Dzieci , ekstra..... balsam dla oczu :)
Twój warsztat jest coraz lepszy...
hihi brakuje Ci tylko FF (to żart oczywiście)
Wersja do druku
Dzieci , ekstra..... balsam dla oczu :)
Twój warsztat jest coraz lepszy...
hihi brakuje Ci tylko FF (to żart oczywiście)
znów bałaganik i nie tylko:
Bardzo mi pasują te ostatnie miejskie serie. Świetnie skomponowane - to przede wszystkim.
Dziękuję agapiet :)
pierwszy test szajsunga ;) kadrowanie oryginalne, w 16:9
(zalecam p.klik i "otwórz w nowej karcie/nowym oknie)
siedziałem sobie przy tych gołębiach i odniosłem wrażenie, że one wyczuwają barierę energetyczną człowieka. Między moimi stopami znajdował się kawałek bułki i jeden z tych gołębi usilnie chciał się do niego dostać. Czaił się bardzo dlugo i podchodził coraz bliżej, aż w końcu był na tyle blisko by złapać ten kawałek. Nie udawało mu się to ponieważ odbijał się jakby od niewidzialnej ściany, zawsze w tej samej odległości ode mnie. W końcu odsunąłem się i dopiero wtedy podszedł by móc ten kawałek zjeść. Może to moja schiza, a może rzeczywiście coś w tym jest.
z ostatniej serii drugie się jak dla mnie wyróżnia - fajny kontrast budynek - i rytm nieba
Zaklinasz gołębie na szajsunga - hohoho!
Widzę, że jakość kompaktu pozwoli Ci się nim pobawić, znając Twoją manierę, przefiltrujesz odpowiednio w PSie zdjęcia i z kompaktowego mułu wiele nie zostanie.
dopiero teraz zauważyłem, że "inteligentnie" robiłem te foty na ISO400 ;) Tym razem moja stopka pasuje jak ulał do mnie ;)
z dzisiejszej wycieczki (EDA w Poniatowej i Bełżyce kościół, 1-3 -szajsung małpowy, 4 - Olek, 5 - mła szajsungiem /prawda, że mam ładną koszulę ?/)
następne z EDY
następne z wczorajszej eksploracji byłych zakładów metalowych EDA w Poniatowej (hadeerowane QtpfsGui)
a teraz już bez przekręcania
w ruinę wchodzi życie, samo, bez udziału człowieka. (1: E3, 2 i 3 - szajsung)
i ostatnia chyba już część przed moim wyjazdem
(pliki na P - Olek, Pliki na S- szajsung)
dla odświeżenia wątku
z dziś
piece krematoryjne na Majdanku
łaźnie
jeden z baraków
barak z butami
przerwa od Was dobrze mi robi, zastanawiam się czy ... z resztą nie ważne.
Witam po przerwie. Dobrze wracać w to samo miejsce kilka razy za każdym razem szukając czegoś innego. Tym razem widzę, że wolisz oszczędniej operować oprogramowaniem dając "mówić zdjęciom samym za siebie".
Widzę też nowy podpis - kursywa lepsza niż poprzednie.
Tematyka ostatnich prac jest taka, że trudno nazwac je ładnymi.
Są poruszające.
Podziwiam to, że potrafisz wracać tam z aparatem. Na pewno dokumentowanie takich miejsc i przypominanie o zbrodni, jaka tam się dokonała jest potrzebne tym bardziej, ze dzisiejszy świat zadje się zaprzeczac faktom.
Niemniej jedna tam wizyta wprowadziła mnie w taki nastrój, że na pewno nie pojadę tam więcej. Tym bardziej z aparatem.
następna porcja zdjęć z Majdanka - z wczoraj
Łaźnie/komory gazowe.
Zdjęcia nieźle oddają nastrój tego miejsca. Niezła robota.
Gratuluję przemyślanej gry świateł.
Zdjęcia są dobre, nawet bardzo dobre.
