Robert tylko tak dalej, Twoje robale sa swietne :-)
Wersja do druku
Robert tylko tak dalej, Twoje robale sa swietne :-)
miło mi :)
dzięki :)
myślę że tak :)
---------- Post dodany o 11:07 ---------- Poprzedni post był o 11:05 ----------
dzięki Marcin :)
dzięki, trochę większą skalę dodam w galerii :)
cieszy mnie to :)
---------- Post dodany o 11:09 ---------- Poprzedni post był o 11:07 ----------
;) wiosną postaram się nie straszyć :)
uciekł był...:-P
dzisiaj... obydwa z Industara
YM041
Załącznik 132289
YM042
Załącznik 132290
Super wypatrzone, no i nie-pajak :grin:
Kadrowo pierwsze bardziej mi sie podoba.
Wg mnie fajniej by wyglądało bez tego grubego "pnia" w tyle. Zdjęcia super.
Ja też nie cierpię pająków, okropne są . Kiedyś sfociłem takiego zielonego dużego na łące...Ale to chyba z desperacji...
Cały czas byłem w strachu, że mi do gardła skoczy i wgryzie się w tkankę, posuwając się w stronę aorty by nażreć się posoką...Brrrrrrrrrrrr:shock:
42 Super
Dzisiaj przyszły sanki które zamówiłem. Wygoda jest niezaprzeczalna, stawiam statyw dalej od owada a potem tylko sobie powoli podjeżdżam. Niestety znaleźć teraz owada nie łatwo. Przyjdzie już poczekać do wiosny na konkretne zdjęcia. Dzisiejsze z Industara z Raynoxem, już bez słońca oświetlone tylko lampką.
YN043
Załącznik 132561
Że tak powiem - niezły pluskwiak :)
Statyw jest, sanki też teraz jak owady mało ruchliwe można ze stack-ami spróbować
Pluskwiak i dwa pierwsze pajączki - świetne.
Pozdrawiam.
Złapałeś bakcyla na makro :grin:
Świetne zdjęcia.
sanki nastawcze do makro, takie ;)
---------- Post dodany o 22:40 ---------- Poprzedni post był o 22:39 ----------
ta, jedyny na łące...a przynajmniej jedyny jakiego znalazłem ;)
---------- Post dodany o 22:42 ---------- Poprzedni post był o 22:40 ----------
maiłem na to dziś ochotę ale wiało trochę i nie szło, ledwo jedno zdjęcie wyszło, poza tym późno wylazłem na test
---------- Post dodany o 22:43 ---------- Poprzedni post był o 22:42 ----------
thx :)
fajna zabawa, robali mało nieststy :)
Fajny robal. ;)
Trzy??? Wydawało mi się, ze do mikro są tylko dwa?
No, noooo, Panie ;) 41 i 42 bajka!
Kolejne dobra zdjęcia.
Polazłem dziś mimo deszczu i braku światła sprawdzić industara z pierścieniem, trochę kiepsko jednak było, światło jednak w takim zestawie jest potrzebne.
YM044
Załącznik 133016
YM045
Załącznik 133017
Ostatnie zdjęcie tajne.
Drugie zdjęcie z poprzedniej wrzutki zdecyzdowanie bardziej mi siś podoba. Na pierwszym światło troche za ostre i widać to na pancerzyku robala.
41 cudowne!
no właśnie kiepsko było, niby słabe światło ale z góry, robale mokre, odbijały światło straszliwie, muszę zrobić sobie jeszcze parawan rozpraszający światło zastane i kupić blendę do doświetlania odbitym światłem od dołu i poćwiczyć taki zestaw :)
---------- Post dodany o 15:53 ---------- Poprzedni post był o 15:53 ----------
dzięki, :)
---------- Post dodany o 15:54 ---------- Poprzedni post był o 15:53 ----------
:mrgreen:
Dobre, dobre Panie Yamada.
Ładne kadry wrzucasz, mimo że jak piszesz czasem brakuje światełka to przyjemnie się ogląda :grin:, 41/42 z ostatnich najładniejsze. Mi znowu zupełnie czasu brakuje, więc robale chyba poczekają do przyszłego roku.
dzisiejsze
YM046
Załącznik 133412
YM047
Załącznik 133414
YM048
Załącznik 133416
Coraz lepiej :D
a co będzie jak prześcigniesz nynego ? :shock:
Muszka taka sobie, pajączki się spodobały :grin:
Widać postępy, pająki wyszły bardzo ładnie, 047. podoba mi się najbardziej, ładnie trafiona ostrość, światło i tło, wszystko razem współgra. Na 048. model ekstra, ale trzeba się w niego bardziej wpatrywać za sprawą tła, które troszkę odciąga uwagę.
Pozdrawiam
też tak myślę :)
póki co nie wybrzydzam i ćwiczę na każdym obiekcie, muszka zwiała po jednym zdjęciu :(
dzięki :) tego z YM048 trochę żałuję że nie miałem klamerki na jakimś druciku, jakbym go podniósł trochę to tło było by bardziej rozmyte.
Yamada - jesteś coraz lepszy makro. Zaglądam tu i cieszę wzrok.
Pająk na 47 jakby jeszcze wszystkie członki, tfu, kończyny, odnóża, (...) miał ostre to IMHO jeszcze lepiej by wyglądało.
Bez pitolenia:wink: Makro robisz znakomite!