-
Odp: laptop dla amatora fot...
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Zdecydowanie nie na to samo. Mniejsza rozdzielczość - mniej informacji na ekranie. Uciążliwe zwłaszcza w przypadku zmuszenia do używania poziomego suwaka przy przeglądaniu www.
Przy 1440 px raczej nie jest potrzebny poziomy suwak przy oglądaniu stron. Ale w autocadzie i photoshopie juz tak. Wygląda na to, że w rozsądnej cenie pozostaje zakup czegoś z 1600x900 px a później jeśli miejsca będzie brakowało to dokupi się monitor. Najchętniej kupiłbym pc ale z racji tego, ze mieszkam na stancji i czasami jezdze do domu to potrzebuję czegoś bardziej mobilnego niz pc :)
Dzięki za odpowiedzi teraz muszę poszukać jakiegoś konkretnego modelu.
---------- Post dodany o 14:06 ---------- Poprzedni post był o 13:59 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
DIONIZY
Asus K73 SV i5; 6 GB do 8 ; 750 GB ; GeForce GT540OM 1GB; 2900zł
dodatkowo można dołożyć dysk twardy do 1.5 TB bez utraty gwarancji.
Pozdrawiam
Dionizy
Ciekawa propozycja. A mogę prosić o linka do sklepu w którym jest taka cena? :)
-
Witam
Media Markt - M1 - Kraków , na poczatku grudnia.
Pomyłka
23 listopad 2011 cena 2899 PLN
-
-
To może jest nawet lepsza oferta,
bo ja muszę wywalić 2GB ramu i wstawić 4 GB, a w Twojej ofercie tylko dołożyć 4 GB.
Chociaż w mojej konfiguracji panorama + wypełnianie w PS CS5, działa rewelacyjnie a jest to chyba funkcja która najbardziej wykorzystuje ram.
-
A ja serdecznie polecam HP Probook 6460b. Stosuję go zawodowo i nie ma żadnych problemów zarówno z rawami, jak i - tym bardziej - z jpgami. Oczywiście stacjonarnie podpinam go do monitora, ale i sam z siebie daje radę.
Jedynym problem jest podświetlenie led matrycy, ciężko jest go skalibrować.
-
Nie mam zaufania do HP, duża awaryjność.
-
Powiem tak, Dell, i5, 8GB RAM, GeForce 1GB i nie ma, że boli. Na nic nie czekam, nic mnie nie martwi, wszystko śmiga, że aż przyjemnie pracować.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Powiem tak, Dell, i5, 8GB RAM, GeForce 1GB i nie ma, że boli. Na nic nie czekam, nic mnie nie martwi, wszystko śmiga, że aż przyjemnie pracować.
Z tą opinią się zgodzę, z tymi parametrami na pewno nie boli :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
leszekkl
Z tą opinią się zgodzę, z tymi parametrami na pewno nie boli :)
W cenie nie wiele przewyższającej 2500 PLN do wyjęcia. Matryca jedynie psu o kant d.py, jeśli chodzi o pracę na zdjęciach, ale do tego i tak podpinam swojego Eizo
i świat jest piękny :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Mogę prosić konkretny model?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bruder
Mogę prosić konkretny model?
Poszło!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
leszekkl
Nie mam zaufania do HP, duża awaryjność.
Też nie miałem Leszekkl. Przekonał mnie kolega, który miał służbowego. Obaj jesteśmy zadowoleni, a komputery nie mają lekko.
-
jakby ktoś chciał laptopa do obróbki z dobrą do tego matrycą (w tym modelu jest IPS lekko zmodyfikowany) to polecam Sony Vaio SE1E1E
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bardrilller
jakby ktoś chciał laptopa do obróbki z dobrą do tego matrycą (w tym modelu jest IPS lekko zmodyfikowany) to polecam Sony Vaio SE1E1E
Psuje się tylko 3 x w roku?
-
Powiem tyle, że teraz Sony się poprawił nie psuje się tak często jak to miało miejsce. Mój znajomy ma ten model jak narazie 9 msc i nie narzeka. Ja używam np. Netbooka i podłaczony mam do tego monitor Dell U coś tam 23' z IPS
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bardrilller
Powiem tyle, że teraz Sony się poprawił nie psuje się tak często jak to miało miejsce. Mój znajomy ma ten model jak narazie 9 msc i nie narzeka. Ja używam np. Netbooka i podłaczony mam do tego monitor Dell U coś tam 23' z IPS
Bo kolega ma, to ty sadzisz? :D
Dobre :)
Czy ktos moze wyprosic tego pana?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Bo kolega ma, to ty sadzisz? :D
Dobre :)
Czy ktos moze wyprosic tego pana?
Aj K@czy poczekaj troche.Przezywamy w BULU kolege z Canonem przemeczymy i kolege ze Sonym
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Aj K@czy poczekaj troche.Przezywamy w BULU kolege z Canonem przemeczymy i kolege ze Sonym
No dobra.
