Pewnie, byłoby urocze dwa pysie w walce o chrupka:grin:, ale to był "strzał z biodra" jak "W samo południe" albo "Rio Bravo":grin::grin:
Wersja do druku
Bardzo sympatyczne zdjęcie - mały człowiek kontra zwierz. :grin:
Dzięki rol6, zakończenie było takie, że oddał małej chrupka. Na początku było: jaki dobry kotek, oddał małej jedzonko... . A po kilku minutach, gdy ktoś z familii chciał być Dobrym Samarytaninem, dla kotka i dał mu chrupka: kot się spluł i w nogi, chrupek dla niego to była chwilowa zabawka, a nie przysmak.
Znudziło się to oddał.:grin::grin:
Saboor,
Kota miałeś fajnego, rozumiem, że już przygarnąłeś kolejnego?
Warszawskie chaszcze i straszne paszcze podobały mi się jako miniaturki, po powiększeniu już nie, słaba obróbka, pierwsze poruszone choć koleś jakby miał wąsy to niczym Piłsudski...
Międzygatunkowa walka o przetrwanie - mogłaby być ciekawsza, jakbyś pociągnął temat i dorzucił dodatkowe ujęcia, kiedy to wyrywają sobie zębami mysz...
pozdrawiam,
Cześć Sawa!
Nie jeszcze nie, za wcześnie trochę. Taak chaszcze były faktycznie na odczep się obrabiane,źle cropnięte, ale pysie fajne:wink:.
Co do Ostatniego to była chwila z Tych "mocno dziwnych" i fajnych i mała i kot strasznie dużo gadali przy tym i każde po swojemu. :grin:
Ale grunt, że się dogadali:mrgreen::mrgreen:
Zaglądaj częściej, bo ostatnio Cię spotkać na OC'u, to wielka rzecz.:grin:
Pozdrawiam
Obydwa kotki rewelacyjne.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny w galerii i baardzo wysokie noty dla Mruczka ,podsumowując: osobiście uważam, że fota zasługuje na ocenę 4 ze względu na rewelacyjną pozę mojego kocura,:-D natomiast co do obróbki to przyznaję(3-2), jak dla mnie samego nie jest zachwycająca(sporo niedociągnięć) choć pomysł mi się udał :-D , kadr też nie powala(3-2), jak słusznie zauważyło kilka osób "obcięte uszko".:-xCzyli w sumie fota warta w/g mnie 3.
W związku z tym co powyżej napisałem, jeszcze raz dziękuję za 4 i 5 na które fota według mnie nie zasługuje, choć sam Mruczek był kocurem na 5.
Pozdrawiam
P.S.
Nie ma w tym co napisałem ani obłudy ani wazeliny, należy odbierać to co piszę dosłownie, zwracając uwagę na emoty, które pominięte potrafią całkowicie zmienić sens wypowiedzi.
No wielka woda to wielka woda, tragizm w istocie, ale tam zalane bylo., fota fajna lekko bym moze skontrastowal , pozdrawiam :)
Po skontrastowaniu faktycznie jest lepiej. :grin:
Ja zostanę przy swoim typie, czyli poprzedniej wersji.
Jak dla mnie "poszerzenie" nie wnosi nic nowego, "atrakcyjego".
Poza tym zostało odbicie drzewa, które wyciąłeś i wydaje się że w prawym dolnym rogu coś płynie. :wink:
Wreszcie udało mi się przeczytać Twój drugi wątek. Spodziewałam się, że będzie w nim więcej zdjęć. Z tych które są zdecydowanie najbardziej podobają mi się kotka. Bardzo lubię te zwierzęta i swoje też chętnie fotografuję, choć one w przeciwieństwie do Twojego aż się do tego garną. Co do ostatniego zdjęcia fajny klimat. Nie wiem dlaczego kojarzy mi się ze zdjęciami z książek z czasów komunizmu, może takie kolory jakby lekka sepia, ale ja się nie znam :-P. Czekam na więcej i może teraz będę bardziej na bieżąco. :grin:
Kolorystyka zamierzona ? ;) Występlował bym PG ;)
Witaj Iza!
Taki był zamiar, kiepskie oddanie kolorów przez "film", co do ilości zdjęć to faktycznie nie zarzucam wątku lawiną wypocin, jestem wszak hobbystą robię zdjęcia jak mam ochotę(a jestem leniuch):lol:
Prawdę powiedziawszy, wolę poprawiać(PSuć) gotowce, ale skoro wyczytałem między wierszami co wyczytałem, wezmę się do pracy.
pozdrawiam.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Heloł mister Di !
