miałeś całkiem fajnie światło przy wodospadzie i zgrabnie ukazałeś jego piekno, trawka interesująca kolorystycznie, drzewa w pionowym ujęciu były by chyba ciekawsze, ścięte drzewa a raczej pniaki bez emocji.
Wersja do druku
miałeś całkiem fajnie światło przy wodospadzie i zgrabnie ukazałeś jego piekno, trawka interesująca kolorystycznie, drzewa w pionowym ujęciu były by chyba ciekawsze, ścięte drzewa a raczej pniaki bez emocji.
wodospad nr 1 robi wrażenie - czysta ladna fota.
Wow :). Dziękuję bardzo za tak liczne wypowiedzi.
Co do drzew w pionowym ujęciu, mam kilka :). Robione w pełnym słońcu, przez co światło jest zbyt ostre w kilku miejscach, nie mniej jednak wystawiam je do waszej oceny :).
Faktycznie, światło było bardzo ostre - miejscami aż wyszło za niebiesko.
Trzeba zacząć myśleć o zakupie filtrów efektowych.
1 i 2 nic ciekawego. Przy trzecim coś zacząłeś kombinować... i dobrze.
Pora trochę odświeżyć wątek po dłuższej przerwie :).
Temat fotografii studyjnej jest dla mnie czymś nowym, niemniej jednak udało mi się popełnić kilka fotografii, które wystawiam do waszej oceny.
Pierwsze z serii ...
No, no... James!
Z tą imponującą lufą...mógłby ją zamachać niżej aby cień był nieco mniejszy, do tego wzrok zimny i prosto w obiektyw... rozmarzyłam się:wink:
Kiedyś strzelałam z ostrej na strzelnicy, rewelacyjne wrażenie trzymać takie coś w rękach!:mrgreen:
Dzięki wanilia :).
Następne ...
Wszystkie cztery ostatnie świetne.
Dziękuję Maro66 :).
Następne ...
Zdjęcia lasu mniej wiecej udane ale podobanie, jak na licznych moich brakuje mi klimatu, tego lekkiego szumu, spokoju, ciszy. Trudno to oddać. Zdjęcia ze studia świetne a szczególnie pierwsze dwa. Wydaje mi się, ze trafiłeś w dychę. Model świetnie przekazuje a Ty świetnie to ująłeś. Pozostałe cztery z modelką też się podobają, ponieważ i ładne światło i obiekt też niczego sobie. Poza tym czytając o realiach na zgrupowaniu w studio to rezultat naprawdę wyjątkowy.
Co do ostatnich - przeszkadzają mi spodnie ;) srednio pasują do reszty - koronki itp.
Więc, albo je ściągnąć, albo wykadrować :D
Na zdjęciach coraz gorętsza atmosfera. To tak przed Świętami? ;)
Wiejo: dzięki :)
grizz: co prawda ściągnąć spodni już się nie da ;), ale co do wykadrowania to jak najbardziej :)
Maro66: nie było moim zamiarem podgrzewać atmosfery, ale ... ;)
pozdrawiam
Sebastian
Pora odświeżyć trochę wątek :). Moje kolejne podejście do tematyki HDR - zdjęcia ze spotkania klubowiczów z Dolnego Śląska.
1.
Niezły HDR (MZ)- "nieprzegięty", ale chyba ciut za jansno. Ciemniejszy dawałby więcej mrocznego nastroju.
Dlaczego taki kolor? Tak było, czy tak wyszło?
Tak było, ciepła kolorystyka ścian wzmocniona podobną barwą światła latarni.
Następny HDR ...
2.
Tam do kata, podobają mi się. Sama jedna latarania się nie broniła, ale widzę, że to cykl będzie i zupełnie inaczej to wygląda. Dawaj więcej.
Ta zielona poświata na zdjęciach, to przypuszczam ogłupiały balans bieli w świetle z ulicznych lamp sodowych. Jedni z tym walczą, drudzy poprawiają, a mi zupełnie nie przeszkadza i nadaje fajny klimat.
2. piękna, nastrojowa, nieprzegięta.
No no no, nieźle czujesz HDR'a :)
Smerf Maruda: bardzo bym chciał ale udało mi się zrobić tylko trzy ujęcia z latarniami :)
salvadhor: jestem tego samego zdania
dziękuję wszystkim za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie :)
następna z serii HDR ...
3.
HDR nr 2 dla mnie najlepszy, bodoba mi sie
Ostatnie mnie sie podoba.
Fajny kontrast światła zimnego i ciepłego.
Pora trochę odświeżyć wątek :).
Zdjęcia z koncertu (niestety nie wiem jak się nazywają, "załapałem" się że tak powiem na końcówkę ich występu), przy okazji otwarcia centrum handlowego w moim mieście. Dość nietypowy występ ;). Z resztą sami zobaczcie ...
Rzeczywiście nietypowy występ. Bardzo fajne zdjęcia.
A co, jak perkusiście pałeczka spadnie na podłoge? Schyli się, żeby podnieść? :mrgreen:
2ka jest super, bardzo mi sie podoba
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowo :).
Następna seria z koncertu zespołu Perfect ( zdjęcia jeszcze ciepłe ;) ) ...
Zmiana tematu - pejzaże, komentarze mile widziane :) ...
Pierwszy najfajniejszy, ładnie tu ułożyła się jasna plama światła na środkowym planie.
Ramy, IMO, za grube :roll:
Pierwsza koncertowa także mi się podoba.
Dzięki za odwiedziny i komentarze :).
rocco: co do ramek, faktycznie może trochę za grube
Co myślicie o takim ujęciu, interesuje mnie także wasza opinia odnośnie obróbki jaką tu zastosowałem.
No dobra następna fota w tej tonacji - mi się osobiście podoba taki sposób obróbki, ale ciekawy jestem waszego odbioru :) ...
Dla mnie jakieś dziwne te foty, jakby nieostre. Tonacja też jak dla mnie nienaturalna- zieleń jakaś szaro- bura :roll:. Nawet nie umiem jej określić. Jestem na nie.
1-sze z serii jest bardzo przyjemne, jednak należałoby tutaj poeksperymentować z GO, wydaje mi się, że większa byłaby wskazana.
pzdr
Tonacja ok, lubię przygaszone kolory - samo zaś zdjęcie: trochę brakuje mi tu pazura. Poprzednie widoczki - dobre. Za to seria z Perfektem - to coś co tygrysy lubią najbardziej. Stałeś daleko od sceny a potrafiłeś to wykorzystać pokazując grę światła.
helmuth: coś ostatnio nie lubię przeostrzonych zdjęć :), tonacja jak już pisałem imho mi się podoba, ale dzięki za uwagi i spostrzeżenia,
kasprzyk: GO z zamyśle miała być mała :), nie mam tego ujęcia z większą GO, ale spróbuję przy najbliższej okazji, dzięki,
wujek.samo.h: widzę że nie jestem sam :), co do "pazura" pomyślę ;), dziękuję za dobre słowo odnośnie moich poprzednich serii,
dziękuję wszystkim którzy odwiedzili mój wątek,
pozdrawiam 8)