@ M1 - już wiem kto urwał ten kabel, co to u wschodnich przyjaciół auto kozła zrobiło :mrgreen:
Wersja do druku
@ M1 - już wiem kto urwał ten kabel, co to u wschodnich przyjaciół auto kozła zrobiło :mrgreen:
Świetna ta mglista seria, super klimat zdjęć. Wyróżniłbym Y16, Y17 i Y18. W ostatnich M1 i M2 obróbka całkiem pasuje do tych maszyn i fajne kadry.
Lubie takie HDRkowate efekty - wg uzytkownikow jednego forum to ostatni syf ale ja sie lubie tym pobawic od czasu do czasu...
Inne zdjecia tez mi sie podobaja.
Wysyłane z
Z ostatniej wrzuty M1 podoba mi się zdecydowanie bardziej. :grin:
Dzień dobry :) Kilka obrazków, "świerze bułeczki z dzisiejszego wypieku"
Y23.
Y24.
Y25.
Y26.
Wszystkie na tak .
najbardziej podoba mi sę Y25 .
Takie wypieki to ja lubię i to bardzo. :) Więcej prosimy. P. S. Motywujesz mnie, żebym wziął dzień wolny od pracy.. :mrgreen:
To jeszcze trzy sztuki. Jeśli kogos interesuje to miejsce nazywa się Żabie Doły, i pewnie nie raz jeszcze zagości w moim wątku.
Y27.
Y28.
Y29.
Ależ ogniste niebo. Środkowego zdjęcia nie widać.
Wczoraj było, szkoda ze nie można edytować dłużej postów. Niebo było takie że nawet zmniejszałem nasycenie kolorów na nkiektórych zdjęciach podczas wywoływania rawów.
no to ponownie
Y28.
Świetne kolory. Y25 i Y26 przypomina mi sklejankę...próbowałbym przyciąć do pełnej symetrii...ale tak też jest super ;-)
Yamada, 25 jest super. Gratuluję.
dzięki za odwiedziny i wpisy.
25 to normalna fotka pojedyncza, natomiast 26 to panoramka z 5 a pionowych kadrów przycięta w kwadrat. Nie chciałem pełnej symetrii.
A mi się podoba płonące niebo na Y23.
Jak wychodziłem z domu to właściwie nic nie zapowiadało takich efektów. Nawet myślałem że nic z ładnego wschodu nie będzie. Na miejsce nie mam daleko. Okno w pokoju wychodzi na wschód no i 7 piętro, zawsze mam podgląd jaki będzie wschód. A zacząło się nieciekawie. Było szaro, prawie całe niebo zachmurzone. Ale jak już wstałem to stwierdziłem, że podjadę autem, i tak miałem jechać je zatankować. Mocno wiało i to dzięki temu chyba po kilku minutach zaczęło się jak dla mnie piękne widowisko.
U nas też jesień zaczyna złocić drzewa... Jutro wyjazd krótki w Góry Stołowe,oby pogoda dopisała to będzie co pooglądać.
Y29.
Śliczne kolory.
Uciąłbym dół z tymi liśćmi.
Kurde.Helmut ma racje z tymi liscmi.Mogles poczekac az wiatr je wywieje w druga strone i fala sie uspokoi.
O tak bys mialZałącznik 70879:-P
Fajnie by było, nie? "D
Góry Stołowe, może nie tak jak się by chciało bo skałek żadnych nie będzie niestety. Kilka kadrów z jednego poranka reszta to fotki pamiątkowe z wycieczki... A raczej imprezy integracyjnej...Z której fotek zamieszczał nie będę.
GS1
GS2
GS3
GS4
GS5
GS6
GS7
GS8
Piękna seria. Aż chce się tam być.
Wszedłem przez przypadek i .... będę wracał. Piękne zdjęcia zwykłych miejsc. Gratuluję spojrzenia. Jest w tych zdjęciach taka moc, która każe zabrać aparat i wyruszyć przed siebie.
