Ten ze słupem świetny! A po co taki kontrast dałeś wielki? Lepiej tak?
Wersja do druku
Ten ze słupem świetny! A po co taki kontrast dałeś wielki? Lepiej tak?
z kontrastem. hm.. prawie pod slonce to byly strzaly, wiec nie staralem sie uzyskac szczegolow np twarzy. a jak cos nie pokazuje sie dobrze - to lepiej wcale - moje zalozenie. takie smolowe zaczernienie uwydatnia same ksztalty. staram sie nie przesadzac.
poza tym dzieki temu widzimy jakies chmurki.
suchar:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no - pare dobrych metrow nad poziomem morza ;) chlopaki naprawde sie postarali :-)Cytat:
30-rany ... pomysl i wykonanie na naprawde wysokim poziomie.
jestem pod wrażeniem 30. :D
Bardzo ładne zdjęcia - gdzie postawić kapliczkę dla wiernych? ;-)
Jestem pod wrażeniem.
...idę odpiąć trzystatrzydziestkę od zuzi.
Super. Przypominaja mi cos na ksztalt fotek za czasow komuny, tyle ze na polu brakuje traktora. no i musialbys je nieco postarzyć. Mam wrazenie ze dales chlopakom laksigenu a z braku kibelka wariują :)
dzieki za odwiedziny.
daghda: nic nie wiem o zuzi. wtajemnicz mnie prosze.
tymczasem inny obrazek do oceny
-------------------------------------------------
:!: 031 "Malutka" - (kliknij w obrazek)
Olympus E-1, 14-54, blabla
dka, pardon za zamieszanie ale Zuzia to... SuSE 10, który kontroluje mojego PC - stąd na swoją "budę" mówię Zuzia :D
...a że było dość późno, to napisałem jak napisałem. W każdym razie, instalując system, na wyrost wybrałem kilka dodatkowych pakietów dla aparatów. Oprócz GIMPa, fSpot zainstalowało się coś, co edytuje (i dość dobrze sobie radzi mimo braku profilu dla E-330, ale to tylko kwestia czasu :] ) RAW - nie pamiętam w tej chwili, co to było.
@ 31 - takie "niewinne" to zdjęcie :-) Jak dla mnie super.
Kolejna fajna fota! To czekam teraz na tą z kablami :)
drabina jest po prostu swietna!
dka,
kawal dobrej fotografii.Swietne zdjecia. Pewnie miales cala dostawe inspoiracji i pomyslow. Oby wiecej, oby tak dalej. Golych babeczek nadal u Ciebie brak (czego o mnie powiedziec nie mozesz), wybaczam, ale coraz bardziej warto zajrzec do fotek pod intrygujacym tytulem "Gole babeczki...."
Napisze wiecej, jak zadysponuje czasem wzbogaconym o spokoj.
pozdrawiam,
excel
Hm... nie rozumiem Excelku, jesteś NAGI? :razz: Zaintrygowałeś mnie... :roll:Cytat:
Zamieszczone przez excel
Uwazniej czytac, kolezanko. A swoja droga, czasami bywam nagi.Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
pozdrawiam,
excel
excel, czyli nie jestes gola babeczka? a to ci nowina - slyszeliscie?? tylko bie pisz, ze nie o to chodzilo, bo juz nie wiem.
ponizej pare zdjec ajena diferent stajli - koncert habakuk w radomsku. zespol z czestochowy. glownie muzyka reggae.
napiszcie co myslicie. aha - iso 800, no flash, koko dzambo i do przodu..
:!: 032 "Habakuk" - (kliknij w obrazek)
:!: 033 "HabakukII" - (kliknij w obrazek)
:!: 034 "HabakukIII" - (kliknij w obrazek)
:!: 035 "HabakukIV" - (kliknij w obrazek)
:!: 036 "HabakukVI" - (kliknij w obrazek)
Jak dla mnie 34 najfajniejsza - super. Reszta takze ok. Pisze ok poniewaz sam kiedys sie wybralem na koncert do ciemnej piwnicy w Krakowie i wiem jak cholernie trudno kadrowac, walczyc z czasem i tlumem by wyszlo nieporuszone. Ty widze miales nienajgorzej bo w miare blisko sceny byles a czasami i na :-)
Pzdr.
PS. chcialem Ci jeszcze powiedziec przy okazji ze swietna masz nazwe strony, robifoty zostaje w pamieci. Swietny marketing.
dzieki za zainteresowanie. ja to wszedzie wlaze gdzie sie da. pan z sekjuriti jednak odmowil wziasc mnie na barasa :mrgreen:
u nas w domu kultury gdzie odbywaja sie koncerty sa krzesla!! normalne fotele "gibane" - jak w kinie. montuje sie w trzecim rzedzie i raczej nikt mnie nie szturcha.
czyli spokojnie zasiadasz, rozpinasz statyw, lemoniada a aparat "robifoty" :-)
peniek242 - jassssne.
jadziem panie zielonka, poszla w zastaw jesionka. nastene zdjecie do oceny - dla kogo wulgarne, niech wiecej nie patrzy.
