a, dziekuje bardzo. myslalem, ze to cos innego, a to faktycznie tylko zmiana kawalka urla.dzieki za info.
Wersja do druku
a, dziekuje bardzo. myslalem, ze to cos innego, a to faktycznie tylko zmiana kawalka urla.dzieki za info.
no to nadeszla pora na zebranie osatnich fotek do kupy i wstawienie do mojego skromnego watku :)
dzis wyjatkowo piec fotek (sie uzbieralo) wiec prosze o wyrozumialosc :)
116 panoramka wiochy, w ktorej przyszlo mi ostatnio mieszkac :wink:
...
117. za radą rafala pukalem w szybke i w scianke-sprawia wrazenie prawdziwego :)
mroczności...
118. koniecznie chce takie okno w ubikacji-swiat od razu wyglada inaczej :)
...
119. scenka rodzajowa z nudnego niedzielnego centrum kansasowa
...
...
120. no i chyba najciekawsze (przynajmniej tak wynika ze statystyk :wink: ) moje zdjecie z ostatniego tygodnia:
potwierdzam regułę....
dziekuej bardzo za wszystkie oceny pod tymi zdjeciami i za wszystkie komentarze. wielka radoche mi robicie jak wstaje rano i mam niespodzianke jak np z ostatnim zdjeciem :) postaram sie od czasu do czasu cos rownie dobrego pstryknac i wrzucic do galerii :)
dobrze, ze tu nikt nie zaglada, to sie nie bede wstydzil :wink:
a moze za duzo zdjec na raz wrzucam? to sprobujmy po jednym...
121
zagrywka...
PS
zmienilem tytul, bo tamten nie bardzo cos...
Bardzo podobami się ostatnia seria twoich fotek.Najmniej fotka koscioła.Reszta jest swietna,niektore bardzo sprytnie wypatrzone.....pozdrawiam:-)
Bardzo fajna i przyjemna ostatnia seria.
nie wiem komu, ale dziekuje za ocene mojego watku :)
okazuje sie, ze chyba lepiej bedzie jak bede dodawal po jednej fotce,a nie zasypywal was kilkoma.
122.
na półce...
a teraz podchwytliwe pytanie: co to moze byc za budynek uzytecznosci publicznej? :) czekam na odpowiedzi do nastepnego zdjecia :)
Biblioteka ??
BTW
Jak patrze na 118 coraz dłużej to kwadraty zaczynają mi się poruszać :)
Fajna półka :) Podoba mi się pomysł.
Fajna "półka" - trafiłeś do szuflandii ? :P
Co do budynków to może być szalet miejski ?
Gdzie jest taka fajna biblioteka ?
Kisi - stawiam jako drugi - jak kultura, to tylko ...
noooooo :) niestety nikt nie zgadl....
otoz ten budynek to wielopietrowy parking w centrum miasta :) moim zdaniem ten architekt powinien projektowac wiecej rzeczy w tym miescie :)
dzieki za udzial w minizagadce i wrzucam nastepna fotke. zastanawiam sie, czy nie za proste w formie... znaczy czy nie poszedłem na łatwizne... sami ocencie....
123.
trój kąty
Brakuje tylko tego zwariowanego Francuza, co się spina na drapacze chmur bez zabezpiecznie (zapomniałem jak się gość nazywa). :wink:
No tu raczej by nie wszedł :-)
nie wiem o ktorym francuzie mowa, ale jesli potrafi zrobic tak jak ten, to jest gosc ....:)
http://www.youtube.com/watch?v=VuyDiV7B2sg
Doskonałe te "Trój kąty".
Masz dobre oko do wypatrywania wzorów w architekturze. Tu też jest dobrze choć nie tak efektownie.
no dobra. to lecimy z grubej rurki.
co poprawiamy? zdjecie ma potencjal, ale zapewne wymaga drobnych poprawek. domyslam sie, ze te cienie-jakies galazki wlazly w kadr, co jeszcze?
125.
...
Podoba mi się to zdjęcie. Zatrzymało mnie na dłuższą chwilę. Plamy po gałązkach do wystemlowania. Prócz tego nie czepiałbym się już.
Mnie trzyma od rana i nie wiem, co napisać ;)
Jest bardzo ciekawe, to wiem, gałązki j/w ale czegoś mi tu brakuje albo jest za dużo...nie wiem.
Deski w PG trochę przeszkadzają.
no dobra. posmialismy sie i juz wystarczy tych krzywych usmieszkow... :wink:
zrozumialem wszystkie aluzje ... jak to sie czlowiek moze pomylic.. :)
dalbym sobie prawie reke obciac, ze to calkiem niezle bylo, a tu porazka.
za kare zapowiedz malego reportazu z ulic kansasowa.
na razie jedno, bo reszte "dopieszcze" w sobote
126.
