Abo barchany zaklada:wink:
Jest jeszcze trzecia grupa?
Wersja do druku
Na ostatnim ładna tonacja, gra światła. Jako próba oświetlenia na tak jako kadr to troche za dużo miejsca zajmuje donica a mało kwiat.
W sobotę pełna energii wybrałam się do Belwederu na zdjęcia. Miało być świetnie, a było....koszmarnie. Czasami choćby się chciało nie wiadomo jak, po prostu nic nie wychodzi. Liczyłam na ciekawe zdjęcia, a w rezultacie marzyłam, żeby jak najszybciej się stamtąd wydostać. A to wszystko z powodu temperatury, która panowała wewnątrz pałacu. Było tak potwornie gorąco i duszno, że w pewnym momencie nie byłam już w stanie się skupić na czymkolwiek. Robiłam jakieś zdjęcia detalom z ręki na podniesionym iso. Potem się orientowałam, że nie zmieniłam iso i na takim wysokim robiłam zdjęcia ze statywu. Albo z włączoną stabilizacją, co skutkowało nieostrymi zdjęciami:cry:Po prostu masakra.
Nad jednym zdjęciem postanowiłam się nieco "poznęcać". Wynalazłam program Machinery do tworzenia HDR'ów. Wydaje się być całkiem fajny i dość przyjazny, przynajmniej dla mnie. Narazie mam wersję demo, która ma wszystkie funkcje, które posiada wersja pełna, tylko gotowy hdr zapisuje do plików jpeg. Stąd dalsza obróbka skutkuje już utratą jakości.
Jakby ktoś chciał spróbować, to link http://www.marekduda.pl/machinery/gallery.php
Jolly, podkrec to troche tak w stylu Mirka, bo w tej chwili to jak dla mnie troche za mdle kolory, jakies bez zycia.
A tak swoja droga to czasami wystarczy jedna dobra forka niz 100 do kitu.:wink:
Skąd ja to znam :cry: Jadąc do Radomia na air show w sierpniu byłam nastawiona tak samo na zrobienie dużo fotek (mając nadzieję, że chociaż parę będzie fajnych). I co? W pierwszy dzień lało, a drugi (pogoda jak dzwon) właśnie wjeżdząjć na lotnisko dotarła do nas wiadomość o wypadku :cry:
A wracając do zdjęcia wydaję mi się, że maskrer ma rację. Też zobaczyła bym troszkę bardziej podkręconą wersję a`la Mirek :wink: Ale symetria mi bardzo leży :roll:
Symetria elegancka, troszkę brakuje mi cieni, nie wiem jak to ująć...
Tak jakby za mocno cienie ten program wyciągnął.
Ale jak na pierwsze HDRowe próby to całkiem nieźle. :grin:
Nie poszłaś po bandzie tylko delikatnie się za to zabrałaś.
mirek falgę przerobił prawie na niemiecką:mrgreen:
no niezly koszmarek zrobiles Mirek:wink: ech te Twoje wizje:grin: jolly, Twoje pastelowe bardzo delikatne, za bardzo, ciutke "zęba" wiecej trza bylo MZ:grin: