Bardzo ładny efekt uzyskałeś. Podoba mi się to zdjęcie.
Wersja do druku
Bardzo ładny efekt uzyskałeś. Podoba mi się to zdjęcie.
Obejrzałem kilka ostatnich portretów i nie żałuję ani chwili z czasu, który na to poświęciłem.
Bardzo podoba mi się TG.jpg (wpis #142), czyli "coś z niczego". Rozumiem, że to nic dotyczy tylko i wyłącznie sprzętu bo modelka czarująca, a fotograf spisał się znakomicie. Jak kiedyś stwierdzę, że mnie aparat ogranicza (E-400 + KIT), to obejrzę sobie ten portret i podejrzewam, że odechce mi się narzekania.
sebaBW800 - interesujący, a może nawet nieco dramatyczny portret. Podoba mi się.
modelka2 - miałem przyjemność obejrzeć kilka zdjęć tej pani i moim skromnym zdaniem to należy do ścisłej czołówki. Niby taki niewinny, radosny uśmiech ale wzrok lekko demoniczny :). Podoba mi się.
Juz w Toruniu "przez ramię" widziałam że masz tam kilka niezłych. :grin:
Tylko dlaczego takie kosteczki porobiły się na krawędziach po zmniejszeniu? Minie też czasem prześladują:???:
Poza tym troszkę mało naturalnie źrenice wyszły. Mimo to całość wypada naprawde dobrze :grin:
za Ggrzesiek:
tg - mnie zmasakrowało, przestałem rozmyślać co tu jeszcze kupić, że by robić lepsze zdjęcia
sebaBW800 - zdjęcie + obróbka jak najbardziej w mojej estetyce
jeziorko
W jeziorku brakuje mi jakiegoś punktu odniesienia lub przestrzeni. W Twoim kadrze jest taka nierównowaga planów ale wynagradza to błękit nieba odbity na tafli lodu. Poprawny kadr ale bez zachwytu. W zachwyt wprowadza zdjęcie modelka2 które zapamiętam.
Przyjemny pstryk ale bez szału. Mam nadzieję, że masz więcej z tego miejsca niż jedno. Wrzuć więcej.
Pozdrówka
Jestem dużym dzieckiem i lubie pobawić się nowymi zabawkami. Kupiłem Lumixa L1. Co prawda czasy świetności ten aparat ma juz za sobą. Jednak caly czas jest to 4/3:) Podłączyłem swojego 9-18 to Lumixa i wyszly zjęcia:) Poniżej wrzucam 2 fotki, właściwie to jedna ale w dwóch odsłonach.Kolor i BW. Jestem ciekawy, która Wam się bardziej podoba?
kolor ladniejszy, bo cieply...moze to przez ta zime za oknem :)
j.w. Bez koloru fotka traci przy takim zachodzie.
Zdecydowanie kolor
A mnie jeziorko podoba się bardzo :)
Dzięki za opinie:) bawiłem sie tym BW i jakoś w PS lepiej mi to wyglądało. Po zapisie do JPG rzeczywiście nie porywa.
Może powrzucam jeszcze kilka fotem z L1 już niedługo bo podobno (wg testów) ma niezłą dynamikę na ISO 100 i 200. To akurat w krajobrazach się przydaje. Niestety to niezły klocek, który niewiadomo jak trzymać. W porównaniu do mojej E-400 to z wyglądu Wartburg:)
Zdecydowanie - kolor.
Pozdrówka.
Tez uważam, że kolor lepszy -moim zdaniem bw zabiera najpiękniejszy aspekt tej fotografii, czyli to złoto kontrastujące z lazurem.
Kolorowe jest cieplejsze w odbiorze i ważne, że linia drzew jest czytelne i nie ginie w mroku.
Kolejne zdjęcie plenerowe- robione przez szybę późnym wieczorem:)
Cześć, :)
Witam również wszystkich czytających ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum. Dotychczas to jedynie oglądałem :)
Moim skromnym zdaniem zachód w kolorze jest bajeczny.
Para2 - jakoś nie czuje do końca, emocje są pozytywne, kadr ładny ale kolorystycznie czegoś mi brakuje
Bardzo mi sie podoba Jarek800 w kolorze. Jak uzyskałeś taką ciepła barwę?
Bardzo podoba mi się para2. Myślałam że to jakaś reklama ;)
świetne zdjecie ze względu na emocje :)
ostatnie fajne, lubie takie podgladactwo
chcialbym je zobaczyc w BW, pokombinujesz?
Gratulacje z nowego nabytku.
Ciekawa jest ta parka w lokalu, czy to jakaś sesja (ślubna)?
Pozdrawiam
Reggeland 2010 Płock. Bardzo dawno nic nie wrzucałem wiec żeby nie zapomnieć o Forum a Forum o mnie:) Aparat Olympus EP2 i Lumix 20 1.7 jakby się ktoś pytał.
Świetne zdjęcia! - niebanalne, z pomysłem. Szczególnie podoba mi się cała seria tych skąpanych w słońcu fot. Wyszło takie "Słoneczne reggae" ;-) - jest taki kawałek Tabu, kapela zresztą grała na ubiegłorocznym Reggaelandzie. Tak mi się skojarzyło...
Bardzo efektowne fotki.Nieżle to sobie wykombinowałeś......mam na mysli swiatło :-) Pzdr
Jedyneczka z calej serii super.
uwielbiam takie zabawy ze światłem.
E-P2 + 20mm 1.7 to mój i nie tylko mój ulubiony zestaw :-)
Dzięki za opinie, zastanawiałem się czy jeszcze umiem robić zdjęcia:) Wracając do EP2 to rewelacja. Mam inne aparaty i uważam że nawet na tle 5D Ep2 sprawuje się wyśmienicie. Jeżeli komuś chodzi o JPGi to nie znam aparatu, który moim zdaniem wypuszcza lepsze prosto z puszki. Mam też GF1 - to dobry aparat ale obrazek wole z EP2.
bardzo!
Świetna seria!
Rewelacyjnie to przedstawiłeś, gratuluję :wink:
Piękne zdjęcia, Olkowymi zooomami nie dałoby się tak pod światło pofocić. Gratuluję zdjęć. Wrzucaj proszę częściej.
Pozdrawiam AP.
Czasem sobie myślę, że może by warto kupić jakiegoś malucha do kieszeni. Poczytam, pooglądam i rezygnuję. A u Ciebie widzę zdjęcia, które przekonują do Pena. Dobre strzały, oddają klimat festiwalu. Git!
zdjęcie numer 55 - świetne
Swietna fotorelacja. Skapani w wodzie i sloncu na 1 to moj faworyt :grin:
To nie jest moje zdjęcie ale cos mnie natchnęło o tej porze i przerobiłem zdjęcie kolegi z forum - galeria.
Ciekawe czy Wam sie to podoba. Oczywiście przeróbka z małego jpg - stąd może byc utrata jakości. To jest link do orginału: https://galeria.olympusclub.pl/displ...up&cat=0&pos=8
Uploaded with ImageShack.us
Fajnie, że moje zdjęcia budzą natchnienie :P Choć akurat przy tak ostrych kolorach jednak przydał by się moim zdaniem lekki blur :P
Sino pod pachą i palcami. Mnie się nie podoba.