-
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Im też się zdarzały wpadki. :mrgreen:
Be_Beata zwróć uwagę na taki detal jak WB (balans bieli) Spójrz jak różnie może wyglądać jeden kadr:
Załącznik 88057__
Załącznik 88058
To bardzo pomaga, czasem i pogodę można zmienić, jak w zieleni budowla się chowa a słonka nie widać.:wink:
Idąc za twoją radą:)
-
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
To jest właśnie "urok" pracy na takim sprzęcie.... Większość Twoich zdjęć jest szara, z małym kontrastem.... Być może na Twoim wyświetlaczu jest lepiej i dlatego u nas są ..... no takie sobie....:roll:
Może spróbuj u kogoś , kto ma dobry monitor otworzyć to samo zdjęcie i ustawić swój wyświetlacz... (pewnie jakieś ustawienia są....chyba:grin:)
Jest ryzyko , że otworzenia zdjęcia w różnych programach też skutkuje innym wyglądem.....(to też kwestia ustawień np. karty graficznej z dedykowaniem pod konkretne programy czy aplikacje....Niestety jest trochę tego.....
I niestety , jeśli chcesz poważnie traktować swoje hobby to trzeba pomyśleć o lepszym sprzęcie....:???: Czego Ci życzę wkrótce :grin:
-
Najpierw trzeba pomyśleć o pracy żeby zarobić na ten lepszy sprzęt:) Będzie dobrze... chwilowo odpoczywam po intensywnym półtora roku , od czerwca szukam pracy! Wtedy wszystko się zmieni... pewnie będzie brakowało czasu i sił... zobaczymy na ile wytrwam w swojej fascynacji:).
---------- Post dodany o 09:37 ---------- Poprzedni post był o 09:37 ----------
co do monitora to całkiem możliwe... :/
-
Powodzenia.....
Nie wiem czy to pocieszenie .... ja też niedługo będę szukał pracy, gdyż firma w której pracuje jest likwidowana.....:???:
Więc łączę się w....bólu:grin: Ale co tam, damy radę.:esystem:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
To jest właśnie "urok" pracy na takim sprzęcie.... Większość Twoich zdjęć jest szara, z małym kontrastem.... Być może na Twoim wyświetlaczu jest lepiej i dlatego u nas są ..... no takie sobie....:roll:
Myślę, że to nie to.
Be_Beata, czy możesz gdzieś udostępnić oryginalną wersję tego zdjęcia z koniczynką?
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Be_Beata, czy możesz gdzieś udostępnić oryginalną wersję tego zdjęcia z koniczynką?
proszę bardzo
Jeśli dobrze zrozumiałem, hades prosił o "surowe" zdjęcie, bez Twojej obróbki. Czy to jest takie zdjęcie?
Na pewno to nie jest oryginalny rozmiar, robiłaś z nim coś jeszcze?
-
Beata ty to masz zdrowie, z każdej strony się Ciebie czepiają a ty nic....:wink:
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
kompletnie nic...
Na które pytanie odpowiedziałaś?
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
... robiłaś z nim coś jeszcze?
czy
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
... z każdej strony się Ciebie czepiają a ty nic....:wink:
:-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Idąc za twoją radą:)
W dobrym kierunku, wybierz na zdjęciu punkt, który jest w rzeczywistości biały i... łup bo pipetą bieli(jeżeli taka jest w Twoim sofcie).
-
na to czy zrobiłam coś z tym zdjęciem...
a co do czepiania... mam dużo dystansu do siebie... i wiem że muszę się jeszcze dużo nauczyć! Tylko dzięki mojej pokorze otrzymałam wiele pomocnych rad...:)
-
No tak, chodzi mi o zdjęcie oryginalne z aparatu. Gdyby była taka możliwość.
-
Cóż... a jest może jakaś strona która umożliwia zamieszczenie zdjęć bez limitu rozmiaru??? Jeśli chodzi o moją ingerencję to nie przerabiałam go w żaden sposób... zostało zmniejszone podczas zamieszczania zdjęcia...
-
Sporo Twoich zdjęć ma, delikatnie mówiąc, dziwną kolorystykę ;)
Trudno ocenić, czy to wina Twojej obróbki, czy może aparatu :roll:
Podejrzewam, że to pierwsze ale żeby coś więcej powiedzieć, dobrze byłoby, gdybyś pokazała "surowe" zdjęcie np. tego, o którym wiemy, że przerabiałaś kolory (post 161).
Gdyby można było jeszcze zajrzeć w EXIF, można by ocenić czy nastawy aparatu nie były niewłaściwe.
---------- Post dodany o 12:30 ---------- Poprzedni post był o 12:27 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Cóż... a jest może jakaś strona która umożliwia zamieszczenie zdjęć bez limitu rozmiaru??? Jeśli chodzi o moją ingerencję to nie przerabiałam go w żaden sposób... zostało zmniejszone podczas zamieszczania zdjęcia...
Wklej zdjęcie w pełnej rozdzielczości jako załącznik do posta. Pisząc post, wejdź w opcje zaawansowane.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
są takie stronki, ale w tym konkretnym przypadku najszybciej chyba będzie jeśli poprosisz hades'a o meila na PW
-
-
Możesz też, przesłać na http://tinypic.com/ a tu wkleić tylko link do niego. Kto będzie chciał to sobie obejrzy lub ściągnie.
