Aikido jest bardzo skuteczną sztuka walki -pozwala Ci się pomęczyc poruszać, dbać o zdrowie.
Tego nie uczy się w celach samoobrony - poza ogólna poprawą kondycji fizycznej ;)
Wersja do druku
Grizz dobrze mówi. Wyrabia koordynacje i rozwija ciało i umysł.
Poza tym Aikido nie uczy ataku tylko obrony. Więc tu chodzi o zabranie noża a nie atak nożem. Lecz się mówi że przed dobrym nożownikiem żadna technika nawet najlepsza się nie sprawdzi.
masakrer raz dziołcha kręci chłopem a innym razem chłop dziołchą :D
rzucają się wzajemnie na matę upadają potem wstają z uśmiechem na twarzy :)
Pozdrawiam
:) Aikido uczy obrony bez ataku:) trochę śmieszne. Tak serio to kiedys trenowałem aikido w połączeniu z jujitsu i karate. Później doszło kilka systemów wojskowych oraz brazylijskie jujitsu. Dziś trenuje sobie w głównej mierze jujitsu i samoobronę z elementami karate(taki mix). Aikido jest nieskuteczną sztuka walki. Jest bardziej sztuka dla sztuki i jak grizz powiedział " pozwala Ci się pomęczyc poruszać, dbać o zdrowie." i to jest prawda. Czyli rekreacja pełną gębą. Doczepiłem się ataku i obrony przed nożem dlatego, że atak nierealny a obrona co najmniej nieskuteczna. Wracając do sedna sprawy, jak mozna trenowac obronę jeśli nie ma ataku?
Taztaz - powiedziałeś "Lecz się mówi że przed dobrym nożownikiem żadna technika nawet najlepsza się nie sprawdzi." Prawda jest taka, że nie trzeba być dobrym nozownikiem. Każdy atak nożem jest arcy trudnym zadaniem dla broniącego się. Ciężko ujść z życiem a co dopiero nie zostać pociętym.
aikidocy niech trenują, ale niech nie próbuja obronić się w taki sposób przed nożem na ulicy. Lepiej wiać.
pozdrawiam
aikidudi dzięki za wizytę i opinię :)
Powiem szczerze ze nie jestem specjalistą i nawet nie chcę być.
Dobrze że to forum fotograficzne.
To może tak o fotach.
Pozdrawiam
Kolejny latający odcinek.
Pokaz Capoeira, koszalińska grupa.
i kolejne to już ostatnie z pokazu.
Wszyscy mają zabawki mam i ja:).
Sporo było tego na forum ale co tam.
No kopara fajna. Dasz sie pobawić ? :mrgreen:
Powiedz w domu ze pozyczyłes koledze. Kolega chce tez w przedszkolu poszpanować wypasem :mrgreen:
Nie uwierzą jak zbiłem żyrandol to powiedziałem że na podwórku w piłkę grali i że jakoś tak piłka wpadła przez okno odbiła się od ścian i podłogi i jakoś tak sama trafiła w lampę rozbijając ją. Może by w to uwierzyli ale mieszkanie było na 4 pietrze i to przy drodze. Dobra zrobimy tak bierz tą koparę, ja tam dawno pasem nie wykleiłem więc dla przypomnienia nie zaszkodzi.:)
Ale oddaj mi. Bo jutro pas nie będzie miły.
Z zbaweczek koparka bardzo się podoba, aczkolwiek nie bardzo to moge uzasadnić ale na czucie bardziej do mnie gada. Relacje z pokazów walk fajne ale oprócz zdjęcia Capo05 gdzie jakoś niesmacznie mi się robi jak facet kopie kobietę. Wiem, że to pokaz ale straej daty jestem i mam wkodowane, że nawet kwiatkiem.
Capoeira całkiem spoko
a samochodziki i kopara wyglądają jak z makiety :D
Niektóre dynamiczne niezłe (na macie- rózowe, capoiera) a tilt-shift bardzo mi leży. Wy z Photoshopami to macie lepiej;-)
Fajna koparka, podoba sie :grin: tez bym sie taka pobawila:mrgreen:
Ciesze się ze kopara się podoba , oczywiście dam się pobawić.:)
A teraz kolejny latający odcinek tylko tym razem do ziemi troszku dalej.
2 latające z pięknej wyspy Bornholm.
060 Knudsker Kamieniołom Granitu 2 km od Ronne.
061 Amager na końcu tego molo jest port wielkości znaczka pocztowego :)
i jeszcze jedno z serii latającej
Bornholm po raz kolejny.
Niestety nie mogę sobie przypomnieć nazwy .
Zdjęcia z powietrza - fajne, pozazdrościć.
Fajne te ostatnie bornholmskie fotki.
Z powietrza bardzo fajne zdjęcia i malownicze widoki. Najbardziej podoba się kamieniołom i nitka mola.
Też "zazdraszczam" fotek z powietrza, muszę latem samemu spróbowac tej przyjemności.
Najbardziej podoba mi się fotografia kamieniołomu.
Nurtuje mnie tylko pytanie, czym są białe plamy na wodzie? :roll:
Dzięki.
Myślałem o żaglówkach ale za małe :roll:
świetne fotki, chociaż troszkę więcej kolorów bym z nich wycisnął, dołączam się do zazdrośników którzy tez chcieliby polatać ze swoim olkiem :esystem:
Eh... jak ja lubię capoeirę - specyficzny taniec, rytm, jakaś magia...
W tych zdjęciach trochę brakuje mi mniejszej GO (tak jak na tych z aikido i morsów), chociaż wiem, że nie zawsze jest możliwość manewru.
Piękne okienko.
Na początek witaj :).
Ciesze się że coraz więcej osób tu zagląda.
Masz rację GO by się przydała mniejsza, pierwszy raz robiłem capoeirę, nie wiedziałem czego się spodziewać. Dodatkowo zapiąłem do olka obiektyw 11-22 i i sporo fot robiłem na krótkim końcu wiec uzyskanie GO na przyzwoitym poziomie graniczy z cudem :).
Za parę dni będę miał okazje porobić foty na kolejnym pokazie capoeiry, może coś się uda ustrzelić.
@kYs kolor nie bardzo bo wszystkie lotnicze były robione analogiem i później skanowany negatyw.
Dzięki za wizyty.
Trzeba zejść na ziemie :)
wypatrzone profesjonalne stanowisko.
Wydaje mi się, że nie trafiłeś z GO- ani mewy, ani siedzisko (?) nie jest ostre. Chyba, że tak miało być :p
No... ostrość nieteges... Nie podoba mi się również cięcie u góry. Albo bardziej zdecydowanie, albo wcale. Niezdecydowana ta kompozycja po prostu.
Bo motyw malowniczy...
Capoeira fajna i od razu z matrixem mi się skojarzyła :wink:
zabawki też ciekawe :)
a z lotu ptaka to 060 najbardziej mi się podoba :wink:
Z ostrością macie racje sam nie wiem w co celowałem i wyszło po środku.:)
Do tego nałożyło się że skan negatywu był zrobiony nawet nie wiem przez kogo i to w sposób wyjątkowo paskudny. Po prostu nie udana próba. Jak dorwę się po swojemu do negatywu to może się uda coś więcej wyrzeźbić:)
Zdjęcia lotnicze naprawdę fajne. Tylko pozazdrościć.
Tym razem troszku architektury.