Te widoczki z okna są super.
1 i 5 z ostatniej wrzutki - też.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Te widoczki z okna są super.
1 i 5 z ostatniej wrzutki - też.
Pozdrawiam.
Winieta akurat dodana... Na Olku jej w oryginale prawie nie widać, wyłazi w pełnej krasie po podpięciu do jakiegoś pełnoklatkowca.
No to dorzucam dwie "tygrzyczyce". Takie sobie, ale skoro w tym roku jeszcze okazu nie wrzucałem...
U mnie jest tego wysyp ; )
Swoją drogą, nie takie sobie, a ładne ujęcia tych tygrzyc wrzuciłeś! : )
Ładna tonacja, b. ciepła i udana GO : ) Także ujęcie w pierwszym zasługuje na pochwałę : )
Pozdrawiam : )
Mała wrzuta leśna z dzisiejszego popołudnia dla podtrzymania życia wątku:
Trójka najbardziej przypadła mi go gustu.
Bardzo fajnie uchwycone, fakt że pod światło wpływa w moim odczuciu bardzo pozytywnie na odbiór tej sceny. :grin:
Dziś kilka jesiennych widoków - chyba ostatnie przed zimą :-P
Fajne fotki.
Ale pogodę miałeś super.
Panoramki - git.
Pozdrawiam.
3 i 5 mi się podobają ;) tylko na piątce wyciągnął bym trochę prawą stronę;)
2 dobre kadry do konkursu ;)
Trójka rewelacyjna. :grin:
Jedynka mimo, że ten kadr bardzo często można spotkać (widok na dwa zamki) też bardzo mi się podoba.
Zazdroszczę światełka i pleneru. :wink:
Trojka ekstra.
Fajny kadr i klimat :grin:
Parę robali z szuflady, bo już po sezonie...
Podbijam wątek bo zdecydowanie jest tego warty. Z ostatniej wrzuty podobają mi się 1, 3, 4 ze wskazaniem na ostatnie.
3 fajowa, 4 tez niczego sobie :)
4 chyba najlepsza z tych robali :D a w dwójce fajny moment pokazany jest :D
Ostatnie najbardziej przyjemne w odbiorze. :grin:
Pozostałe też mogą się podobać, ale ostatnie jak dla mnie najlepsze.
Szkoda, że nie numerujesz zdjęć. Przedostatnie fajne. Te z długimi nogami nie są zbyt fotogeniczne, a u Ciebie fajnie wyszło.
Albumowo... Coś nie mogę tej Sigmy jeszcze opanować.
Z Sigmą powoli daję sobie radę technicznie, ale chyba długa droga przede mną jeżeli o portret chodzi. W oczekiwaniu na wiosnę i bardziej ożywioną przyrodę - trochę dzisiejszej radosnej twórczości (kwiatek oraz mijanka słonia z mrówką) - wreszcie więcej czasu.
Pierwsza fota to taka radosna bym powiedzial feria kolorow , istny gejzer :-)
druga fota fajnie pokazany moment , trafny tytul - zdjecia na dyzy plusik :-)
Może po prostu do portetów porzebujesz coś stałego i jasniejszego. Jak widać u Ciebie sigma świetnie spisuje sie do fotografowania zwierząt i widoczków z okna.
Zwłaszcza te ostatnie, miodzio.
Samoloty świetnie wypatrzone, zastanawiają mnie tylko te promienie na tle skrzydeł i dzioba większego, jak i sam dziób.
Fajna ostatnia fota, sztuczna mgła ;-) niepotrzebna.
Jak to mówią, "Vox populi - vox Dei". I trochę strachów na dziś - niestety nie mogę napisać iż żaden pająk nie ucierpiał przy zdjęciach... Sigma 105 + Raynox MSN-202 + "zoom cyfrowy" ok. 3x.
Dorzucam jeszcze dzisiejszą spacerową fotę. Miały być "góry moje góry", ale mglisto jak diabli.
brrrrrrrrr pierwsze pająkowe jest obrzydliwie dobre
Dziś z trochę innej beczki...
Dwa ostatnie zdjęcia psiaka mają fajny klimacik. Sam model też uroczy. Delikatnie jeszcze bym podostrzył.
Dla mnie najlepsze jest ostatnie, GO dobrałeś świetnie. :grin:
Strasznie kochany piesek :grin:
Ten łobuz będzie dobrym modelem! Dziewczynka ładnie złapana, ale przez bajzel z tyłu (w sensie ta klamka) to zdjęcie trochę traci.
Łobuz dobry model, ale nie wiem czy zostanie. Mam psiaka na "przechowanie" od znajomej weterynarz - potrącił go samochód, nie wiadomo czyj to psiak.
Co do portretów - racja. Próbuję bawić się światłem (na razie FL-36R plus dyfuzor własnej roboty i białe kartki jako blendy :wink:), zauważać co jest w tle itd. Trochę praktyki i myślę że na jesień już coś z tego będzie. A na razie w ramach wprawek mała (dosłownie) sesja - tak dla żartu...
Bardzo ciekawa i odważna sesja.
Cera jakaś taka plastikowa, piersi na wierzchu. Śmiało sobie poczynasz...
Tak na marginesie, może gdzieś trafisz wycofywany manekin ze sklepu, dało by Ci to większa wierność w rozkładzie światła na postaci, albo chociaż np. gipsowe popiersie o skali bardzie zbliżonej do rzeczywistości.
Pozdrawiam AP.
Oczy tak jakoś sztucznie Ci wyszły:)
Świetny pomysł że na lalce :grin: wykonanie też MZ dobre :grin::grin::grin:
No proszę, a to taki foto-dowcip miał być, testowałem sobie tylko sprzęt do makro przed sezonem. A ruch w komentarzach jak nigdy, jednak niekompletnie ubrana modelka działa, nawet plastikowa :wink:.
@apz - myślałem o popiersiu Lenina ale ciężko dostać :-P
Swoją drogą pomysł niezły - światła można sobie próbować ustawiać do woli a model się nie znudzi ani nie zgłodnieje, problem jednak w tym, że nie zmienimy mimiki a poza też zapewne bardzo ograniczona.
8. ciekawe ujecie..