...albo 0% oprocentowania, ale z obowiązkowym ubezpieczeniem kredytu wynoszącym 25-50% wysokości kredytu ;-) Cudowne polskie (dawno nie polskie) banki :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Switch
Wersja do druku
...albo 0% oprocentowania, ale z obowiązkowym ubezpieczeniem kredytu wynoszącym 25-50% wysokości kredytu ;-) Cudowne polskie (dawno nie polskie) banki :mrgreen:Cytat:
Aparat z podwójnym kitem kosztował 3 149 zł. - 30 x 104,97 zł. Według "Skąpca" najtańszy taki zestaw 2 989 zł.Cytat:
Ubezpieczenia nie brałem , była taka opcja za dodatkową opłatą oczywiście.Cytat:
Zamieszczone przez The z00m
Więc i tak ładna cena. Nie było żadnych dodatkowych ukrytych kosztów?Cytat:
Zamieszczone przez eljot
Nie nie było. Tak jak napisałem 30 rat po 104,97 zł. Pierwsza rata płatna w lutym 2008 r. Bez żadnej prowizji i bez ubezpieczenia.Cytat:
A 50-200 tam nie mieli?Cytat:
Zamieszczone przez MeWash
Może bym się skusił na jakies raty chciaż nie lubię...
Jeszcze parę dni temu był wiekszy wybór teraz jest to: http://www.euro.com.pl/obiektywy2,f4.bhtmlCytat:
Zamieszczone przez Oleryk
I potwierdzam cenę eljota - 3149 czyli 104,97 miesiecznie (30 rat) i też bez ubezpieczenia.
Szkoda...
Dzięki za linka, będę zaglądał.
Cena jak w fotozakupach , tyle, że raty 0% :D Tańszego zestawu nie widziałem (na Allegro był, ale....)
Heh - nie dość, że pierwsza rata w lutym to jeszcze jak przyjdzie zwrot 360 zł to będzie na jakieś 3 i pół raty ;) A o obiektywy to możaby się popytać czy jak nie ma w ofercie internetowej to czy jest szansa, że sprowadzą. Jak nie zapomnę to zapytam jutro.
Z obiektywów Zuiko mają w ofercie tylko 70 - 300 ale za 1499 zł. link Promocja 30 x 0 % była do 31.12.2007 r. niestety :?Cytat:
Będzie jeszcze i to nie raz - ta sieć co jakiś czas pozbywa się sprzętu organizująć 30 x 0% Grunt, to żeby mieli fajne szkła.Cytat:
Zamieszczone przez eljot
Właśnie wróciłem z poczty i jestem załamany :cry: . Poczta zgubiła mój list o zwrot 360 zł. Jak można zgubić list priorytet , polecony za potwierdzeniem odebrania. List nadałem 11 grudnia i do dzisiaj nie dostałem potwierdzenia odbioru. Kobieta za sprawdzenie co dzieje się listem chciała jeszcze 7 zł skandal :? . No i dowiedziałem się że nigdy nie dotarł do Wrocławia. Z kasy pewnie nici bo nie mam już kodu paskowego a bez kodu nie ma zwrotu. Tak więc uważajcie i wysyłajcie tylko jako list wartościowy.
Jak nie dotarł to klapa...Cytat:
Zamieszczone przez d@nielski
a co do samego potwierdzenia odbioru, to ono samo z siebie lubi miesiąc docierać.
Ja wysłałem wczoraj priorytetem za potwierdzeniem odbioru, ale też niestety nie jako wartościowy (a trzeba było dopłacić te 1-2zł :| )Cytat:
Zamieszczone przez d@nielski
Mam nadzieje że dotrze do odbiorcy bo te 360zł można przeznaczyć na jakieś akcesoria (pewnie jakąś polaryzację zakupie)
Także wysłałem poleconym priorytetem z potwierdzeniem i głucho. Ale jak nie dotrze i przez to stracę 360zł, to zwyczajnie proces sądowy i odzyskam pieniądze. Może nawet z nawiązką. Problem mają ci, którzy wysłali zwykłym i nie mają papierka, że wysyłali.
Udowodnij, ze w liście było, to co było :/Cytat:
Zamieszczone przez Wesoły Miś
Jak nie było podanej wartości, to raczej nic nie ugrasz :(
ale walcz.
Jednak jak już pisałem, to potwierdzenie nie raz idzie ponad miesiąc, nawet poza czasem szczytu jaki teraz był.
Szczerze mówiąc wydaje mi się, że po prostu trafiliśmy na okres, za który Poczta Polska powinna srogie kary za opóźnienia płacić i wszystko dojdzie, tylko z poślizgiem.
Polecony priorytet z potwierdzeniem w okresie promocji pod właściwy adres. Niech mi udowodnią, że tam było coś innego. Sprawa jest do wygrania nawet jeśli się nie jest urzędnikiem sądowym (jeżeli trafi się rozgarnięty sędzia) ;)
Jeśli list nie był wartościowy - to dostaniesz odszkodowanie wg regulaminu usług pocztowych.
W sądzie jesteś raczej bez szans...
