuchać !! :)