Zamek w Bedzinie ladnie przedstawiony...
Wersja do druku
Zamek w Bedzinie ladnie przedstawiony...
A ja chyba będę na "nie". Może to kwestia gustu, ale ja wolę zdjęcia nocne, gdy jeszcze noc nie zapadła kompletnie. Niebo wtedy jest ładne, granatowe, a światła już świecą i wtedy zdjęcia wychodzą dużo fajniejsze niż gdy podświetlony obiekt spowija kompletna czerń.
Jeśli tylko obowiązki związane z pracą zawodową pozwolą to z pewnością zasadzę się na niebieską godzinę :) Dzięki za komentarze.
Panorama ładna. Sam zamek wydobywajacy sie z głębokiej czerni nocy i jego kolorowe oświetlenie dają trochę bajkowy widok i mogą się podobać. Jedynie jakby można to trochę wyprostować.
Bardzo udana seria zamkowa.
Kilka pierwszych wiosennych zdjęć.
Wiosennie i tak w Twoim stylu, jeśli chodzi o kwiatki:wink: Mi natomiast podobają się zdjęcia 2 i 3.
1,2,3 - bardzo przyjemne kwiatki :-). 4-ka ma troszkę za małą GO jak dla mnie.
Kwiatki ładne, jednak jak dla mnie, za dużo PSucia. Najbardziej odpowiada mi drugi.
Jak dla mnie wiosennie to 2 oraz 3.....
Wielkie dzięki za wszystkie komentarze. Obróbka może faktycznie miejscami zbyt agresywna, ale to rezultat zabawy i zachłyśnięcia się presetami w Lightroomie :)
Witajcie, zrobiłem dwie fotki. Nigdy wcześniej nie brałem się za tego rodzaju focenie dlatego też bardzo zależy mi byście dzielili się swoimi spostrzeżeniemi przede wszystkim tymi krytycznymi. Zdjęcia robione zd 50/2 i wysołane z rawa.
Ciasto na drugim bardziej apetycznie wygląda ale to chyba WB bo i obrus troche bielszy w porównaniu do pierwszego. Głębia lepiej aby obejmowała w całości to co jest na talerzu.
Na pierwszym wydaje mi się, że brakuje ostrości. A może to wina tak małej głębi. Drugie lepsze, wiecej światła i przyjemniejsze kolory.
Wczoraj dla odreagowania przygnębiających myśli popastwiłem się troszkę nad moimi dwoma sierściuchami, jak zawsze jestem ciekaw waszych opinii. Liczę, że będą rzeczowe i ich nie zabraknie.
Ot taki landszafcik będziński z dziś.
Ładna pocztówka ale jak dla mnie za ciemno.
Z kociakow to 1.2 oraz 5. jak dla mnie...
Takie pstryki ze wczorajszego spaceru. Chyba już jedne z ostatnich olkiem.
Fajna sroke uchwyciles...
Sroka ciekawa ale mi najbardziej szkoda, że ślimak nie jest bardziej ostry ;)
Zamek w Będzinie ładny, wydaje mi się, że tu polar zdał egzamin. Na kwiatku a szcególnie jego płatkach troche brakuje detali. Sroka fajna, ślimak jak to ślimak , ślimaczy się i nie wciąga do ogladania.
Wielkie dzięki za opinie. Nie było ich wiele, ale zawsze to coś. Kolejne fotki z dzisiejszego jeszcze chłodnego poranka.
Skoro wątek żyje, jest czytany i chętnie komentowany to wrzucam kolejne fotki :)
Wiem, że komentowanie kwiatków nie jest trendy ale mi sie podobają. Drzewa nad kanałem fajne ale sam kanał troche za regularny. Na to oczywiście nie masz wpływu lecz troche za sterylnie to wygląda.
Dzięki Wiejo, zawsze byłem poza tym co trendy, cool, fantastic. Obcowanie z naturalnym pięknem jest uniwersalne, poza czasowe...
Co do kanału to - możesz mi wierzyć - płynie w nim Przemsza a ta ze sterylnością nie ma zupełnie nic wspólnego. :)
Wierzby nad kanałem super, bardzo mi się podoba. Kwiatki jak kwiatki, sam cykam tego na kilogramy ale skomentować nie potrafię ;)
To jeszcze jeden kwiacior na dokładkę i dobranoc zarazem.
Żeby wprowadzić trochę inności w tym zalewie kwiatów, taka panoramka z dąbrowskiej Pogorii.
Ostatni zawilec fajny, może przydałoby się troszkę ciekawego światła ale panorama?
Hmm, :roll: taka sobie.
Witajcie, wrzucam ostatnie zdjęcia z olka e-510. W tym przypadku podpięty był pentacon 50/1.8 . Takie trochę pozegnanie.
Następne - mam nadzieję, że to tu dozwolone - będą pochodziły z c50d.
Fajnie maluje ten pentacon, jedyneczka mi się najbardziej widzi.
I Ty przeszedłeś na czerwoną stronę mocy? ;/
Jak spisuje się sprzęt? jakieś fajne szkiełka zakupiłeś?
pzdr.
T.
Na dniach odbieram w dość wydaje mi się rewelacyjnej cenie zestaw c50d plus tamron 17-50/2.8 w cenie 3200...i przebiegiem 12 tys.
Do tego sukcesywnie tamron 90 i canon 50/1.4 plus jakaś lampa i to jest mój zestaw docelowy.
Do sprzedania mam jeszcze lampę olympusa jak w stopce, więc jakby ktoś chciał to pisać na prv, bo każdy grosz się przyda przy przesiadce.
Wrzucam pierwsze próbne fotki z nowego nabytku. Po dwóch dniach macania wiem jedno - będzie mi brakowało stabilizacji oraz ostrych, powtarzalnych szkieł olka......reszta w Canonie uszczęsliwia :)
Kotek z nowego nabytku ladnie wypadl, co do wrzutki z 50/1.8 to trojka jak dla mnie.
Kotu dostało się mocno po uszach - metaforycznie - bo faktycznie minimalnie poruszony. W oczekiwaniu na przyjście canona 100/2.8 macro dziś ćwiczyłem dalej z tamronem troszkę go przymykałem i jest - wydaje mi się - dużo lepiej. Kadry niezbyt wysublimowane, ale to testy :)
Jak zapatrzony... fajne ujecie.
Fajne te Twoje kotki, widać że najlepiej im w warunkach poligonowych...mają wtedy najlepszą zabawę :grin:
Z ostatniej, zdecydowanie pierwsze, wzrok koci powie Ci wszystko
Ja również pierwsze :) ale ten kociak świetny :mrgreen: