Może nie całą, ale sporą cześć prawej strony jednak bym ciachnął. Byłoby równie przestrzennie, a ludzik na linie znalazłby się w okolicach punktu G w prawym dolnym.
Ale ogólnie bardzo fajowe.
Wersja do druku
Może nie całą, ale sporą cześć prawej strony jednak bym ciachnął. Byłoby równie przestrzennie, a ludzik na linie znalazłby się w okolicach punktu G w prawym dolnym.
Ale ogólnie bardzo fajowe.
O coś takiego własnie mi chodziło :) Troche razi mnie pusta, prawa strona.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Chociaz i Wiejo ma tu rację, faktycznie linka asekuracyjna prowadzi wzrok patrzącego i pokazuje przebytą drogę. Jakoś wcześniej nie zwróciłem na to uwagi :oops:
Wiesz, a moze by tak odbić lustrzanie? Wtedy wzrok naturalnie wędrowałby po lince od PD do LG i zatrzymywal sie na wiszącej pod sufitem postaci.
Tak czy tak, fajna fotka a temat i miejsce ma potencjał :)
A czy rocco czy inaczej, wszystko jedno, to tylko nick. Mam na imię Wojtek i tak jest w podpisie :)
fajoska fota
Fajna fotka i pełna "potenciału". Fajne ukazanie "człowieka pająka", z jaką lekkością pzemieszcza się po sufcie. A osoba siędząca na linie to istny motyw do surrealistycznego obrazu, wystarczy obrócić fotkę o 90 stopni :mrgreen: (nie mówię już o 180 stopni)
Wspinaczkowe fajne. Z nów podoba mi się różnorodność póz, zdjecie żyje :)
A pies... jak pies. Fajny pies.
ano ano - miał być jedynie przerywnikiem ;) co by was nie zanudzać wspinowymi fotami. Następną mój znajomy skomentował tak : "Dobrze zobaczyć trochę zdrowych dziewczyn w niecodziennych pozycjach:)Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
Od siedzenia przy kompie, zapomniałem już o czyś takim, jak sport,
kurde!" :mrgreen: :D ;)
55.
Bardzo ładnie.
Niemniej widziałbym trochę mniej góry, jest jasna i odwraca uwagę.
W głowie mi sie zakręciło :roll:
;)
Ładny kadr . Chociaż może rocco ma rację z przycięciem od góry. Zdrowa jest - to fakt ;)
53 - super! Świetny klimat i nastrój - głównie przez B&W - prawie jak spektakl teatralny.
55- nieco mniej, ale też się podoba.
56 - ciekawie "złapane" - inaczej bym skadrował, ale to subiektywne odczucie.
Generalnie "wspinaczkowe" podobają mi się bardzo.
Pozdrawiam :)
ostatnie najlepsze ze wspinaczkowych. Tak jak pisałem w publicznej - podoba mi się analogowy efekt - gratuluję
IMO, skopana obróbka.
dzięki za komentarze. Wojtku - obróbkę przeforsowałem specjalnie, ciekaw jestem co dokładniej Ci w niej nie leży. Nie chciałem aby cała seria zdjęć była utrzymana w tym samym charakterze.
Prosiłeś się, to masz ;) Na Twoje (i innych czytających) szczęście ograniczę się tylko to tych (wg mnie, oczywiście) b. dobrych i b. złych:
1. yyy... tu chyba skala ujemna by się przydała ;) Tak poważnie, to nie ma w tym zdjęciu nic, co przyciągało by wzrok. Już lepszy byłby kadr na samą ścianę, z tą poziomą krechą idealnie w środku
6. Jedyna rzecz, która mi się w tym zdjęciu podoba to kwadratowy kadr. Kolory są nijakie, zdjęcie nic nie przedstawia. Szkoda baterii
7. Za mało ostrości na górze, tak jakby się aparat "niechcący" obniżył. W cz-b wyglądałoby lepiej
10. Świetne! Uwielbiam taką kolorystykę. Świetny kadr!
11. Za mało się dzieje na niebie, żeby poświęcać mu tyle miejsca
13. Jak fotka do "sprzedam na Allegro"...
23. Super! Urzeka mnie prostota tego typu zdjęć
27. Coś mi tu nie pasuje... po trosze kadr (rzeźba źle wygląda w centrum), po trosze kolory - są zbyt... zwyczajne
30. Lepiej! Kadr dużo lepszy (może to po prostu kwadrat tak działa?), choć przydałby się większy kontrast. Ale klimat ma wspaniały :)
33. Świetne! Symetria i długi czas robią swoje :) (mimo rozwalonego feng shui ;) )
34. Nic się tu nie dzieje. Może kontrast odrobinę by to załatwił?
35. Bez śmietnika byłoby genialne - słońce odbite w kałużach, dziadek i uschnięte drzewo - rewelacyjne zestawienie!
40. Kiepskie - za gęsto, za ciężko
41. Świetne - choć na dole jest trochę za dużo piachu
42. Nijakie. Wiem, że lubisz kable ( ;) ), ale te są zbyt zwyczajne. Lepsze byłoby wycentrowane i maksymalnie ciemne
45. Bomba :D
53. Super! Początkowo myślałam, że lepiej by było przyciąć do kwadratu, ale lina pokazuje jaką drogę pokonał - zostaje :)
55. Średnio mi się podoba: nijaki kadr, za jasno na górze, za ciemno na dole
Potraktuję to jako rozbudowany komplement ;)Cytat:
Zamieszczone przez git
56. Moje drugie (po sufitowym) ulubione wspinaczkowe. Trochę za pusty ten materac w prawym dolnym rogu, w lewym można by jakąś klamę dokręcić i by się więcej działo ;) Obróbka nice
No, póki co tyle :)
Witam
53, 55 - z kilku ostatnich zdjęć te najbardziej mi się podobają.