Bardzo udana wrzuta. Ostatnie (GS8 ) podoba mi się najbardziej. :grin:
Dzięki za wpisy. Tak sobie pomyślałem, że jednak jakąś skałkę ze Stołowych trzeba pokazać bo jak by to wyglądało. Nie są to zdjęcia najlepsze ale chyba mogą być
Błędne Skały:
GS9
GS10.
[QUOTE=yamada;86377 Nie są to zdjęcia najlepsze ale chyba mogą być [/QUOTE]
Uważam, że w wypadku tych zdjęć samokrytyka nie jest wskazana.
Pozdrawiam
Samokrytyka zawsze jest wskazana :P A co my sobie myślimy - to już zupełnie inna sprawa ;)
Mam słabość do tych gór. Najbardziej mi utkwiły z dzieciństwa (dla dzieci Góry Stołowe są chyba najmniej nudne ;)), za doroślaka okazało się, że nadal kręcą swym bogactwem kształtów.
Ostatnie świetne (troszkę szumu na zdjęciu) - lubie podobne klimaty i podobną grę świateł i cieni.
Piękne światło na GS10
GS10 miodzio z tym swiatelkiem :-)
Co do szumów na zdjęciach, mi on nie przeszkadza, szczególnie przy ISO 1600. Nie raz jeszcze na moich zdjęciach będzie i wątpię czy będę za wszelką cenę się go pozbywał. Nie rozumiem czasem tego ciśnienia na bezszumowe i z papierową głębią ostrości zdjęcia. To tylko gwoli informacji że szum jeśli jest lub będzie to moje niedopatrzenie, lenistwo czy inny diabeł. Jak jest to ma być. Ja z tym mogę zyć bezstresowo :)
W ramach odpoczynku od landszaftów ( czyt. widoczków :) ) zapodaję jedno z niewielu zdjęć makro jakie zrobiłem na początku mojej przygody z E-M5. Nie jest to super fota jakich wiele widziałem na forum ale uwag krytycznych chętnie wysłucham
E-M5 + mZD 12-50 + reynox250 robione z ręki.
M1.Załącznik 71214
Zgadzam się z Tobą, że warto, ale nie zawsze uważam, że jest to konieczne. Ja właściwie nie bawię się w przesadnie skomplikowaną obróbkę zdjęć. Nie bawię się maskami, warstwami. Takie zabawy robię tylko od czasu do czasu. Szkoda mi na to czasu, a i nie mam go za wiele. Może faktycznie gdyby przysiąść przy tych zdjęciach to wyszło by to gładziej. Ale postanowiłem tak a nie inaczej je pokazać. Oczywiście każdy oglądający może wyrazić swoje zdanie. Często dzięki temu znajduje się błędy i niedociągnięcia w swoich zdjęciach.Tak naprawdę to sporo roboty miałem by te promyki światła wyciągnąć bo trafiłem na nie w momencie kiedy już zanikały i by zrobić te dwa zdjęcia miałem na każde kilka sekund. Kumpel który szedł ze mną wtedy nie zdążył, bo szedł kilka metrów za mną. Może zimą kiedy będę miał więcej czasu postaram się by niektóre ze zdjęć dopieścić. Wtedy obiecuję poprawione pokazać ponownie do ocenienia.
Bliskie memu sercu podejście do szumów i obróbki ;) Miło że człowiek nie jest sam ;)
fajnie, ja też się cieszę :cool:
Urzekły mnie twoje "zamglone "kadry,cieszę się że znalazłem ten wątek.
Będę częściej wpadał:grin:
Fajny wątek, lubię tu zaglądać. Pozdrawiam
dzięki, czekam znów na mgły...
Dawaj ,dawaj :grin:
dam jak tylko będą nowe, nie chcę za dużo z innego sprzętu niż Olek zdjęć wrzucać.
dam na razie jedno z niedawnego wschodu, zastanawiam, zrobione nieco wcześniej i bardziej centralny kadr. Dla porównania poprzednie też dodam. Tym razem jednak wywołane w innym programie niż LR4 i jest to OV 2, potem niewielka korekta w LR4. Męczę te zdjęcia ponieważ jedno z nich idzie do druku i na ścianę.
Y30. ( i Y25 z 17 str wątku)