Wszystko jest bardzo smaczne:
1. to nie granat- ale inny owoc
3. nie szyszka....:lol:
Wersja do druku
Wszystko jest bardzo smaczne:
1. to nie granat- ale inny owoc
3. nie szyszka....:lol:
... papaja ...???
2. papaja- przedtem zgadł raven66:)
Brawo!!!
Ogłoszenie konkursu :):wink:
!. maracuja
2. papaja
3. owoc drzewa chlebowego
Pozdrawiam wszystkich zaglądających!!!
Wrzucam zdjęcie i poproszę o wasze zdanie :)
Mi się podoba, przyjemny kadr i kolorki, bardzo fajnie ;)
Trzeba było jeszcze przepuścić przez jakiś filtr w szopie i byłby odlotowy obraz impresjonistyczny. Ale i tak fajny klimat.
Pierwsze skojarzenie - Van Gogh. Kolorystyka świetna.
PS.
O ile mnie pamięć nie myli, to nad łodzią znajduje się balkon.
Grzesiek masz rację, pobawiłam się z troszkę innym ujęciem tej samej serii. Wg wskazówek oglądających zmniejszyłam kadr o rzeczony balkon.
Ja lubię obydwa, ale ciekawią mnie opinie obiektywne :wink:
Zdecydowanie bez balkonu :).
Poprzednie lepsze. Podciągnij może nieco kontrast i przekadruj tak, aby łódka znalazła się nieco bliżej lewej strony.
Wanilia, a co o tym sadzisz? Wybacz, ale pozwolilam sobie na mala zmianke:wink: - pozdrawiam
elegancko...:) widzę, że wróciłaś do poprzedniego ciemniejszego światła, podoba się, troszeczkę bym wydłużyła kadr,
nie miałam kiedy nad tym usiąść do obrabiałam inne....:)
serdecznie pozdrawiam!!!:wink:
tak żydowskim targiem?
Wanilia pieknie, ...obraz Van Gogh!:wink: ...prosze, o wiecej takich zdjec
Zdecydowanie teraz jest super. :grin:
Tak jest najlepiej.
Dziękuję wam bardzo za wizytę!
Posiedziałam ostatnio nad zdjęciami z innej ciekawej podróży.
Co o nich sądzicie????
Zdecydowanie 2 i 3 :)
Fajna ta łódka. Moim zdaniem jest za dużo żółtego i za mało kontrastu.
Ale miejsce - boskie :)
2 i 3 podobają mi się najbardziej
a mnie sie 1 , tylko szaro cos wyszlo, ale scenka rodzajowa ok :)
A mi jedynka :-) Doskonałe, naturalne barwy. Ale to juz standard na Twoich zdjęciach.
Hej :)
dziękuję za oceny, słuchajcie u mnie nie ma szumów- mam dość dobry monitor, i tak jak pisał Smerf nie bawiłam się z tym zdjęciem za bardzo- zostawiłam naturę, ale też- w porównaniu z innymi dość kontrastowymi -troszeczkę złości mnie ten tył. No cóż, niech zostanie nautra. :)
Pozdrawiam
Dla mnie 2 i 3. Ciekawe klimaty.
No to jeszcze troszeczkę :wink:
Nr.7 ...
Bardzo fajne zdjęcie ...
zywe kolory ... kadr też bardzo dobry ...
Przeszkadza jedynie ucięty cień i ludzie w tle ...
7 dobra
8 masakra- czy robilas cos PS-ie? Twarze i okragly budynek po lewej- okropne!
Próbowałam je wskrzesić bo jakiś sentyment mam do tego zdjęcia, ale jak to mówią z g...na złota się nie zrobi, masz rację jest marne:???::oops:
Witam
rozumiem Cię doskonale, równiez mam wiele sentymentu do miejsc w których bylismy z żoną - niestety wszystkie fotki wykonywałem jeszcze na kliszy, częśc z nich skanowałem, ale efekt jest taki, że na dzien dzisiejszy zdjęcia nadaja się raczej do "użytku domowego".
Twoje natomiast jak widze w większości śmiało można pokazać i co więcej zachęcać nimi do poznawania świata !
Bardzo się cieszę , że prowadzisz ten wątek , bo w jakis sposób poprzez Twoje obrazy nastrajam się w świetny humor. Z wielka przyjemnościa śledze co raz to nowe "wspomnienia" podróżnicze.
Pozdrawiam serdecznie
7. nigdy bym nie skojarzył z Chinami a raczej z Hawaii, Honolulu itp.
Lubię nocne klimaty, ale za dużo przepałów na elewacji.
Generalnie na plus jeżeli chodzi o pewną śmiałość robienia fotek ludziom wprost i to na obcej ziemi! Dobrze to wróży;-)
Nie jestem specjalistką w nocnych tematach, a Chiny to nie tylko ryżowe czapki- Shanghaj i Hongkong są naprawdę piękne! Pełne kontrastów i sprzeczności. Zakochałam się w tych miastach, żałuję że na zorganizowanej wycieczce nie udało mi się poznać ich od tej zupełnie -nie turystycznej strony.
Jednak najbardziej bajeczna była wyspa Hajnan- koniec świata. Handlarze perłami, dżonki rybackie- niestety nie utrwaliłam wszystkiego co chciałam.
Szkoda, że nie numerujesz fotek, ale 7 z poprzedniej wystawki miodzio. Numeruj, wtedy możemy się odnosić jak należy. Ale generalnie zazdroszczę miejsc i chyba by mi zabrakło miejsca na kartach!
Nie wiem jak numerować zdjęcia jeśli wstawiam je w tej postaci :oops: