Coraz mniej czasu mam na zdjęcia, ale jeszcze czasem wyciągam aparat z plecaka. Ostatnio u mamusi w ogrodzie i trochę w na wycieczce. Takie z rożnej tematyki będą zdjecia.
Pozdrawiam forumowiczów urlopowo jeszcze:cool:
Wersja do druku
Coraz mniej czasu mam na zdjęcia, ale jeszcze czasem wyciągam aparat z plecaka. Ostatnio u mamusi w ogrodzie i trochę w na wycieczce. Takie z rożnej tematyki będą zdjecia.
Pozdrawiam forumowiczów urlopowo jeszcze:cool:
Widzę że i makro majstrujesz :D
a gołąbki super - zwłaszcza 178
Ostatnie to IR-enki ?
Fajna wrzutka, pajaczek, golabki...
Mnie najbardziej 175-ka się podoba. Dwa ostatnie trochę takie nierzeczywiste ale mają coś w sobie.
A czasem makro robie, ale na razie tylko pięćdziesiątką samą.
Ostatnie to IR-y, z obiektywem 12-60. Na ostatnim widać na środku kadru hot spot. Nie wiem czemu się pojawia przy ogniskowej 12 mm z dokręconym filtrem IR. Ktoś ma może jakieś pomysły?
Dziękuję za komentarze i daję jeszcze dwa widoczki z okolic Bugu na Podlasiu.
Pozdrawiam
Witaj Brodaczu! I od razu sorka, że się nie przyłożyłem:
Chodziło mi o zasadę, wtyczka do PS'a Nik Software Viveza.
Baardzo fajna
Z poprzedniego wrzutu IR-ki bardzo się mnie podobają, szczególnie ten pierwszy. W drugim troszku przyciemno w PD rogu, a i gołąbki pikne:)
Ostatni wrzut pierwsze się podoba (ciut ostrość może tylko), a w drugim wolałbym mniej dołu, a więcej góry. Ten podział na pół nie za bardzo mz. Z wcześniejszych świetne te o tematyce militarnej, ornitologicznej ale też pejzaż i makro bardzo dobre. Wszechstronnie uzdolniony fotograficznie jesteś, pogratulowć tylko wypada co niniejszym czynię.
Odpowiem Ci tak.Jesli rozumiesz i znasz zasady Gradientu,Warstw znasz Kolo Barw. Wiesz dokladnie co to sa barwy dopelniajace umiesz wyostrzac na wszelkie sposoby wraz z wykorzystywaniem kanalu alfa,wskazywac krawedzie,stosowac filtr Mediana,odklejac maski od warstw,zmieniac sposoby krycia na warstwach,laczyc to w segmenty a pozniej w calosc to nie warto.Zrobisz to bardzo szybko i prosto w PS-sie.Jesli nie,to zakup jest jak najbardziej przydatny.Bardziej skomplikowana jest sprawa z "efeksem od nika",jednak zasada jest ta sama.
Ps:Acha zapomnialem o krzywych.
No i mnie Mirku zmusiłeś do czytania.
Czytałem, czytałem i doszedłem do wniosku, że dużo jeszcze przede mną nauki hehe. Ale o bichromii trochę się dowiedziałem, bardzo ciekawa rzecz przy konwersji zdjęć do czarno-białych. Zarzucam jedno prawie normalne i drugie w "kwadrychromii". Ciekawe, prawda?
Pozdrawiam
Ciekawe i zarazem ladne.
Mnie się taki sposób pokazania dzidzi nie widzi, wygląda trochę jak lalka zawieszona w próżni :roll:
To drugie lepsze. :) Na pierwszym prócz próżni są nienaturalnie ciemne oczy, przynajmniej takie odnoszę wrażenie.
Kurde.A widziales dziecko nie z czarnymi zrenicami???:mrgreen:Nie chce za duzo sie madrzyc(sam duzo nie wiem),ale kolor teczowek zalatwia rodzajkonwersji do wersji czarno bialej(suwak od niebieskiego,pomaranczowego i zielonego.A w wypadku negatywu czarnobialego odpowiedniego koloru filtr nakrecany na obiektyw.Np pomaranczowy ukryje nam piegi a czerwony zmieni nam jasnosc trawy.
Popatrz na ten przyklad.w kolorze i rozne werscje konwersji do czarno bialej wersji.Zwroc uwage na wlosy cere,tlo i kolor i odcien zrenic.To tylko rozne polozenia suwaka odpowiedzialnego za kolor.
Załącznik 67827Załącznik 67828Załącznik 67829Załącznik 67830Załącznik 67831Pozniej mozna skasowac trolowanie we watku.
Fajne zdjęcia tej dzidzi, chociaż podtrzymuję opinię o oczach, a Mirek w zasadzie dopowiedział całą resztę ;) Gdzie tu trollowanie Mirku? :) Generalnie jednak same kadry i ujęcia naprawdę bardzo mi się podobają. Dzidzia będzie miała fajną pamiątkę, jak dorośnie. :)
Dzisiaj dwa szybkie ujęcia, nieco jesienne, mojej córy. Ostatnio coraz mniej czasu spędzam na forum....praca, praca, praca..... Ale czasem jeszcze zagladam.
Pozdrawiam serdecznie.
Niezły okaz :D
Pierwsze cudne! *_*
Oba zdjęcia świetne.
Bardzo sympatyczne!
Pomysl na fajna fotke przedni :-)
Dzięki za komentarze. Zdjęcie z dynia po kolejnych przeróbkach w końcu trafiło na ścianę.
Dzisiaj wrzucam landszafciki ze Świnoujścia i okolic. Dopiero przeglądam zdjęcia robione w święta, a o ptakach nawet nie mam czasu pomyśleć w tym roku. Ech...:evil:
Pozdrawiam i najlepszego w Nowym Roku:oops:
pierwsze i ostatnie :) najbardziej mi podeszły
Joł, piękne :)
Dobrze że wróciłeś :D
ja wybieram 190
pozdr
No przerobiłem tego IRa na czarno-białe. Ale na ipadzie i nie wiem jak się wam będzie prezentować
W wątku 'Foto łowy" pokazałem zdjęcie bocianów w śniegu. Dzisiaj większa porcja z tego, według mnie, niecodziennego zjawiska. Owszem, czasem popadało jak bociany były, ale takich cyrków to ja jeszcze nie widziałem. Dzisiaj moja siostra rzuciła boćkom trochę mięska kurzego w kawałkach. Mam nadzieję, że się trochę posiliły.
Pozdrawiam
Pięknie to pokazałeś. Boćki lekko nie mają, zresztą jak większość po przylocie z cieplejszych rejonów. W ostatnim miesiącu rozsypałem rekordową ilość różnego rodzaju karmy dla ptaków, nigdy tyle nie jadły.
Pozdrawiam.