Ja uczciwie napisałem, że się napawam a nie sklejek szukam, co ja stolarz no może i stolarz, ale nie jak się napawam i jestem w stanie.:grin:
Wersja do druku
A wstawie se kilka na probe,zeby zobaczyc jak na forum jakosc ucieka z fotki.Ostatnio cos widze w galerii jakies mydlane,rozmemlane,komenty wskazuja,ze super ostrosc,jakosc...
Tak se watek zasmiece,pozniej sobie pozmieniam po zobaczeniu jak jakosc spada.Załącznik 56804Załącznik 56805Załącznik 56806Załącznik 56807Załącznik 56808Załącznik 56809Waga tak okolo 300-400 przy jakiejs optymalnej wielkosci:wink::wink:
I jak? Jak bym sam uzyskał taką jakość to byłbym szczęśliwy.
Mirek, gdzie ten ogród co Takie Kwiaty rosną :shock::grin:
I aż ciśnie się na usta pytanie - co z podlewaniem ?!
No nie złe te kwiatki :wink:
Jakość wg mnie b. dobra.
Po prostu zylety... piekne foty az oko cieszy :-)
Ja z tych co woli takie kwiatki niż te ogrodowe. Zwłaszcza jeśli chodzi o zajmowanie się nimi ;)
A zdjęcia bardzo fajne. Ostre i klarowne, tylko na ostatnim, chyba ze względu na ustawienie głowy, wyszedł moim zdaniem lekki zez ;)
Ogródek masz Mirek niekiepski ;)
A co do portretów - takie fotki lubię, kolor, ostrość, światło. Nie będę się wypowiadał co do ich portretowości bo obca jest mi ta dziedzina (pseudo)nauki.
Jakbym się znał na ogrodnictwie to bym może i coś napisał, ale się nie znam :( Napisze tylko że najbardziej podoba mi się ten czerwony kwiatek z zielonymi oczkami[2]. Beauty dish czy parasolka ?
Mnie najbardziej przypadła fotka 1 i 4 a najmniej 5.(trochę za bardzo "plastikowa"):wink:
Niezle ziolko z Ciebie Mirek :lol:
Bardzo ładna ta rabatka z Mirkowego ogrodu.
Widzialem te foty w pelnej rozdzialce i tam to dopiero dupe urywa.
I chyba o ile pamietam to z tego niedoprego systemu sa wyplute;)
pozdro
No i się wydało. Już wiemy czemu Mirek taki jak szczygiełek :mrgreen: - jak mu taaakie zioło rośnie w ogródku :mrgreen::mrgreen:
Można więcej prosić ? :)
A ja napiszę tak - Mirku Ty właścielem tego haremu jesteś, czy tylko jego zarządcą, a może tylko zaglądasz zza firanki?
A tak na poważnie - ostrość śliczna - piękna demonstracja przewagi technologicznej na przykład nade mną, niektóre z tych fotek jakbym już gdzieś widział. Niektóre buźki trochę plastikowe, ale i smaczne.
Pozazdrościć takiego "Ogródka"
Pisałeś gdzieś indziej o serii zdjęć w portrecie, może pamiętasz jakiegoś linka do materiału, który takie rzeczy pokazuje.
Pozdrawiam AP.
Zagladam zza firanki.Czasem tylko glowa kiwne,czasem zaprzecze.Czesto ktos zapyta,jak znam odpowiedz to odpowiem jak nie to zmieniam temat:-P.Chodze do studia z przyjemnoscia,podgladam jak wygladalo to w naturze,zapamietuje.Jak juz sobie siedzimy przed monitorami to kombinujemy jak pokazac zeby zbytnio od orginalu nie odbiegalo a i oko ucieszylo.Zeby to nie wygladalo jak z tym jeleniem na rykowisku,lasem i jeziorem w tle i strumyczkiem z boku,a i pastuszek zeby z raczkami blagalnie zlozonymi sie nie objawial.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ostatnie zdjęcie nosi tytuł: SILENT :wink:
Coraz ciekawsze rzeczy rosną u Ciebie w ogródku. Będę zaglądał w nadziei, ze wyrośnie jakiś wieżowiec :D
Bedzie hodował bonsai :-P
Nom, zdjęcia piekne, ale to chyba sam wiesz, bo byś się nimi nie chwalił :) Najbardziej podoba mi się trzecie z tymi zielonymi oczkami.
Patrzę i zastanawiam się, po co ja właściwie zdjęcia robię. Niestety nie ta liga:cry:
Spojrzałem też na kwiatki i może to źle świadczy o moich umiejętnościach, ale zastanawiam się, jaki jest przepis na tak wyraziste półtony.
Swoją drogą jestem ciekaw (może jest to gdzieś wyjaśnione, ale nie przebiłem się przez pełne 19 stron) czemu wstawiłeś wątek w dziale dla początkujących. Fałszywa skromność? :grin:
Fiu, fiu, panie... Tos teraz pozamiatal....
Jakbys dal linka do pierwszego w wiekszej rozdzielczosci, bom zuroczon strasznie...
Te papiery do probowania, co mi Epson przyslal, to raczej tobie wysle.. ja tego nie wykorzystam.
Zapomnialem dodac, ze ladne kwiatki.... ;)
Mirek, wątek trzeba reaktywować ot co :D
Ale inne, genetyka się kłania. Twoje umiejętności wzrosły, a jeszcze bardziej nasze oczekiwania :)
Albo zmalala.
A mostek wystrugalem nowy.Tu porownanie.Ten bialo modrzewiowy to nowyZałącznik 67786Załącznik 67787
Nowy wygląda jakby na dwuteowniku był wsparty. No normalnie czołgiem przejedzie :)
Nie.Tam z metalu to tylko sruby.Mostek jest 3,8 dlugi i 1,4 szeroki.Cala konstrukcja sie wspiera na dwoch deskach 40x10x380 cm.Deski nie sa wygiete tylko wyciete tak,zeby bylo złudzenie łuku.Czolgiem to nie,ale 8 doroslych osob juz stalo na nim.
---------- Post dodany o 20:21 ---------- Poprzedni post był o 20:19 ----------
Chcesz ten stary??To przyjezdzaj i zabieraj,kurde z nieba mi spadles.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Jeszcze flache abo dwie postawie,tylko wez:mrgreen::mrgreen:
Nowszy jest ładniejszy :-P chociaż jeszcze mógłby mieć belki pod poręczą w poprzek, tak jak ten starszy ;) - to jak już tak marudzimy.