Fajne maszyny, jak i cały wątek :grin:
Wersja do druku
Fajne maszyny, jak i cały wątek :grin:
No oczywiście że w kolorze powinna być cała trója, nie wiem co mi się na mózg rzuciło:roll:
62 i 63 faktycznie mocno wiekowe, ale 64 względnie nowy był;)Cytat:
Stare solidne metalowe konstrukcje, pewnie lata 80te pamiętają
dzięki wszystkim,
pzdr
witam,
to jeszcze jeden z chińskich moto-transporterów, bardziej poglądowo:
65. 'bestia' 175cci woźnica, z papierosem bo inaczej być nie może;)
Załącznik 117990
trochę nowszy model niż 62 czy 63...
pzdr
I słusznie - TO przecie ma jeździć a nie wyglądać :)
Fajowe foto.
Pozdrawiam.
witam,
dzisiaj 'na smutno':
66.
Załącznik 118412
pzdr
Ujmująco to ująłeś.
co za historia kryje się za tym zdjęciem?
Nie posiadam historii. Sytuacja 'zastana', nic specjalnego, dziadki coś tam ogla dały, a dziewczynka stała tak jak widać.
Mogę tylko dodać, że zbyt smutna być nie mogla bo po chwili mnie zauważyła i zareagowała jak 90% ludzi tu- bananem na twarzy;)
pzdr
witam
dziś 'luźno' piątkowo-barowo.
2 pstryki z 9mm fisheye'm:
67.
Załącznik 118567
68.
Załącznik 118568
chińskie piwo jest względnie tanie, ale smakowo nie powala, a zachodnie drogawe i często podrabiane...
pzdr
Zdrowo i kolorowo :)
Pozdrawiam.
witam,
dzisiaj chińskie Las Vegas;) Hazard w jakiejkolwiek formie jest w Chinahc zakazany. Po tego rodzaju rozrywki trzeba zasuwać do Macau, które roczne obroty z tego tytułu ma wyższe niz Las Vegas i Atlanta razem wzięte.
zdjęcia z lokalnego parku, gdzie panowie mimo zakazu, grają czasem na kasę...
69.
Załącznik 118681
70.
Załącznik 118682
71.
Załącznik 118683
pzdr
Ciekawe te Twoje zdjęcia i opisy.
Chinczycy lubią alkohol i hazard.
Pozdrawiam.
Na 70 bardzo zgrabnie kompozycyjnie zamknięta w kwadrat krótka opowieść. Gracze nie mieli pretensji, że zaglądasz im w karty? :wink:
Piękna ta Twoja wycieczka. Zawsze z niecierpliwością czekam na następne:-)
I piątkowe, i karciane bardzo mi się.
karciane fotki bardzo ciekawe i ładne... ot, takie widoczki których zazwyczaj się nie widzi będąc na wycieczce
Fajna kompozycyjnie fotka nr 70. Fotka 71 - co za ekspresja! Wszystkie fotki pokazują rąbek duszy chińskiej na miejscu - w "interiorze".
Pzdr, TJ
Próbuje wzucic plik do galerii i:
ktoś kojarzy co i gdzie nie styka?Cytat:
Nie wysłano pliku!
Jeżeli naprawdę został wybrany plik do wysłania, sprawdź, czy serwer zezwala na wysyłkę...
pzdr
witam,
i dzięki. Oczywiście masz rację, chodziło o rozmiar ponad 1MB, zamiast sprawdzić to pobirglłem po pomoc;)
Jest mały zastój bo sesja się zaczęła, więc trochę papierkowej roboty mam. Z dobrych wieści to za 3 tygodnie powinienem
zacząć urlop...:mrgreen:
72. Wczoraj chyba był dzień bez papierosa(czy tytoniu?)...
Czytam w 'internetach', że Światowa Organizacja Zdrowia chce nałożyć akcyzę na e-papierosy:) Czyżby ciało mające na celu pilnowanie naszego zdrowia bierze w obronę koncerny tytoniowe, które od czasów wprowadzenia e-nikotyny tracą miliardy....?:grin:
pzdr
Świetny portret dojrzałego młodzieńca, wąsatego, brodatego, długie włosy, czapka niemal na bakier, przymrużone oczy i ta marynara zarąbista fotograficznie - test na morę od sensora.
Swoją drogą, to podajesz nam Chiny na talerzu, bez propagandy, upiększania i sztukowania, bez wpadania w inne skrajności. Patrzę na Twoje fotki i jakbym tam był.
Pzdr, TJ
Super fota i kolorki takie jakby analogowe? Jakiś filtr czy samo tak wyszło?
witam,
i dzięki za miłe słowo.
hadan:
Zdjęcia będą, ich jakości gwarantować nie mogę, ale postaram się:wink:Cytat:
To możemy się spodziewać następnej serii pięknych zdjęć.
Jakieś, niechińskie rysy ma Twój model.
Model faktycznie mało 'chiński'. Mówiąc Chińczyk większośc ma na myśli ludnośc Han, którzy stanowią większość.
