Do portretowania modelek to IR jak widać się nie nadaje. Ale można by spróbować żulików w ten sposób brać.
Wersja do druku
Do portretowania modelek to IR jak widać się nie nadaje. Ale można by spróbować żulików w ten sposób brać.
Naumiem się - będą fajne, np. takie:
http://www.smashingtips.com/infrared...aphy-tutorials
http://jongky.smugmug.com/Photograph...67436258_DB8VZ
do po patrzenia sobie i po wzdychania :):):)
Witaj Marylka!
Trza się za dupsko chycić i do roboty, będą fajne foty!:grin:
cześć apz!
No cóż, taki ich urok:grin:
Ano piękne! postaram się coś fajnego (MNZ) wrzucić po świętach.
Cieszę się, że Zaglądacie ... a może i Wy co dorzucicie?
Pozdrawiam
JA
...szczerze mówiąc Saboor nie chciałem się wypowiadać bo Twój portret wyszedł w/g mnie tragicznie. Później zobaczyłem zdjęcia z tego linku: http://jongky.smugmug.com/Photograph...67436258_DB8VZ
i powiem jedno REWELACJA - niespodziewałem się, że fotografia Ir może przynieść takie rezultaty. Powodzenia w dążeniu do celu.
Witaj iszi!
A dziękuję, dziękuję za życzenia! Będę się starał na pewno! A to że wyszło fatalnie to każdy a zwłaszcza ja widzę i na prawdę nie ma co się rozczulać. Sprierniczyłem sprawę, ale to pierwszy raz i jak wiadomo pierwszy raz boli:-P.
Zaglądaj częściej
Pozdrawiam
Ja
Z dzisiejszego spaceru:
Świątynia Izydy
Załącznik 46095
Kobitka
Załącznik 46096
Przyjaciółki
Załącznik 46097
Na razie tyle:wink:
Świątynia się mnie podobuję :grin:
Pozdrawiam.
Też ja :wink:
pierwsze i trzecie rewelacyjne :grin: z naciskiem na pierwsze :wink:
pozdrawiam
Cześć Saboorze!
Śliczne fotografie pokazujesz tutaj. Podoba mi się zwłaszcza 1. i 3.
W jedynce fajne , ciasne kadrowanie i sfałdowane odbicie świątyni, świetnie uchwycone. Jakich czasów używasz na takim słońcu?
W trójce symetria,niestety zepsuta przez te włażące w kadr czarne gałęzie po prawej. Gdyby nie to - wybrałbym za najlepsze trójeczkę.
Posąg z 2. jeszcze chyba zimny.
Zaprawdę nie próżnujesz przy tej pięknej pogodzie.
AP.
PS. Wesołych i Spokojnych Świąt Życzę.
Najbardziej w oko mi wpadla jedyneczka- lubie takie kombinacje.
Jak juz wspominalem widze spora roznice pomiedzy tymi zdjeciami z przerobionego aparatu, a tymi z ze zwyklym filtrem.
Tutaj znacznie skrociles czasy, co pownno dac lepsze efekty.
Jednak nie bardzo mi podchodza kolorki- te z golego RAW'a bardziej mi pasuja. ALe co fotograf, to wizja :) Tobie ta pasuje bardziej.
Moze bym lekko podciagnal niebo i pobawil sie w rozne wersje kolorystyczne- w koncu kazdy kadr mozna wolac inaczej- nie trzeba sie koniecznie trzymac regul, ze zielone ma byc biale, a woda czarna :)
W porownaniu z poprzednim Pomnikiem ta seria niestety przegrywa, ale to pierwsze dni- rozumiem, ze sie dopiero rozkrecasz :)
Swiatecznie pozdrawaim :)
Jak dla mnie pierwsze oraz trzecie.
Siema Lolka!
Się cieszę, że Ci się podoba
Dobrze że Ty to Ty nie ja, mogło by być ciekawie ... .
Iga! Ktoś tu zrzyna mój styl:-P wypowiedzi, czy to nie jest naruszenie czegoś tam?:mrgreen::mrgreen:
Oj dziewczyny! Jaja wielkanocne sobie zemnie Robicie:-P
Cześć apz!
A dzięki! Po konwersji Olka czasy jak przy zwykłych fotach 1/250 1/500 przy f6.3->f8.0. Co do trójki: postaram się wyciąć gałęzie, co jak Wiesz w parku miejskim nie jest łatwe, ale ... da się! Posąg ocieplimy i będzie gut.
Dzięki za uwagi.
Ano rozkręcam i poskładać nie mogę!:mrgreen: Mówisz że budynek zginął? Racja to wziął skurczybyk i wyblakł się naprawi, co do kolorów to faktycznie można kombinować do bólu.
Czołem waruga!
Miło Cię gościć, zaglądaj Waść częściej!
Panowie! częściej i więcej Piszcie, Pań też to się tyczy: jak mawia jeden z Naszych - komcić, komcić!:mrgreen::mrgreen:
Pozdrawiam Wszystkich
Ja
Czesc Saboorek! Musze przyznac, ze walczysz z kierunkiem ktory wymaga wiele wyobrazni.
Ja bym jeszcze raz wziela na warsztat 3 z ostatniej wrzutki, bo motyw tej foty mnie sie bardzo podoba, natomiast pobawilabym sie jeszcze z tonacja.
Ale wiesz.... to tylko takie babaskie gadanie,ktorego sam sie zreszta domagales :-P.
Pozdrawiam deszczowo :grin:
hello masakrer'ko!
No Popatrz! Właśnie nad tym siedzę, o:
No, no ..widze ze sie starasz, ale powiedz mi dlaczego tylko dwa kolory??
Nie mozna tego bardziej pokolorowac w roznych odcieniach :cool:
Wiem, wymagajaca baba jestem :mrgreen:
Mam nadzieje, ze sie nie pogniewasz Saboor, ale pobawilam sie troche z "przyjaciolkami" i tak na szybko takie cos mi wyszlo :grin:
W ostatniej wersji ktora wrzuciles nie pasuje mi troche ta poswiata nad srodkowym drzewkiem.
...zrobilam podmianke na jasniejsza wersje :mrgreen:
no to mnie zdenerwowałeś :) zdenerwowanie zmusza mnie do pójścia do parku/ lasu z irem :) i statywem wrrrr.
Ocena w galerii. Bez tych badyli o... niebo lepsze.
Pozdrawiam AP.
Zdecydowanie tak, mam nadzieję, że żadnego monitoringu i strażników nie było?
Kosztowny by to mógłby być ten wyrąb...
Pozdrawiam weny i czasu życząc.
AP.
Teraz wyglada jak Soul Tree z Avatara :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1303574973
Odnośnie ostatniego zdjęcia w galerii mam wrażenie rozdwojenia kompozycji (góra --dół). Lepiej odciąć nieco dołu (pozostawiając trochę tego odbicia w kolorze niebieskim) aby oddalić linie podziału od centrum. Format wyjdzie nietypowy, ale to nie jest wada moim zdaniem ---pozdrówka
--------------------------------------------------
ps: Konkretnie cięcie od dołu aby zniknął podpis :)
Mój kadr zdjęcia z galerii :)
Ale pojechaliście z tymi obróbkami:grin:, zawsze mi się podobały zabawy z IR, chętnie zobaczę kolejne eksperymenty. Pozdrawiam