-
-
1 599px × 1 066px to nie jest oryginalny rozmiar z Twojego aparatu. Czyli to nie jest "surowe" zdjęcie.
edit
Ok, mea culpa!
Tiny pic przeskalowuje :|
Ale jest to zdjęcie, w którym nic nie robiłaś (kolory kontrast itp)?
-
Takie parametry zdjęcia wyświetlane są u mnie...
---------- Post dodany o 13:34 ---------- Poprzedni post był o 13:31 ----------
Jeśli rzeczywiście coś zrobiłam to jedynie przycięcie z większego zdjęcia... :/ choć muszę przyznać że nie pamiętam... oryginału zatem nie posiadam bo kiedyś ktoś powiedział mi żeby kasować wszystko co nie jest ok... bo szkoda miejsca:)
-
No i dobrze radził:)
Może hadesowi wystarczy. Ja bym chciał jednak zobaczyć to ostatnie, które poprawiałaś, w wersji prosto z aparatu (jeśli masz).
Spróbuj tym razem http://www.picshot.pl/public. Odznacz "Publiczny?" a po załadowaniu, zastosuj się do wskazówek: "Link do tego uploadu - prawy przycisk myszy > kopiuj adres odnośnika". Skopiowany adres, wklej w wątku.
-
-
Dzięki, w wolnej chwili pobawię się :)
-
Co można zrobić z drugim, pokazał już Krakman.
Mnie bardziej interesowało to pierwsze. Powiem tak- ja nie potrafię nic ciekawego z nim zrobić. Zdjęcie jest kiepskie technicznie, wygląda jakby robione kiepską komórką na dodatek przy bardzo niekorzystnym świetle..
Zróbmy tak- jak zrobisz następne zdjęcia, skopiuj je i obrabiaj kopię w/g własnego "widzimisię" a oryginał zachowaj do ewentualnego powrotu do tego zdjęcia. Na wypadek gdybyśmy Cię poprosili o pokazanie lub gdybyś sama uznała, że Twoja wizja Ci się nie podoba i chcesz zrobić nową wersję.
Zawsze dobrze jest zachować oryginał. Ponieważ masz niewiele miejsca na tablecie, pomyśl o przechowywaniu oryginałów na zewnętrznym serwerze albo w chmurze (?)
-
czterolistna koniczynka... Ty to masz szczęście Beata :)
-
helmuth dziękuję za zainteresowanie... obecnie przebywam w berlinie u mojej przyjaciółki więc nie dziwcie się że nie widać mnie na forum... nie zniechęcam się :) Jak będę miała coś ciekawego to wrzucę...:)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Coś z archiwum :)
No nie wiem :roll:
Koloru tu niewiele, może lepiej było by BW?
-
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
#28#2
Pierwsze z ""koloru niewiele" ma klimacik epoki Hitchcocka.
Albo taki staroć:Załącznik 88496
-
2 załącznik(ów)
-
Saboor- mi również wersja kolorowa bardziej przypadła do gustu i prawdę mówiąc też miałam takie skojarzenia... Zdjęcie zrobione w czasie długiego weekendu majowego:)
Bodzip i Saboor- lubię kiedy bawicie się moimi zdjęciami... :) dzięki temu wiem że nie są najgorsze i że jest szansa coś z nich wyciągnąć...
-
Mnie to już nie wymieniła....:???:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Mnie to już nie wymieniła....:???:
Bo ty wnosisz wartosci artystyczne do zdjecia,poziom podnosisz,wartosci pomnazasz a nie sie bawisz.
-
a mnie się#28 w 1 wersji bardzo podoba !!
a postarzone przez Sabbora jeszcze bardziej :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Saboor- mi również wersja kolorowa bardziej przypadła do gustu i prawdę mówiąc też miałam takie skojarzenia... Zdjęcie zrobione w czasie długiego weekendu majowego:)
Bodzip i Saboor- lubię kiedy bawicie się moimi zdjęciami... :) dzięki temu wiem że nie są najgorsze i że jest szansa coś z nich wyciągnąć...
W tej wypowiedzi odniosłam się do ostatnich postów w tym wątku ale oczywiście i ty Krakman i wszyscy którzy tu zaglądacie robicie mi ogromną przyjemność... :) o czym już nie raz pisałam:)
---------- Post dodany o 08:39 ---------- Poprzedni post był o 08:38 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
a mnie się#28 w 1 wersji bardzo podoba !!
a postarzone przez Sabbora jeszcze bardziej :)
jupi jajajjjj... jupi jaj:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
... wszyscy którzy tu zaglądacie robicie mi ogromną przyjemność... :)
Jak ja lubię wazelinę :mrgreen:
Będę zaglądał po jeszcze :-P
-
helmuth może i to wazelina ale zapewniam że nie powoduje uczuleń... :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Bo ty wnosisz wartosci artystyczne do zdjecia,poziom podnosisz,wartosci pomnazasz a nie sie bawisz.
No i dostało nam się :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Załatwiłeś nas bez wazeliny.
I tak Cię lubię