Jak dla mnie kadr jak prom trzeci z sugestią kaczego. Więcej wiatraka i promu. Ten wąski pasek falochronu na dole, sprawia wrażenie jakby prom jechał po ziemi :) Jeszcze ci ludzie tacy malutcy. Niesamowite wrażenie.
Wersja do druku
Jak dla mnie kadr jak prom trzeci z sugestią kaczego. Więcej wiatraka i promu. Ten wąski pasek falochronu na dole, sprawia wrażenie jakby prom jechał po ziemi :) Jeszcze ci ludzie tacy malutcy. Niesamowite wrażenie.
oj KYS nie chodzi o to czy prawa czy lewa strona!!! mały bąbel na miejscu honorowym, nie ŻONKA i jeszcze taki dumny !!! poprawia humor w długiej kolejce na prom na moją część wyspy!!!
oj panowie ja Was zapraszam do Ś-cia, takie widoczki są zdaje się raz dziennie ale mogę się mylić, dziwne miasto jak kiedyś ktoś napisał i interesujące dla nie-tubylców!!!
PS: statywu brak, filtrów itp też, i obiektyw też mizerny, szału nie ma i póki co nie będzie, pokazuje co widzę i z takim sprzętem jaki mam, wkladam dużo serca i miło, że to ktoś ogląda i komentuje!
pozdrawiam
Widać Twój zapał :grin:
IMHO fotki z dwoma promami są bardzo ciekawe. Stateczki jak po sznurku, jeden po drugim wpływają do portu. Śmietnikiem bym się nie przejmował, takie realia polskiej plaży :wink:
Malenka, ciesze sie, ze znowu cos nam pokazalas:)
Seria z promem bardzo ciekawa, trudno mi sie zdecydowac na jedno..... w pierwszym najbardziej lezy mi kadr, w drugim urocze swiatlo, no i trzecie tez interesujace:-P
Mysle, ze warto tam wrocic i jeszcze raz zmierzyc sie z tym ogromnym promem.
Pozdr.
Dzisiaj fotki popełnione na wycieczce za niedaleką granicę:)
Chętnie przeczytam co o nich myślicie
...i jeszcze takie...
Mewy, może warto było spróbować z niższej perspektywy, żeby horyzont nie ciął im nóżek :roll:
Ostatnie molo mi się podoba :)
tak, tak, masz rację HELMUTH, za późno to zauważyłam
a tu jeszcze dwa:)
Mnie najbardziej podoba sie cz.b. molo.
Wydaje mi się, że chciałaś pokazać ciekawe (Twoim zdaniem) niebo. Trudno jest zrobić takie niebo, żeby było widać jego różne kolory, prześwity w chmurach, smugi światła i jednocześnie szczegóły na ziemi. Skupiłbym się raczej na niebie, zostawiając niedoświetloną ziemię. To moje zdanie, może inni powiedzą Ci co innego ;)
Niebo było piękne, za plecami czyste jak łza przede mną chmurzyska i te smugi, przyznaję, że gubię się w ustawieniach, nie do końca wiem jak robić, żeby bylo dobrze, na monitorze to już nie wyglądało tak zabujczo jak w aparacie a tym bardziej w na żywo ale pracuję nad tym, pracuję!!!
A używasz filtrów połówkowych?
Agulka, zero filtrów, jeszcze się nie dorobiłam:(
no niestety, wyświetlacze w aparatach mają małą reprodukcję gamy barw i dlatego często się zdarza, że na podglądzie w aparacie fotka jest wypas, a później na kompie okazuje się całkiem inaczej i trzeba w programie graficznym dążyć do widoku jaki był wcześniej i nam się tak podobał ;)
ćwicz ćwicz, praktyka czyni mistrza :cool:
:cool:
...oj praktykuję i praktykuję a do mistrzowstwa jeszcze daaaaleko!
Dziś jeszcze fotki z wycieczki do sąsiadów i moja psinka bo w galerii dużo kotów a coś pieski po "psiemu" potraktowane!!!
1 - szkoda, że ktoś krowę krzywo postawił bo wygląda jakby miała zaraz spaść z tego podestu ;)
3 - MSZ za dużo nieba, chyba, że dół kadru był mało atrakcyjny to można Ci wybaczyć
4 - fajne ale te cienie balustrady troszkę psują całość
4 - fajne ale te cienie balustrady troszkę psują całość[/QUOTE]
...może gdybym dodała tytuł np: smutek życia w blokowisku, czy coś w tym stylu cienie balustrady nabraly by sensu, właśnie z takim zamyslem robiłam tę focię bo moja psinka zdecydowanie weselej wygląda na otwartej przestrzeni, ten jej wyraz pyska wlaśnie ze szczebelkami i blokami w tle chciałam uwiecznić.