Na północy Chińczycy będą z twarzy bardziej 'mongolscy', na południu do Wietnamców czy Laotańców im bliżej. Uroki kraju takich rozmiarów;)
Na zdjęciu jest Ujgur, z zachodniej prowincji Xinjiang, etnicznie niewiele ma wspólnego z Chińczykiem Han, bliżej mu toTurków.
ahutta:
Nikt nie gonił, jestem tu trochę jak ta święta krowa;)Cytat:
Nie pogonili Cię za fotografowanie stolika karcianego? :smile:
Tadeusz Jankowski:
Nawet nie wiesz i le taka opinia dla mnie znaczy:) W polonijnej 'blogerce' z Chin jest sporo bezkrytycznego zachwytu i samych pozytywów. W polskich mediach widuję głównie jakieś osobliwe wzmianki typu dziecko 'wypadło z 10 piętra', więc skrajność w 2gą stronę. Staram się jak mogę być gdzieś pomiędzy, chociaż zapewne nie zawsze wychodzi...Cytat:
Swoją drogą, to podajesz nam Chiny na talerzu, bez propagandy, upiększania i sztukowania, bez wpadania w inne skrajności.
realniasty:
1szy raz tu pobawiłem się kolorami i od razu przyłapali:grin:Cytat:
Super fota i kolorki takie jakby analogowe? Jakiś filtr czy samo tak wyszło?
nie mogłem się zdecydować kolor czy BW i coś takiego mi wyszło.
pzdr!
Znalazłaby się jakaś fotka wnętrza domu, czy mieszkania "zwykłych ludzi"?
Goroh, jesteś od dłuższego czasu "w środku", podajesz Chiny bez bajerów typu specialite de la maison, które mają w wielu relacjach symbolizować Chiny, choć i takie dni smoka coś mówią. Ty pokazujesz najzwyklejsze Chiny, takie jakie Cię otaczają, masz żyłkę i smykałkę do łapania w locie tego, co pozornie jest statyczne, nie warte uwagi, a opowiada nieraz więcej niż wystawne, wypasione foty, wgryzasz się zdjęciami w Chiny dużo dalej niż pospolici bywalcy, długotrwali turyści, czy łowcy ciekawostek. Twój przekaz foto jest dlatego głębszy inaczej, dociekliwy, uważny, opowiadający, docierający dalej do wnętrza kraju niż standardowa gazetowa reporterka
Pzdr, TJ
witam po małej przerwie,
Sesja trwa więc cierpię na brak wolnego czasu. Na razie polecimy jeszcze z szuflady, ale za 2 tygodnie powinno się dziać...:wink:
jarovit
Mam jakieś foty z domów, ale to jeszcze z czasów D90...cierpliwości więc w temacie domowych kadrów.Cytat:
Znalazłaby się jakaś fotka wnętrza domu, czy mieszkania "zwykłych ludzi"?
Tadeusz dzięki za miłe słowo/a.
Dziś kilka widoków miejskich:
73.
Załącznik 120116
74.
Załącznik 120117
75.
Załącznik 120118
historii żadnych do zdjęć nie posiadam...
pozdrawiam
73 i 74 bardzo mi się podobają.
Fajne te miejskie widoki :)
Zdjęcia są świetne. Dziękuję za ciekawy komentarz.
Widać poznajesz i zgłębiasz Chiny dość poważnie.
Serdecznie pozdrawiam.
witam,
jeszcze z 'szuflandii':
76. Ten pan prawdę Ci powie- jeden z ulicznych wróżbitów. Czyta z dłoni, doradzi jaki dzień dobry będzie na ślub(numerologia), i inne niestandardowe kwestie poruszy;) Młodzież już coraz mniej wierzy we te 'klocki', ale starsze pokolenia jeszcze tak. Coś jakby substytut religii, która była przez lata zakazana...
Załącznik 121009
pzdr
Wróżbita fajny. Szkoda tylko, że nie ma żadnego akcesorium, które wskazywałoby, czym się zajmuje. Chyba, że niczego do tego nie używa.
Pozdr
Świetny ten portrecik.
Pozdrawiam.
witam,
i dzięki.
barmichal76, specjalnie dla Ciebie szerszy obraz sytuacji:Cytat:
Wróżbita fajny. Szkoda tylko, że nie ma żadnego akcesorium, które wskazywałoby, czym się zajmuje.
fota 'pozakonkursowo'
Załącznik 121104
'Nasz' kolega to ten przy rowerze. Jak widać nie on jeden usługi oferuje.
pzdr
witam
Urlop zaczęty, aparat odkurzony, mam nadziejęm że będzie co wrzucac.
Na razie migawki z Guangzhou, płd. Chiny...
76. Numeromania - trybuny z Asian Games 2010, teraz pewnie jak wszystko po takich masowych imprezach, nie zarabia na siebie...
Załącznik 122964
77. Zhujiang New Town- nowa finansowa dzielnica miasta.
Załącznik 122963
78. Numeromania II- prowadzis zinteresy- ogłoś się na dzielnicy;)
Załącznik 122965
tyle na razie, ale obiecuję poprawę.
pzdr
A my cierpliwie czekamy :)
To z krzesełkami wygląda jak z rzeczywistości wirtualnej ;)