:!: 037 "kotecek" - (kliknij w obrazek)
Ło matko, hardcore. Zdjecie wyglada jak wyglada, przedstawia co przedstawia, ale oko to ty masz, oj masz... Czy ty chodzisz zawsze i wszedzie z aparatem? Bo juz nie pierwszy raz widze swietne streepthoto w Twoim wykonaniu.
suchar - prawie sie zarumienilem. nauczony doswiadczeniem, ze sytuacja na ciekawa fotke moze zdarzyc sie kiedy aparat zostawilismy w domu. w dniu kiedy kotecek zaczal sobie robic mialem aparat na szyi. nie zaluje.
Po prostu pisze to, co mysle :) W pewien sposob marze, by moc tak nosic aparat na szyi caly czas, ale niestety Warszawa nie jest najlepszym miejscem na tego typu akcje. Predzej czy pozniej pewnie dostalbym po glowie...
brzbrz. ostatnio zakochalem sie na nowo w zakresie 14-54. jednak mam watpliwy obrazek. potrzebuje was do paru komantarzy. nie wiem co o nim sadzic:
:!: 038 "opony" - (kliknij w obrazek)
Kadr dla mnie nijaki.
Wręcz kiepski.
Cos mnie tylko zaciekawiło - plastyka opon - jakoś bardzo ciekawie wyszły.
Rzeczywiście wątpliwy.....
Chcę coś tam zobaczyć w tej czarnej plamie i nie mogę, jakiś niedosyt czuję i to mnie zniechęca do dalszego patrzenia.
w czarnej plamie? w "bryle" poloneza? ale przeciez tam jest czern tylko.
czyli jednak przesadzilem? :/
zdjecie do oceny oraz skomentowania kto ma czas i sile i ochote :-)
:!: 039 "daria" - (kliknij w obrazek)
Olympus E-1
tak. tez tak myslalem. mam inne:
:!: 040 "daria" - (kliknij w obrazek)
Olympus E-1
ostatnie mi się podoba, zdecydowanie fajna stonowana kolorystyka. w przedostatnim przeszkadza mi wg mnie niezbyt ciekawy bokeh.
A mnie sie jedynka podoba, jest wszystko tak jak trzeba, jedynie mam wrazenie ze sukienka w oryginale jest czerwiensza, ze tak powiem.
Pzdr
Fajna obróbka.
na pierwszym ustawilem dwa suwaki rawa - exposure i shadows w zadowalajacym mnie polozeniu, a na drugim tak samo, plus dodatkowo zastosowalem ekstrakcji saturyzacyjno-barwiennej :razz: ;)Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
fotki pod ocene
:!: 041 "alez obczaja szkielko" - (kliknij w obrazek)
Olympus E-1, 40-150
:!: 042 "pink is better" - (kliknij w obrazek)
Olympus E-1, 14-54
Widzę że Darii dobrze w różnych tonacjach :) Podoba mi się "obczajająca szkiełko" - fajna tonacja wyszła i dziwne (ale pozytywne) wrażenie jakbyś postać wkleił w tło.
Bardzo podoba mi się to z bluzką w kropki - ładne niebieskie oczy, ciekawe czy to sprawa suwaczków, czy są takie w realu. Jeśli prawdziwe - to chyba najbardziej korzystna kolorystyka dla Twej nowej modelki :)
dzieki aga, daria ma taki kolor oczu, to nie efekt suwaka "blue" :D
sorry, no photoshop ;)
wcale nie zapomnialem o swoim watku. bede mial pare fotecek do oceny. zapraszam do komentowania.
:!: 043 "a teraz zdejmij bluzeczke" - (kliknij w obrazek)
stary dobry dka ;-)
no to moze inny. portret Cina w kolorze. zapraszam do zawzietej dyskusji ;) a serio o opinie jak wam sie podoba takie zdjecie.
:!: 044 "Cino" - (kliknij w obrazek)
insert your text here
044 fajne. ładnie złapana ostrość i światełko, przyjemny bokeh.
Gość, nie stary, nie młody, po przejściach. Ciekawie chwycony, kadr niezły. Jak z bliska patrzę, to jakoś lekutko przepalona fotka, a jak się oddalam od monitora, to jest ok. Czas do okulisty- tak na marginesie - generalnie, niezła fotka. A czy dopalałeś lampką? Bo coś mi tak wychodzi.
Niespecjalanie kolega ze zdjęcia poradził sobie w życiu. Ale do żula mu daleko. Lubię takie "społeczne" fotografowanie...
Cytat:
Zamieszczone przez dka
Kompleksy, sprytne podchody, kombinacje.
W ten sposób nie zyskasz powszechnej aprobaty.
Lepiej pokazywać dobre zdjęcia.
Dobre zdjęcia zachwycą, a małoduszne kombinacje raczej nie. :D
Pozdrówka
ostatniego zdjecia nie dopalalem lampa. takie rozjasnienie na srodku twarzy sie zrobilo. co poradzisz. ale traktuje to jako na plus. dzieki za opinie i wnikniecie w charakter postaci.
m_o_b_y: jesli na powaznie traktujesz moje intro-kombinacje to proponuje kielicha ;) a jesli juz to zrobiles i mimo wszystko masz negatywne odczucia to rzeczywiscie sie zastanowie czy nie przesadzilem z tym tekstem :? pozdrawiam, dzieki za zwrocenie uwagi