dzieki za dobro slowo. ponizej wrzucam troszke szerokich kadrow. oczywiscie ciagle jestesmy w Lizbonie:
21, 22, 23, 24, 25
Wersja do druku
dzieki za dobro slowo. ponizej wrzucam troszke szerokich kadrow. oczywiscie ciagle jestesmy w Lizbonie:
21, 22, 23, 24, 25
to moze jeszcze taki maly parasolkowy wrzucik. tym razem sam kolor
26, 27
23...jestem ciekaw opuszczonej restauracji w kolorze, co do starszej parki...mam taki fetysz ze lubię widzieć zmarszczki z bliska:wink:
Tym razem wszystkie zdjecia wrzucam w kolorze i w BW. Oczywiscie wszystkie zdjecia sa z deszczowej Lizbony
28, 29, 30, 31
Tym razem dla rozluznienia klimatu wrzucam kilka kolorowych fotek wschodu slonca nad Alfama
31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 - ostatnie 4 zdjecia strzelilem Zuiko OM 135mm f2.8
kolejna porcja Lizbony. pierwsze dwa to ZD 9-18mm, pozostale to ZD 70-300mm i OM 135mm f2.8. Wszystko to Alfama i jej okolice:
39, 40, 41, 42
Fajnie. Gratuluję wyjazdu do Lizbony.
23 jest dla mnie bardzo dobre . Ciekawa wycieczka
28 dobrze wygląda - pan starszy idealnie prowadzony przez wybrukowaną strzałe - ulica w czerni i bieli lepiej mi wygląda niż w kolorach : )
dziekuje za komentarze. wakacje sie udaly a narzeczona w tydzien po powrocie ciagle jest w skowronkach:)
faktycznie pan idacy po strzalce w B&W wyglada lepiej, zreszta sporo z tych zdjec bardziej mi pasuje wlasnie w tej kolorystyce (np. 29). 23 to stary budynek za Hard Rock Cafe. namierzylem go juz pare lat temu gdy szwedalem sie w tamtej okolicy z kumplami przed Meczem Portugalia - Polska
Ciekawe zdjęcia z przyjemnością obejrzałem.
oczywiscie Lizbona to tez zwierzeta a jest ich tam naprawde calkiem sporo. zdjecia sa raczej przygodne, prawie wszystkie sa strzelone w pelnym sloncu. czasem nie ograniam swiatla na OM 135 dlatego wybaczcie mi prosze delikatne przepalenia. wszystkie "dalekie" to oczywiscie OM 135mm f2.8. do psich kadrow uzywalem ZD 9-18
42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
Psy są wystrzałowe :)
ze zwierzakow mam jeszcze kilka strzalow z najwiekszego oceanarium w Europie. temat dosc ciezki za wzgledu na panujaca ciemnosc i spora ilosc biegajacych wszedzie dzieci. jesli ktos "bedzie w okolicy" i znadzie chwilke na wycieczke to polecam. wszystkie zdjecia robilem OM 50mm f1.4. rozdymka jest trosze poruszona, ale to urocza rybka wiec zalaczam:)
50, 51, 52, 53, 54
ostatnie dwa to zamek Maurow w Sintrze. samo miasteczko jest przesliczne, moze nawet najladniejsze w jakim bylem
55, 56, 57, 58, 59, 60
tym razem znowu ulice Lizbony. wszystkie strzelone z ZD 9-18. wszystkim modelom czegos brakuje:)
60, 61, 62, 63
Portugalski pawilon na expo 98 i "okolice" + most Vasco da Gama
64, 65, 66, 67
most bardzo pocztówkowy - i o dziwo lepszy w kolorze : ) Uwagę zwraca również 59 (żółto - czarne) - szkoda że niebo nie uraczyło Cie jeszcze pomarańczem było by wtedy niezwykle : D
ps.
Oglądając Twoje zdjecia mam wrażenie spójności i to że robiła je jedna osoba - wyczuwam charakterystyczne podejście (styl?)
Pozdrawiam
czesc glee i wielkie dzieki za koment. znowu wrzucam cos z ulicy
Ten facet na pasach i kolejka linowa -dobre jest
Wrzucasz tyle ,że nie mogę tego ogarnąć :grin:
sorry, ale to byly dlugie dwa tygodnie a mieszkalem doslownie 5 min spacerkiem od centrum miasta. przyznaje sie uczciwie natluklem zdjec MASE jesli nie HEKTOMASE. czasami bardziej to przypominalo warszaty fotograficzne niz wakacje. naszczescie wiekszosc zdjec jest typowo wakacyjnych i nie bede Was nimi zanudzal:) pozdrawiam
kolejna porcja zdjec. pomalutku zblizamy sie do konca wycieczki po Lizbonie
poprzednia wrzutka to numery 68, 69, 70, 71, teraz mamy 72, 73, 74, 75
73 tranwajowe - świetne
zmieniamy klimat o 180°. razem z kumplami postanowilismy "obczaic" nasza nowa autostrade i trafilo sie kilka strzalow z Lodzi. krotko bylismy to i pstrykow bedzie malo.
1, 2, 3, 4, 5
jakis czas tu nie zagladalem ale postaram sie to jakos nadrobic. zdjecia sa strzelone nad Wisla w okolicach Kazunia i Mniszewa. Sporo ostatnio smigamy na rowerach to i rozstrzal jest duzy:)
Fajny zbiór! Moje uznanie wzbudzają szczególnie 2, 4 i 7.
Nr 7 smaczna. Cała wrzuta ok.
Rower plus aparat foto to jest to co lubie :-) Bardzo fajny watek.
Ciekawe te fotki.
Dzieki Panowie. W przyszlym tygodniu znowu cos wrzuce
zdjecia z parku w Wilanowie, wszystkie poczynione przy okazji weekendowego spaceru. szkielko to OM 135mm f2.8 a komentarze sa oczywiscie mile widziane:)
1, 2, 3, 4, 5
Chociaż wersje kolorowe są miłe dla oka, to bardziej podobają mi się zdjęcia w wersji BW, a szczególnie podoba mi się pierwsze z serii. :grin:
Bardzo fajna seria czarnobiała :)
przyznaje bez bica, ze tez wole BW. ta 135 ciagle mnie zadziwia, choc tez ma swoje mankamenty. wczesniej uzywalem tanszego Sonnara z ta sama ogniskowa i jednak lepiej dzialal pod slonce - tylko swiatelko niestety 3.5. chyba skonczy sie na tym, ze spacery bede bral niemca a japonczyk "zostanie na statywie". dzieki za opinie
w poprzedni weekend skoczylem ze swoim staruszkiem i kuzynem nad Wigry do Bryzgla. ryby na bleche i inne gumy nie braly, ale przynajmniej sobie pomachalem wioslami i popstrykalem zdjecia. bogoda byla zacna, choc wieczorami mozna bylo juz wyczuc jesien. trudno co robic, lato juz praktycznie odeszlo i nic na to sie nie poradzi. naszczescie wilgoc sprzyja grzybobraniu a to lubie najbardziej :)
sandardowo juz wrzucam rowniez wersje w B&W. wszystko strzelone Zuko OM135mm f2.8
Wersja B&W najbardziej mi odpowiada :-)