oczywiście każdą ocenę przyjmuję na "klatę" ale tego zdjęcia akurat chciałam pobronić!
pozdrawiam:wink:
A mnie się 2 i 4 podobają, niczego mi ta balustrada nie psuje :)
1. Krowa ciekawa, podoba mi się zestaw kolorystyczny. Ten co postawił te krowę przed budynkiem ma chyba duże poczucie humoru hi hi J
2. Tego zdjęcia nie oceniam. Zamiast patrzeć na zdjęcie doszukuję się fuszerki w płaszczu ochronnym rur . No cóż zboczenie zawodowe. J
3. Ciekawe ujęcie i ciekawe zdjęcie- podoba mi się.
4. Piesek sympatyczny to i zdjęcie jest sympatyczne . Fajnie się je ogląda.
Dziękuję Panowie za oceny!
Miło mi, że nie jest aż tak źle:wink:
KYS nie traktuję ocen jako atak choć raz na początku dałam się ponieść emocjom:oops:,
Krowa stoi przed kasynem gry w jednym z przygranicznych miasteczek niemieckich, stąd jej kolorki i wymalowana ruletka, a te rury pod molo też od nich, spartolili(?)i gdzie tu sławna niemiecka precyzja:-P
Dzięki za zaiteresowanie jeszcze raz
Fota z pieskiem świetna. Właśnie dokładnie przedstawia to co chciałaś pokazać.
Pozdrawiam
To znowu ja, tak dla przypomnienia, że jestem tu z Wami:-P wrzucam kilka fotek z jednym zapytaniem, czy polar czy inny filtr(kompletnie czarna magia)polepszył by te zdjęcia czy to jednak braki w wiedzy, że są jakie są?!
Kilka widoczków z mojej plaży plus psinka bo jest moim najwdzięczniejszym modelem.
Pozdrawiam zaglądających, oceny i sugestie mile widziane.
Tryptyk z psiakiem uroczy, faktycznie model z niego wdzięczny :)
A co do filterków to polar pomógłby zmniejszyć ilość tego odbijającego się światła od wody (na zdjęciu pierwszym). Natomiast jaki inny filtr... hm, nie wiem, może jakaś połówka, ale nie wiem, czy byłaby różnica kolosalna.
Bardziej tu chyba chodzi o kompozycję zdjęcia, w sensie, że skupiłaś się na kapitalnym skądinąd niebie, a jakby zapomniałaś o pierwszym planie. Zdjęcia są płaskie, nie mają trójwymiarowości pomimo, że niebo na pewno na żywo zapierało dech w piersiach.
Nie chcę się "wymandrzać", bo jak widzisz cienka jestem i nie pokazałam światu żadnej foty, sama jestem w fazie nauki, ale patrząc na zdjęcia mistrzów zaobserwowałam, że takie niebo świetnie tworzy tło zdjęcia, nadaje klimat, ale muszą być zachowane plany - nie wiem, łódka jakaś, kępa traw, czy kupa kamieni na pierwszym planie. A u Ciebie na zdjęciach jest głównie tło.
Tryptyk psi fajny ale troche pomarudzę.
Środkowa fotkę widziałbym z ostrością na oczach pieska a nie na nosie, teraz wygląda trochę jak świnka ;)
Kadry z plaży bardzo miłe i nastrojowe, z ciekawym światełkiem, chyba najbardziej podoba mi się ten z paralotniarzem :)
Kolorki na fotkach z plaży badzo mi się podobają - moje klimaty. Najlepsza z paralotniarzem.
Kolorowa krowa- traktuję to jako wesołe zdjęcie i jestem pełen podziwu dla pomysłowości gdyż pierwszą fioletową krowę widziałem w reklamie alpejskiego mleka. Trzymając się dalej tej serii zdjęcie 2 kadrowo kuleje bo pustka po prawej stronie kadru razi. 3- zbyt płasko przedstawione molo brakuje przestrzeni, są tylko dwa plany linia mola i niebo. Piesek na 4 bardzo smutny i poszedłby gdzieś na spacer a nie na balkon. Druga Twoja seria widoki gdzie bardzo podoba mi sie 1 kadr plaża, sylwetka człowieka na niej i bajeczne niebo. To naprawdę fajny widok i bardzo malowniczy. Następne dwa tj 2 i 3 zagęszczeniem ludzi i sprzętu na plaży a przez to rozmyciem motywu raczej niezbyt udane w przekazie. Na 4 podobie jak poprzednie jednak ten żagiel w powietrzu trochę dodaje wartości skupia wzrok ale nie do końca. Rady Agulki są wartościowe. Na koniec, ostatni tryptyk pieska bardzo mi się podoba ale tutaj jestem nie całkiem bezstronny bo uwielbiam tę rasę.