To sie pobawimy :D
SONY jest BE!
(czekam teraz na odpowiedz pana z dzialu marketingu Sony)
-
Mój kolega ma Sony i czasami podgrzewa sobie na nim kawę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
No dobra.
To sie pobawimy :D
SONY jest BE!
(czekam teraz na odpowiedz pana z dzialu marketingu Sony)
czemusz tak krótkosz?
Kto ma sony
chodzi wygłodzony
sony jest be
a reszta nie ... :grin:
-
Tyy, ja mam telewizor sony, telefon sony, nawet matryce sony w puszce.
Dalem sie omamic :p
podro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
DIONIZY
Mój kolega ma Sony i czasami podgrzewa sobie na nim kawę.
Gdy na lapku grzejesz kawę
Nie licz potem na naprawę
co inszego lapek Sony
On do tego jest stworzony :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Tyy, ja mam telewizor sony, telefon sony, nawet matryce sony w puszce.
Dalem sie omamic :p
podro
Biedny nyny...... tak sie dac przywiazac do marki... i to jakiej....
Chodz do wujka k@czego, to ci pomoge :D
-
Nyny-ale masz fajna koszulke w paseczki......i kask:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
hahaha Kaczy, ale dałeś. Z resztą nie ma co się śmiać. Ja też mam coś sony
-
Cytat:
Zamieszczone przez
chimol
hahaha Kaczy, ale dałeś. Z resztą nie ma co się śmiać. Ja też mam coś sony
Nie no... ja tez cos mam od Sonego.... z 6 popsutych laptopow w magazynku :mrgreen:
-
Fascynacja marką Sony to pozostałość po PRLu i Pewexach. Nawet w Japonii ta marka nikogo tak nie zachwyca jak u nas, wyżej cenią Panasonika.
-
@k@czy: dzieki wodzu, tak myslalem ze przygarniesz kropka w paski;)
@lukasz78: bez przesady, pare rzeczy to im sie udalo zrobic niekiepskich, wide xes w car audio, czy matryczki do aparacikow ktore konkurencja pakuje w swoje puszki, plejstejszyn.
pozdro
-
No właśnie na plejstejszyn się zawiodłem straszliwie.
Miałem PSP, bo lubię sobie czasem pograć, a na tv nie mam miejsca w pokoju :-P
Założyłem sobie konto w ich sklepie internetowym, nawet kupiłem cyfrowo dwie gry. Nie wiem czy słyszeliście o włamaniu do PSN.
W każdym razie SONY na początku się do tego nie przyznawało, dopiero po kilku dniach dali informację o włamaniu na ich serwery. Wyciekły dane użytkowników i być może dane kart kredytowych. Potem przez spory czas serwery PSN były nieczynne.
Po takiej wpadce to ja już nie mam zaufania do tej firmy i nie podam im drugi raz danych moich kart kredytowych :???:
W dodatku coś nie dostałem rekompensaty którą mieli dostać wszyscy pokrzywdzeni. Ale PSP sprzedałem więc i tak darmowe gry mnie już by nie ucieszyły.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Hm... no mów który to, gadaj, zaraz zrobimy porządek z łobuzem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Nie no... ja tez cos mam od Sonego.... z 6 popsutych laptopow w magazynku :mrgreen:
A ja gromadę zestawów wideokonferencyjnych czekających na zezłomowanie. Kilka lat temu super technologia za gromadę pieniędzy, błyskawicznie wyparta przez Lynca/OCSa. Więc ja też sentymentu do Sonego nie mam, co nie przeszkadza mi obiektywnie stwierdzić, że matryce robią bardzo dobre. PS. Sony w tym roku mocno pod kreską - Tajlandia ich trochę "umoczyła".
-
Konsole PS3???
Chyba zart...
Wlasnie od roku dziesiatki tysiecy konsol laduja na smietniku, o jakis niedouczony mietek tak zaprojektowal jej wnetrze, ze uklad chlodzenia dziala w 50% swojej nominalnej wydajnosci.
Dzieki temu GPU odklejaja sie od plyty glownej jak tasma maskujaca od sciany. Do tego gotuje sie rowniez RAM i zdycha procesor glowny. Dlatego dosc szybko moglismy zaobserwowac wersje SLIM, ktora juz jest znacznie poprawiona, ale nadal daleko jej do zakladanej jakosci.
Wiecej sprzetow Sony nie testowalem, bo sie najzwyczajniej boje, ze wybuchnie i mnie zabije...
-
po pierwsze nie jestem zatrudniony w Sony tylko w innej firmie :) Po drugie tutaj zdjęcia z dołu i z boku z forum Canon-a . Ja też nie jestem jakoś fanem Sonego :P Używam Asus-a 1215n i monitor Della jak pisałem wcześniej, ale jeżeli komuś zależy na kolorach i matrycy to polecam Sonego.