Tak, zubożyłem suwaczkami gamę kolorów, bo mi przeszkadzało sielankowe niebo i zielone(szoczyszte.. soczyste) drzewka.
Teraz nieskazitelnie czyste., skalpel bym powiedzial. , Pozdrowka:wink:
Great ;)
Przez Ramię:
1.
Załącznik 41303
2.
Załącznik 41300
3.
Załącznik 41301
4.
Załącznik 41302
Hmm .... takie same, a jednak inne.:wink: Filozofia głęboka jak wiadro przy studni.:grin:
Takie same. Nie jestem znawcą tematu, ale zastosowałbym tele dla zrównowazenia kadru i uzyskania tej magicznej głębi. Z drugiej strony podszedłbym bliżej, o wiele bliżej dla zaztosowania pewnego dramatu obrazu. Niestety z tego nie da się wyciąć i nie da się głębi uzyskać. Zdjęcie bazowe jest poprostu zdjęciem i tyle. MZ
Pierwsza wersja jak dla mnie najlepsza, ładne kolorki takie trochę jak z analoga, wersja B&W tez ok ale jak dla mnie to jest trochę za szaro ale możliwe że mam źle ustawione kolorki na monitorze. Co do dwóch ostatnich to w ogóle mi się nie podobają:)
Blur przy dwóch ostatnich jest brzydki.
Można się nim bawić ale trzeba dbać o perspektywę a to raczej dużo roboty.
Możesz pobawić się winietą, która pewnie lepiej się sprawdzi w tonacji B&W.
Prawda to. Reszta to eksperymenta z wtyczką PS'a
Trochę niedosyt czerni? No może i tak, do poprawy
Szczerze? Mi też średnio to leży, ale ciekaw byłem efektu i jak już zrobiłem - to wrzuciłem.:grin:
Tia trochę za szybko wrzuciłem.
Tak to fakt, i przy okazji i czasie, pokombinuję.
Popróbuję, zobaczę i powiem jak mi się podoba.
Nie chcę Żebyś mnie źle zrozumiał: ja się nie tłumaczę, po prostu potwierdzam fakt i wyjaśniam okoliczność.:wink:
Co do zabawy kadrem ... to czekam do wiosny bom zmarźluch. :grin:
Pozdrawiam
:wink::)
Cieszę się, że taki był zamiar i zauważyłam ten artyzm. Aż jestem z siebie dumna :-P. Ja też jestem hobbystą, a ciągle coś robię jak pogoda sprzyja. Tylko w przeciwieństwie do Ciebie nie lubię tego obrabiać. Chyba muszę się zacząć podlizywać, żebyś robił to za mnie :grin: No i czekam na więcej Twoich.
Cześć Saboorze,
Pierwsze jeszcze OK, ale te przeróbki do mnie nie trafiają.
Na BW nie udało ci się samymi odcieniami szarości wyłuskać ciekawego fragmentu zdjecia, pozostał chaos. Blurowanie - to już nie jest moja bajka, moim skromnym zdaniem to obrzydlistwo.
Co innego - gdybyś miał scenerię np. łąkową ir obił przez liście drzewa, aby skupić obserwatora na wybranym fragmencie. tak to mi się zupełnie nie podoba. Spróbuj - jeśłi dysponujesz czasem - zrobić maskę która symulowałaby taki rodzaj kadru - zdjęcie przez przeszkodę - tak, aby to wyglądało na naturalną przeszkodę - typu liście drzewa, gałęzie, trawy...
Najlepiej jednak, żebyś wiedział "o co kaman", to zrób wcześniej takie zdjęcie i obserwuj rozmycia i światło.
pozdrawiam,
Siemka Sawa!
Coś Ty Panie Bracie, lewą nogą z łóżka Wstał?:-P skąd u Ciebie takie ekstrema(obrzydlistwo), sorka ale Wiesz że tego nie lubię.
Co do kompozycji kadru to ... Masz rację(jest chaos) i za porady dziękuję(maska), właśnie ogarniam nowy wynalazek: bokeh softwer'owy i
czasami dziwnie(strasznie) wychodzi.
Z przeszkodą fajny pomysł, to da się zrobić.:grin:
Zaglądaj może coś się zmieni ... chyba żeby nie ...
P.S.
tego kolesia fociłem jak łaziliśmy oba zwei po starówce, Powinieneś kojarzyć, bo przy próbie foto en face, prawie warczał:grin: na Ciebie:-P ja byłem z tyłu:mrgreen: