Do mnie przemawiają najbardziej eksperymenty z kropelkami. Fajnie, że szukasz kąbinujesz, to wartościowe.
Wersja do druku
Do mnie przemawiają najbardziej eksperymenty z kropelkami. Fajnie, że szukasz kąbinujesz, to wartościowe.
Kąpiutera chyba
Witajcie,
Czas odkurzyć troszkę wątek...dzisiaj ostatnie moje fotki z Połoniny Wetlińskiej :grin:
Jak zwykle będę wdzięczny za wszystkie opinie, uwagi
Nie za ostro "pojechales" z obrobka kolorystyczna? :)
Wg. mnie troche przesadziles? A moze a la HDR to mialo byc.
Zmniejsz nasycenie. Moze zrob bardziej klasyczna obrobke?
I wydaje mi sie, ze sa nieostre... kurcze... i to wszystkie :/
T.
a to dooobreee jest... jeszcze się turlam ze śmiechu :lol:
a tak na poważnie to koledzy już chyba wszystko napisali - troszkę przedobrzone, nieostre i chyba za bardzo kontrastowe (3 i 4) albo to mój monitor taki do bani jest :roll:
aha, ja wiem, że to góry, pochyłości i nierówności ale 1 i 2 tak się krzywią, ze aż nie mogę... :wink:
pozdrawiam
cos Ty porobil z tymi zdjeciami:shock: koniecznie wez je na warsztat jeszcze raz:)
Kadry nie najgorsze. Reszta do kitu - ale co cieszy, masz możliwość poprawy.
Niestety Mirek ma racje. Zapewne przypadkowo odkryłeś technikę tworzenia obrazów a'la fotka z telefonu komórkowego.
Mniej mieszania jakimiś efektami. Najnowszy konkurs popRAWka dowodzi, że w większości wypadków przydaje się odrobina kontrastu, zmiana tonacji i retusz jakiś niepotrzebnych elementów by uzyskać przyjemny dla oka obraz.
Panowie, bardzo dzięki hmm. za krytykę. Należało mi się, takie zachłysnięcie podpatrzonymi efektami :oops:
Jutro wracam do domku, dostęp do kompa stacjonarnego itp. Zabiorę się za nie raz jeszcze i pokażę raz jeszcze tym razem prawdziwe :wink:
Pozdrowionka
:shock: Masakra.
Grizz Ty to potrafisz zmotywować :???:
Przymknijmy oko nic nie widzieliśmy:-P:-P Pokaż w nowej szacie te foty:wink:
Wpadka, jest wpadka...no to Połonina Wetlińska raz jeszcze tym razem bardzo delikatnie :-P
Zapomnijcie proszę o tamtych...zostawiam je ku pamięci :oops:
Trojeczka najbardziej mi przypadla... klimat fotek fajny.
Witajcie,
Dorzucę jeszcze 4 fotki, tak na zachętę do komentowania :)
Co tu dużo pisać, sympatyczne górki.
No fajne. Gory jako temat fotografii, to w ogole sa takie "samograje". Trzeba sie mocno napracowac, zeby zdjecie "gorskie" schrzanic (no Tobie sie udalo ta pierwsza wrzuta :twisted: ) Teraz juz jest lepiej. Tak powiedzmy naciagane 5/10 :) Z ostatnich to nr 2 i nr 4 , choc w obu przejarane chmury i za bure gory :P W pierwszym jak dla mnie za duzo nieba, a w ostatnim deczko za malo.
Tom
Bieszczady są naprawdę piękne, bardzo dziękuję za komentarze :!:
Mam nadzieję że te się bardziej spodobają :)
Mam wrażenie, że nie wyostrzasz po zmniejszeniu. Szczególnie widać to na "górskich" zdjęciach, na których dodatkowo zastanawia mnie, dlaczego użyłeś przysłony F18 :roll:
Pewnie żeby ostro było:-P:wink:
Za Helmuthem, chyba nie wyostrzasz zdjęć po zmniejszeniu. Góry piękne, zdjęcia już gorzej. Ta pierwsza wrzutka z gór... no tragedia. Druga seria już lepiej. Klaun nieostry, kadry takie... hmmm, nie przekonujące. Dawaj dalej, ćwiczenie czyni mistrza, wyciągaj wnioski, ucz się na błędach.
Pozdrawiam.
Zdjęcia z klaunami do mnie najbardziej trafiają (faktycznie pomyśl o podostrzaniu po zmniejszeniu), choć widoczki też urokliwe aczkolwiek tam znowu przyudałby się jakiś mocny punkt, na kt, ,orym mozna by zaczepić oko.
Witajcie, dzisiaj fotki z imprezy jaka odbyła się na polach mokotowskich 3 tyg. temu. Jako jedna z atrakcji wystąpił zespół indian grających hmmm. jak dla mnie takie disco w polu na nutę indiańską :-P
Ubrani w stroje indiańskie...gdyby nie te mikrofony przy ustach było by super :)
Najbardziej podoba mi sie 1 i 2 - fajnie ukazane i piękne kolory :), pozostałe też ok ale przeszkadzają mi ludzie w tle ubrani w zwykle stroje co troche MSZ psuje efekt.
Jedynka oraz dwojka ladnie zaprezentowane.
Bardzo dziękuję za poprzednie oceny.
Teraz kilka różnych fotek...taka zbieraninka :grin:
Takie pytanko mam? Ten bez był taki niebieski? Bo takiego jeszcze nie widziałam :D
Ano był :grin: nie kombinowałem za wiele z obróbką, bałem się przedobrzyć :wink:
Szkoda, że na tym zdjęciu z dzieckiem odbiła się jakaś postać w rurze
Heh, tak miało być...to jej mama :) taki anioł stróż :grin:
Ja wrócę jeszcze do indiańców. Zobacz co się dzieje na trzecim zdjęciu w okolicach prawej brwi. Ma aż niebieską otoczkę. Tak intensywne kolory poustawiałeś. Kadr mi się podoba jednak przepalenie na gościu po lewej już nie.
Zdjęcie nr 4 to znowu za Indianinem jakaś niebieska smuga się ciągnie. Myślę, że takie rzeczy powinieneś dopracować. Pozdrawiam.
Zjedz z intensywnoscia koloru.Fotki zyskaja duzo wiecej.Teraz to tak po prawdzie bija po oczach,ze nie mozna patrzec.