...
Kolorki super :) Choc czerwień trochę się zlewa :/
Ostatnie - fajne plamy kolorów i kształtów.
A ten przedostatni, zakrzywiony kadr... ja wiem... może za szeroko jest po prostu? Ciachnąć bardziej, coby mniej przeszkadzaczy było... :roll: Bo generalnie - fajne to jest. Szkoda że znak prosto stoi ;)
123- Twój sposób kadrowania pozwolił na uzyskanie tutaj naprawdę znakomitego efektu w postaci czystości geometrycznej podkreślonej barwą, 124- przepiękna faktura z frontu bydynku w pomysłowy sposób podana, podoba się, 125- pokonuje zakręt czy jest na życiowym zakręcie elegancko sfocone i z przekazem, 126- rano oceniłem w galerii i gra barw imponuje wciąż.
Grasz kolorem wytrawnie :)
Linie też tu ciekawie biegną, cień, murek, chodnik, krawężnik...
Bardzo dobra kompozycja!
Dobre i widze ze dobrze przykadrowałeś.
dzieki wielkie. reportaz skonczony, ale nie wrzuce wszystkiego od razu-po trochu bede was meczyl :)
na ostatnim zdjeciu myslalem, ze to jakas dziweczynka sobie zabawe urzadzila, jednak prawda okazala sie bardziej brutalna-to bezdomna. spotkalem ja pozniej jeszcze raz w innym miejscu-kocyk robi albo za ochrone przed sloncem, albo za maly grzejnik w chlodniejsze dni-druga strona jest czarna. czerwien bardzo jaskrawa, wiec sie troche zlewa, ale taki urok kocyka-zarowiasty bardzo. mam wersje z obcietym dolem ale mz wtedy robi sie ciasno od dolu-linia od dolu niejako zamyka calosc, podkresla, ale de gustibus .... :)
dzisiaj nastepne z wypadu "na miasto"
127.
Jacek i Placek...
Ty to masz klimaty.
Wyglądają jak dwóch, czekających na swoja ofiarę, gangsterów :cool:
Fajni kumple (wolałabym im się nie rzucić w oczy), przyciągają wzrok. Nie wyglądają na członków gangu, bo tacy to raczej hm... jednego koloru powinni być, nie?
K@czy, a co dziwnego się Plackowi stało z bluzą? Coś kombinowałeś? Płasko jakoś i przy zamku takie jakieś przeostrzone, czy cóś... :roll:
czerwien kocyka na poprzednim zdjeciu to male miki w porownaniu z czerwienia bluzy tego goscia z prawej.... ale najwyrazniej tez nie poradzilem sobie z konwersja na B&W. a do tego to przy zamku to blyszczace zabki zamka i sam zamek... moja wina-niedopracowane...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
dzisiaj mialem troche wolnego czasu, wiec znalazla sie chwila na nowe zdjecie:
128
"united we stand"
Jacek i Placek wymiatają. Jak widzę to zdjęcie to aż łapię się za portfel, żeby sprawdzić czy nadal tam jest :)
K@czy, mam nadzieję, że to zdjecie nie zapowiada kresu Twego wątku :shock:
Gdy w filmie pojawia się amerykańska flaga, oznacza to, że zbliżamy się do końca.
nie, to nie koniec serialu pt. wypociny k@czego-za dobrze byscie mieli :) jeszcze was pomecze swoja osoba...
za kare dzisiaj przyklad ekstremalnej obrobki:
129.
...lubi sie powtarzać...
a mozecie sobie pojezdzic, a co mi tam :twisted: najwyzej bede sie mscil...
Dobre zdjęcie, obróbka spox. Wcale nie jest IMHO ekstremalna.
no dobra :) pamietacie dwoch gostkow, ktorzy czekali na swoja ofiare? trafilo mi sie jeszce pare tego typu zdjec, wiec tak oto narodzila sie nowa swiecka tradycja... tfu.. seria: "czekacze". od czasu do czasu ustrzele jakiegos czekacza, czy to w okresie godowym, czy tez w trakcie polowania.
ponizej widoczny czekacz w trakcie polowania na autobus chyba...
130.
brodzi, brodzi...
Kolejny fajny facio, fajnie zrobiony.
chyba wroce do architektury, bo ludki jakos tak mi chyba cos nie bardzo...
to bedzie koniec krotkiej serii i postaram sie cos zmajstrowac po staremu :wink:
131. kolejny czekacz
nowy samochód, nowa praca...
O, to,to :)
Ludki dobre ale architektura lepsza. Czekam...
Ciekawe zdjęcia, obróbka moim trafna w zależności od tematu. Nie ukrywam, że zdjęcia architektury również bardzo mi się podobają.