No to malutko śniegu, ostatnio takie zimy, że na większą ilość prawie do wiosny trzeba czekać.
Wersja do druku
Na 95,pieknie zwariowane niebo.
cześć,
Przejrzałem ostatnich kilka wrzut z gór - bardzo mi się podobają, trójwymiarowo tak jest, obrazek wciąga obbiorcę do środka. Brawo.
pozdrawiam,
A teraz coś z zupełnie innej beczki i innego aparatu. W końcu udało mi się skończyć selekcję i obróbkę no i wybrać te , których się nie wstydzę :)
Zdjęcia pochodzą z trzydniowego szaleństwa: Radom Air Show 2015.
98
99
100
101
102
99 i 100 misię :)
Pozdrawiam.
Ja podobnie jak poprzednik - 99 i 100, reszta też warta pokazania :)
103
104
105
106
107
Górskie wrzuty są naprawdę fajne...
Nie tylko góry Ci fajnie wychodzą :wink:, latające też mi się podobają.
Z naciskiem na 99 - kolorystyka zdjęcia mi bardzo odpowiada.
107 - super moment :)
Srogo się namęczyłem z tym zdjęciem w postprocesie - głównie przez jednostajne, szare zachmurzone niebo. To właściwie była bolączka całych pokazów - jakoś tak się brzydko składało, że tam gdzie akurat była akcja, tło było nieciekawe. Do tego nie było prawie w ogóle wiatru - jak Frecce Tricolori zadymili podczas startu, to reszty pokazu już prawie nie było widać ;)
---------- Post dodany o 07:01 ---------- Poprzedni post był o 07:00 ----------
W tym roku poszczęściło mi się, jeśli chodzi o dynamiczne starty i "marchewy", będzie tego więcej :)
Hmmm, co to są "marchewy" ? :wink:
To było dość proste do zrobienia - to był przelot formacji na niskiej prędkości, no i w końcu światełko troche lepiej zagrało.
---------- Post dodany o 07:06 ---------- Poprzedni post był o 07:03 ----------
To ogień z dysz odrzutowców widziany z boku :) To samo ale widziane z tyłu to dla odmiany "grill" :lol:
Dzięki :)
108
109
110
111 Kolejna marchewa :)
112 No i to na co wszyscy zawsze czekają:
Miałeś dobra pozycję strzelecką :wink:. Krzyżówka łopat na 108 świetna mimo jednej przyciętej.
Super samoloty a 108, 109 najbardziej :)
113 Podwójna marchewa :)
114
115
116
117 Dużą zaletą pokazów w Radomiu (3 ostatnie edycje) jest fakt, że trwają do wieczora i można wykorzystać złotą godzinę
Na podwójnej "marchewie" kapitalnie widać, jak silnik impulsowo pracuje.
Powiem tak; nie udzielałem się w wątku lotniczym, bo foto lotnicza mi jakoś ni pasiła. Ale Twoje są fajne :mrgreen:
100 i 109 świetne.
Ciekawe, że jako najlepsze wskazujecie zdjęcia, które ja sam uważam za gorsze od innych, a na moich faworytów nikt nie zwrócił żadnej uwagi :smile:
W każdym razie, po krótkiej przerwie (urlopowałem się z daleka od komputerka) jeszcze trochę lotniczych.
118
119 A tutaj coś niespodziewanego, kto by pomyślął, że paralotnie mogą być tak fotogeniczne
120
121
122
Fajne...
121 misie... ;-)
Cześć,
Mi podobają się w dużej mierze wszystkie, 122 z tym 'pociskiem' oświetlającym kadłub statu powietrznego - chyba najbardziej.
122 bardzo fajne moim zdaniem.
Skoro się podoba, niech będzie jeszcze kilka ;)
123
124
125
126 Największa marchewa :)
127
Te dwusilnikowe maszyny bardzo ładnie wyglądają ( i bardzo groźnie) .
Lubię to oglądać...
No to wracamy do typowych widoczków...
128
129
130
131
132
Landszafciki bardzo przyjemne.
Świetne widoczki. Podobają się.
Pozdrawiam.
Samolotowe super. Te z flarami w szczególności ( jakim obiektywem robione ? )
133
134
135
136
137