Dziękuję Wam za odwiedziny, oceny i rady:grin:
za rocco ;) bardzo fajna psinka
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i komentarze, i witam po dużej przerwie!
Poprzebywałam na łonie więc dziś kolorowo i słodko!
Proszę o rady, oceny, możecie złoić mi skórę, każde słowo mile widziane!
pozdrawiam
...jeszcze dwa i uciekam...
Ja tam cienki bolek jestem w ocenianiu,ale postaraj sie pokazac motyw.Niech on bedzie tym na czym oko spocznie,a dopiero pozniej zacznie po kadrze wedrowac i dostrzegac inne rzeczy wracajac ponownie do niego.Chyba tak bedzie lepiej.Tak masz taki jakis haos na fotkach.
Ale poczekaj jak inni sie wypowiedza,bardziej obeznani.To tylko takie moje niesmiale dywagacje na temat Twoich ostatnich kwiatkow.
Cienki Bolek powiadasz?! Po Twoich kwiatkach to ja już w te pędy wrzucam swoje do rodzinnego albumu i niech one tam sobie dojrzewają:), tak szczerze to nie za bardzo czuję focenie natury, kwiatki, robaczki to chyba nie moje klimaty ale chciałam uslyczeć to dobitnie:)od znawcow i ciągle szukam jakiegoś kierunku gdzie poczuję się pewnie,więc probuję wszystkiego {może znajdę:-P}
...a tak na marginesie, nie lubię komentarzy w stylu ja się nie znam itp, widzę Wasze galerie, nieśmiało pokazuję swoje z nadzieją na konkretną ocenę, walnięcie po głowie chyba lepiej na mnie działa, szczerze po szortach aż dotrze:))
pozdrawiam, mam nadzieję, że kiedyś miło zaskoczę Was a zwłaszcza siebie
Mirek54 Twoje kwiaty to mistrzostwo tym bardziej biorę sobie do serca krytykę
(WAS- bo w galerii już mi się dostało a jakoś dziwnie brzmi pod Twoim komentarzem Mirku54 więc poprawiam)
To nie tak jest jak myslisz.Co innego oceniac innych a co innego samemu robic.Nie kazdy aktor jest dobrym krytykiem.Ja napisalem,ze oceniac nie potrafie.Ty moim zdaniem popelniasz jeden blad.Pokazujesz wycinek czegos co ty widzialas jako calosc.My widzimy tylko to co Ty nam pokazalas,nie mozemy widziec wiecej.Ale w tym kawalku czegos pokaz ,uwydatnij to cos co bedzie sie wybijac od reszty w tym kadrze.Popracuj GO,swiatlem.Robaczki ,kwiatki to trudny temat,wielu zaklina sie ze zbyt prosty,szukaja czegos wiecej.Moze to i dobra metoda,ale zeby widziec wiecej przez ten temat tez trzeba przejsc.Niektorzy sie na nim zatrzymuja na dluzej,wcale nie dlatego,ze nie potrafia wiecej,czesto sie po prostu tu zatrzymali i odnalezli.
Nie traktuj tego mojego posta jak klapsa-ja jestem taki jaki jestem.
Oj, szkoda, że nie numerujesz... Trudno mi zapamiętać wszystko, otworzyłam w nowej karcie po raz drugi.
Moje zdanie, ogólne, jest takie, że na fotkach jest trochę za dużo różnych rozpraszaczy uwagi. Albo gałązka, albo jakaś plama. Bohaterowie mają poucinane różne kawałki. ;)
Trzy pierwsze:
1 czosnek - rozprasza czerwona plama, główny motyw ma ucięty czubek, a ten drugi- kawałek łodyżki, poza tym lekki przepał
2 clematis - plama nieba, poucinane włoski, trochę bałaganu w kadrze, np uschnięty listek
3 koperek - za dużo kolorowych plam plus brzydkie niebo, kadr byłby zdecydowanie lepszy zupełnie po przekątnej, przydałaby się większa GO
Ze wszystkich najbardziej widzą mi się apetyczne :) truskawki i ostatni czosnek, choć truskawkom bym zwiększyła GO, a czosnkowi trochę bym zmieniła kadr.
Dziękuję Wam, już przy robieniu tych zdjęć wiedziałam, że szalu nie ma, mam tu swoich mistrzów od ptaszków, kwiatków, streeta i krajobrazow, i wiem , że za "chiny ludowe" nie dorównam ale coś tam mi się w tych moich próbach podoba a z drugiej str mam świadomość, że nie do końca to jest to!
pozdrawiam
Się nie przejmuj, trening czyni mistrza. ;)
Od patrzenia na kwiatki Mirka czy ptaszki kasprzyka serce mi rośnie. :) Swoją drogą, ciekawa jestem, ile oni w życiu fotek już popełnili?
marg2 mi się podobają :-)