Współczuję i pozdrawiam.
Da się udowodnić, że w wyniku błedu poniósł określoną stratę
wystarczy dowód zakupu, regulamin promocji Olympusa oraz nadanie na adres określony w regulaminie aby Sąd uznał, że zaszło odpowiednie przesłanie procesowe...
ale obawiam się ze nie dostaniesz odszkodowanie w wysokości 360 zł:(
Napisałem reklamację i czekam na odpowiedz poczta ma na to 14 dni.
Znalazłem w internecie taką informację:
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...ackie&ciacho=1
wynika z tego że za zgubę listu poleconego poczta zwraca 50x ceny opłaty w moim przypadku 6.20 zł czyli 310 zł to nie było by złe. Dobre to niż nic :? Zobaczymy jak się sprawa zakończy.
D@nielski walcz o swoje burdel mają na tej poczcie. Ja dzisiaj wysłałem dopiero, poleconym i priorytetem bo wcześniej jakoś nie miałem czasu, mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)
A tak na marginesie ostatnio kumpel dostał wizę na pobyt w Stanach, ambasada w Warszawie zamiast przysłać mu jego paszport podesłała mu paszporty jakiejś kobiety z dzieckiem, jego paszport natomiast powędrował na dugi koniec Polski, tyle dobrego, że miał w środku podpisany ołówkiem adres także ktoś mu go podesłał. Gorzej z tamtą kobietą która miała wizę tylko na 3 tygodnie, pewnie chciała jechać na święta do rodziny. Kumpel zgłosił sprawę do działu obsługi konsumenta, ambasada zwala winę na pocztę a poczta na ambasadę. Kobietom i poczcie polskiej nie ufam ;)
Walcz, walcz!
Oby się Inpost rozwijal szybko...
Wczoraj dostalam kartke z 25.11.2007 :) :/
Wie ktoś może, czy ta promocje zostanie przedłużona? A może już jest przedłużona? W necie ciągle wiszą oferty na E-510 ze zwrotem 360 zł.
http://partner.olympus.pl/Cytat:
Zamieszczone przez epicure
31.12.2007
He he sprawdzam dzisiaj konto i co widzę 360 zeta zwrotu. Nie no poczta polska mnie zadziwia. Twierdzili że taka przesyłka nigdy nie dotarła do Wrocławia a tu zwrot. Potwierdzenie odbioru do mnie nie dotarło i nie zdziwię się jak jeszcze dostane zwrot od poczty 310 zł :D . Ale to już ich problem :razz: . Grunt że wszystko się dobrze skończyło.
to będziesz miał farta :)
na jakiś filterek będzie albo jeszcze parę groszy i obiektyw.
Pzdr
Na początku stycznia pytałem się mailowo w Olympusie o przedłużenie promocji i otrzymałem informację że nie planują przedłużania. Zresztą widać to po obecnych cenach E-510 - poszły mocno w dół. http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/198188Cytat:
No proszę, Allegro widziałem nowe body za 1979 złotych
http://www.allegro.pl/item298063245_...y_bielsko.html
a tu widzę, że w sklepach jeszcze taniej.
Tylko brać, nie narzekać, to już jest promocja :)
Czyżby nadchodziła nowa puszka?
Nie sądzę. Myślę, że następca E-410/E-510 będzie nie wcześniej, niż jesienią, a nie zdziwiłoby mnie, gdyby pokazał się dopiero za rok. Ale na pewno nadchodzi konkurencja...Cytat:
Myślę ze mądre byłoby ze strony olka odświeżenie e-410/510 choćby najmniejszym kosztem
1) poprzez dodatnie stabilizacji w 410
2) poprzez dodanie kilku punktów AF w 510
W E-510 chciałbym najbardziej rozszerzenia bracketingu.
Przydałoby się do HDRow a przeciez to dałoby sie zrealizowac w firmware.
Ech...
Myślę, że źle myślisz ;)Cytat:
Przyszedl zwrot. Trwało ciut ponad miesiąc. Uważam, że sie nieźle sprawili.
Oly górą!! :D
Bardzo ucieszyłaby mnie moja pomyłka :).Cytat:
Zamieszczone przez C+
Hehe już po od 1807.00 brutto w sklepie można nabyć......
Ciekawe po ile będzie w marcu...
Nie wiem, czy to gdzieś było, nie widziałem. Nowa promocja, obniżka http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6801 Dlatego tak tanieją.
To już trochę nieaktualne, jak npisano powyzej korpus mozna już kupic za 1800 zlotych.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Dlaczego?
Stawiam na nową puszkę Olka :mrgreen:
Przecież tu mowa o cenach detalicznych, które prawie zawsze są wyraźnie wyższe od sklepowych... :roll:Cytat:
Czekam już miesiąc i zwrot nie dotarł i nie wiem z kim mogę się w tej sprawie skontaktować. wysyłać listu nie chce bo pocztą zajmie to ze 2 lata świetlne. Telefony niby na stronie olympusa są ale nie widze nr do działu marketingowego. Jakby nie mogli - 360 w sklepie od razu dać i niech się sprzedawcy ubiegają o zwroty.