Jednak trudno mi patrzeć na kompozycję, grę świateł, obróbkę czy artystyczne przedstawienie detali.
To miejsce kaźni i tylko tyle tam widzę.
moja modelka i jej dzidziuś - 2-miesięczny Michałek (to ta modelka której robiłem akty w ciąży)
Bardzo fajny kadr i pomysł. Tylko chyba coś z kompresją nie tak, bo sie pikseloza straszna zrobiła.
Niebanalny kadr. Pięknie to wyszło.
zdjęcie ma 750x563pix, potrzeba by przeglądarka której używasz dysponowała co najmniej taką przestrzenią na dokumenty. jeśli przestrzeń ta jest mniejsza to skrypt obsługujący powiększanie automatycznie przeskaluje zdjęcie do Twojej rozdzielczości. Niestety wtedy mogą pojawić się piksele, a raczej nierówności pochodzące z niedoskonałego algorytmu zmniejszania.
Możliwe, że to wina mojego monitora w notebooku. Choć mam dużą rozdzielczość: 1280 X 800 używam FireFoxa.
Nie ważne;) Fajne zdjęcie;)
u mnie w lapie też pikseloza w FF nie mieści się fota, ale na monitorku przy pc nie ma problema (1680x1050) :)
Za agapiet, kadr naprawdę niezły. Puki nie spotkało mnie takie małe szczęście, takie ujęcia nie budziły we mnie większych uczuć :).
Ostatnie- podoba mi się kadr i kolorki.
Nie oglądałem wszystkich w wątku - odniosę się do ostatniego - na prawdę świetne!, genialne ujęcie i do tego kolory - miło popatrzeć.
pzdr
następne dziecięce :)
numer P7268124_RAW zrobił na mnie największe wrażenie, coś w tym jest
Kadr z matką karmiąca dziecko jest bardzo dobry.
Na początku wydawał mi sie jakby przesycony, zbyt mocny kolorystycznie ale im dlużej się przyglądam tym bardziej mi się podoba,.
Ostatnie technicznie perfekcyjne. Będzie ozdobą alumu i pozwoli mile powspominać dzieciństwo.
Taka fotkę oprawiłbym w ramki i pstawił na biurku, dzieciak jest śliczny :)
PS
Dałbyś jakieś sensowne numery albo tytuły a nie te "z aparatu" ;)
i znów moja modelka i jej bejbi (Wojtku, tak mi jest wygodniej, nie chcę mnożyć plików z tym samym zdjęciem nadając im ciągle to inne nazwy)
Kurde, tak z niechcenia wszedłem do tego wątku spodziewając się mrocznych i ciężkich portretów (świetnych ale trudnych do komentowania) a tu takie kwiatki. Oba dobre a pierwsze z powyższych kapitalne. Dobry kadr i przede wszystkim dużo pozytywnych emocji...
Rozumiem, że na tej focie jest lekka winieta dodana w obróbce?
Bardzo dobre fotki ...
Widać że Dzemski nadal trzyma poziom ;)
Powiedz mi co robiłeś z drugim zdjęciem ?? fajna obróbka ...
zdjęcie drugie to delikatne poprzestawianie suwaków S&H i wyostrzenie po zmniejszeniu.
w 1 winietka dołożona by skupić jeszcze bardziej uwagę na relacji mama-dziecko.
Mile zdjęcia. W każdym razie mi się zrobiło miło kiedy je zobaczyłem.
dziękuję za komentarze :)
a teraz coś dla żądnych "mrocznych i ciężkich portretów". Z dziś.
jak zwykle, moja ulubiona Caroline (w ciuszkach, które sama zaprojektowała i uszyła)
To się nazywa diametralna zmiana nastroju ;)
Caroline jak zwykle ponętna i kusząca a pomysł na kadr bardzo ciekawy.
PS
Czy nie myślałeś, zeby przyciąć lekko górę, powyżej zielonego napisu?
Kwadrat co prawda to już nie będzie ale kto by sie przejmował formatem ;)
wolę Wojtku jednak taki kadr :)