U mnie na lapku też zdjęcia Zibiego ciemne się wyświetlają. Wersje yamady są dużo jaśniejsze. Ostatnia propozycja robtora lokuje się pośrodku.
Wersja do druku
U mnie na lapku też zdjęcia Zibiego ciemne się wyświetlają. Wersje yamady są dużo jaśniejsze. Ostatnia propozycja robtora lokuje się pośrodku.
Laptopy mają to do siebie że świecą mocno,trzeba sobie poustawiać szczególnie cyfrową poświatę warto nieco zmniejszyć. Może i są trochę za jasne, przy okazji sprawdzę je na monitorze i tv zobaczę czy coś nie tak robię. Choć dotychczas nie miałem do moich zdjęć uwag by były za jasne.
Po prostu muszę mieć lekką rezerwę do mojego monitora, jest LED-owy i zazwyczaj muszę mieć go lekko przyciemnionego bo za bardzo razi w oczy.
Będę pamiętał na przyszłość... mam nadzieje:) dzięki za pomoc.
To dorzucę jeszcze trzy fotki z tych terenów.
77.
78.
79.
Załącznik 159505
78 przytnij do formatu 16:9 nieba za dużo jest, czym obrabiasz foty? Panoramka fajna
Racje wrzucam poprawioną wersję. Do obróbki zdjęć używam tylko Olympus Viewer i GIMPA. A jak chodzi o panoramy bardzo lubię Image Composite Editor.
ja bym to tak widział, co prawda nie widziałem Szkocji jesienią ale takie mam wyobrażenie po tym co widziałem w czerwcu :)
Załącznik 159544
Ostatnie dwie panoramy z tych rejonów które mam. Mam nadzieje że teraz chociaż trochę wyeliminowałem błędy z poprzednich zdjęć i teraz będzie trochę lepiej. Starałem się zachować mniej więcej taką proporcję 1:3 nieba do 2:3 reszty zdjęcia, i rzeczywiście wg mnie wygląda to dużo lepiej. Także dzięki za rady. 8 listopada kolejna wyprawa w inną część rejonu Highland, także nie mogę się doczekać:mrgreen:
80.
Załącznik 159682
81.
Załącznik 159683
Kto przełożył wajchę i w którym momencie odeszliście od tematu....?:roll:
Zdjęcia widoczkowe choć nie betonowe fajne :grin:
Wątek założyłem jak jeszcze mieszkałem na jednym z łódzkich betonowych blokowisk. Dość dla mnie ciekawa i ważna historia zarysowała się w tym wątku. Dlatego po przeprowadzce do Szkocji postanowiłem pociągnąć temat dalej. Betonu może tu nie za wiele, ale za kilka lat fajnie będzie przeglądać swoje pierwsze posty:)
Zmieniono nazwę wątku z Betonowe osiedla na Różne zakątki z ZibiZ
Da się? Da! :grin:
Wykorzystując ostatni dzień urlopu i chcąc wyrwać się od tej beznadziejnej pogody, postanowiłem wybrać się
na krótki weekend do Mediolanu. A tam ku mojemu zdziwieniu zastałem masę turystów którzy chyba mieli podobny plan do mojego:) Był to bardzo krótki i intensywny wyjazd który miło będę wspominał dzięki pięknym zabytkom, słonecznej pogodzie i niepowtarzalnej pizzy. Wszystkim polecam to miejsce.
A tu kilka pierwszych zdjęć które chciałbym dać pod ocenę. Starałem się jak mogłem wyprostować te wszystkie krzywulce:)
Przy okazji mam do Was pytanie czy prawdopodobne jest to że moja E620 jest już za stara do tego obiektywu (12-60 mm f/2.8-4.0 SWD)
Pytam ponieważ zauważyłem że obraz dosyć długo się ostrzy na AF. Obiektyw zupełnie inaczej zachowuje się przy M5?
Trzeba chyba się rozejrzeć za czymś nowszym:)
82. Widok z dachu katedry Duomo
83.
Załącznik 166541
84.
85.
86. Parco Sempione
87.
88. Galleria Vittorio Emanuele II
89. Drzewko szczęścia na stacji kolejowej Milano Centrale
Pierwsze i ostatnie z wrzuty najładniejsze w mojej ocenie.
Lubie AC Milan,wiec tym wieksza przyjemnoscia ogladam.
Druga i prawdopodobnie ostatnia wrzutka z Mediolanu.
90. Katedra Duomo
91.
92.
93. Galleria Vittorio Emanuele II
94. Zamek Sforzesco
95. Zamek Sforzesco
96. Milano Centrale
97. Milano Centrale
98.
99.
100.
Załącznik 166733
Piękna seria i bardzo dobre wykonanie. Brawo :)
Mnie też się podobają. Szczególnie nocne :grin:
Bardzo dobra wrzutka!
Też mi sie podoba :)
Dołączam się do zachwytów. :mrgreen:
93; 97 i 98 - podobają mi się.
Panorama też fajna.
Pozdrawiam.
Z przyjemnoscia zwiedzam.
Fajna wrzutka, ciekawe zdjęcia :)
Wspaniale wrócić do mojego pierwszego wątku na forum:mrgreen:
Krótkie wprowadzenie sytuacji. Przeglądałem moje stare zdjęcia z 2012 i natknąłem się na fotki z przędzalni Grohmana w Łodzi.
I przypomniało mi się jak z forumowym Bikerem penetrowaliśmy tamte ruiny z dreszczykiem adrenaliny czy jakiś łowca złomu nas nie przegoni lub coś nie zawali się na głowę:) Znalazłem opuszczoną przędzalnie w Dundee i nie mogłem się powstrzymać. Na czaty zabrałem kolegę przeskoczyliśmy przez mur i pstrykałem i pstrykałem...:) To nie to co Łódź ale lepszy wróbel itd.:mrgreen:
101.
102.
103.
104.
105.
106.
107.
108.
CDN
No to czekam na CDN :grin:
No cholera Panie, aleś się kaptalnie zaraził:grin:
Świetny pomysł ale....ja nie winien:grin:
Tak trzymaj i dawaj dalej.
To zapowiadana część druga przędzalni a raczej tego co z niej zostało:)
109.
110.
111.
112.
113.
114.
115.
116.
Dziękuje za uwagę:)
Do mojego skromnego niewielkiego miasteczko zajechał amerykański cyrk. Nie jestem wielkim fanem cyrku ale cacuszka jakimi zajechali zrobiły na mnie wrażenie.
Wszystkie samochody na brytyjskich rejestracjach więc chyba amerykański powinienem wziąć w cudzysłów:)
117.
118.
119.
120.
121.
122.
123.
124.
125.
126. A CZY TY ZOSTAWIŁEŚ KOMENTARZ?! :mrgreen:
Niezwykle kolorowa maszyneria:grin:.
Zostawiam komentarz. :mrgreen:
Cyrk-wozy świetne. :mrgreen:
Witam ponownie. Póki jeszcze pogoda dopisuje i nie robi się ciemno o 16.
Musze korzystać z okazji. Mam dla Was pięć fotek ze szkockiego Forfar.
127.
128.
129.
130.
131.
129 zatrzymało mnie dłużej.
130. Niebo iście piekielne. :roll::mrgreen:
Krowy musza przemyslec sparawe.