53 - może i brak wyraźnych "mocnych punktów" ale przestrzennie jest.
55 - bardzo fajny kadr. Ciemność poniżej dziewczyny kojarzy mi się z przepaścią, w którą mogłaby spaść. Na szczęście mocno trzyma się jasnej części zdjęcia.
W obu przypadkach pasuje też BW.
Pozdrawiam
o rzesz - i tu mnie dorwałaś :twisted: :twisted: :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez tenorka
dziękować wszystkim za poświęcony czas ;)
jak patrzę szczególnie na kadry 55 i 56 nachodzi mnie myśl, że jakby zawężyć kadry do samej postaci uczepionej do ściany dziewczyny zdjęcia zyskały by na wartości, bardziej wyeksponowany zostałby temat przez zawężenie niepotrzebnych elementów ścianki i materacowej asekuracji do samej wspinaczki i wkładanego w nią wysiłku. Pozdrawiam.
hmm to dziwne bo u mnie wszystko gra
ps. avatarka zmianę zaobserwowałem
Już ok, teraz wszystko się wyświetla (dlatego skasowałam poprzedni post)
Fajne Twe początki studyjne. Jak zwykle widać dbałość o kompozycję, podoba mi się zwłaszcza pierwsze.
Avatarek czasem powraca, tym razem zainspirowany pojawieniem się Jogibabu :D
Fajne.
Cos podobnego już chyba tu widziałem :roll:
Za dużą uwagę skupiają na sobie szczegóły skóry (włoski i faktura). Ładne światło i kadr...
O kurczę - a mnie się kadr zupełnie nie podoba... Wyszedł nienaturalnie jakoś... Generalnie ta fota mi nie "leży"...
Coś niedobrego stało się ze skórą. Przedostatnie mi się podoba.
60. bardzo dobra, nie wiem czy taki był cel, ale mnie kojarzy się to z polskimi filmami z lat 70-tych (żywcem wyjęty kadr z "Wniebowziętych" )
60 - bdb. Czy ja już tego nie pisałem zresztą gdzieś? ;-)
Bomba. Szczególnie ostatnie. Dzieje się na tych fotach, dzieje.
Dzieję się, ale dla mnie ten reportaż nie ma ani końca, ani początku. Dodatkowo burzy mi harmonię w nim ostatnie zdjęcie, które jest kolorowe. Właśnie dlatego, że jest kolorowe, a reszta cz-b. Moim zdaniem to raczej część, środek fotoreportażu, wyglądającego na obiecujący, ale wymagającego początku i zakończenia, albo czegoś innego, co zepnie wszystkie te zdjęcia w jedną całość.
PS. Nie wiem, czy już pisałem, ale nr. 60 rządzi 8-)
Pzdr
Dla mnie ostatnie ok ale nie jako część reportażu tylko samodzielne zdjęcie. Pokręciłabym się koło tego malowniczego WC, chyba ma potencjał :)
Same scenki z chodzącymi ludźmi jakoś do mnie nie przemawiają (chociaż chyba wiem co artysta miał na myśli ;))
Znajome klimaty. Większość fotek przedstawia zmęczonych ludzi, jak z filmu "Ordinary people":) Nie wiem czy taki był zamysł autora czy wyszło przy okazji.
Suchar - celna uwaga, słowa reportaż użyłem mocno na wyrost ;) mam jeszcze trochę fot stamtąd, obrobię i wstawię, lecz nie wiem, czy po takim wstępie, uda mi się skleić jakąś spójną całość.
Aga- :D w potencjał tego konkretnego miejsca wolał bym za głęboko nie wnikać- szczypie w oczy :D. Aczkolwiek będę chciał tam na pewno powrócić, a to z tego względu, że władze miasta mają zamiar targowisko zamknąć i uruchomić dworzec w związku z nadciągającym Euro - trza się streszczać
Bit - niestety ominąłem jakoś tą pozycję, ale obiecuję nadrobić;)
Smerf - w ostatnim bomba , chyba chemiczna :D
a tym czasem na szybkiego .....
69.
Pamiętam, że stamtąd się do Brzegu Dolnego jeździło, no pacz pan, co to się porobiło... targowisko...
Ostatnie superos. Dziadek poćwiartował żonę i teraz pozbywa się zwłok. :wink: Jak w "Zabiciu ciotki" Bursy.