Nie wycofają go. Będzie leżał na półkach dopóki się nie sprzeda.
Wersja do druku
Nie wycofają go. Będzie leżał na półkach dopóki się nie sprzeda.
Kolejny przeciek dotyczący ceny, 1500$ za nową jedynkę:
http://www.43rumors.com/42photo-list...m1ii-for-1499/
O 100$ taniej niż odpowiednik fuji.
PS. Mam nadzieję, że matrycę z naklejonymi pkt fazy wykorzystają w kolejnych, tańszych modelach OMD.
Uszczelnienia, lepszy wizjer, grip i otoczka bycia "PRO" - dla części klientów warto będzie dołożyć do jedynki.
Dla reszty, żeby utrzymać konkurencyjność w sprawie C-AF, naklejona faza będzie rozwiązaniem.
W tym kierunku idzie teraz marketing Olka, z jednej strony szafiarki a z drugiej za pomocą OMD 1 bycie "PRO" i to z lekkim plecakiem. Same plusy.
http://www.fotopolis.pl/opinie/recen...-z-m-zuiko-pro
Ciekawe czy na forum szafiarek już plotkuja o nowym omd. Muszę się tam zapisać ;)
Dla szafiarek są PENy, można się z tego śmiać, ale to podejście do marketingu ma sens i pewnie jest skuteczne.
No i dalej ładowarki samochodowej nie opracowali...
Jasne, dla każdego coś miłego.
No ale gdyby była, przeczytałbym, ze zgłupieli bo drogo itp., a od Chińczyka można kupić za grosze.... Ladowarka jak ładowarka, zwykłe akcesoria do telefonów komórkwych i nie potrzeba więcej niz 1A do ładowania, kabelek mini usb na usb oba męskie, w żegludze i w samochodzie sie mi sprawdza. Jedyny kłopot jest taki, że używam trzech różnych rodzajów baterii. Do OMD, Pen-a (IR) i Fuji. Muszę mieć trzy ładowarki i czwartą do oryginalnych akumulatorów OMD, bo komuś odbiło w fabryce z blokadą.
Ale w reszcie krajow swiata by kupowali.:-PTylko w tym jednym narzekaja a i tak kupuja na zagranicznych rynkach,bo u nas za drogo:grin:
PS:Dostalem katalog sprzetu foto.1600 stron o roznach firmach i markach.Z grubsza to 600 stron to nikon,600 canon po 150 to leica,sony i pentax.15 stron to olympus.
gdyby jeszcze tylko katalogami można było zdjęcia robić...
No właśnie, ale jak ładujesz te oryginalne aku, skoro mają blokadę? Napisz coś więcej o tym rozwiązaniu. Innym fajnym gadżetem jaki ostatnio praktykowałem jest przetwornica 12V->230 V, ale to takie kombinowanie, sprzęt dla podróżników powinien mieć coś takiego w oryginale łącznie z ładowarką solarną.
luc4s
przede wszystkim ładowanie (i też co bardzo ważne zasilanie) po kablu USB i koszyczek na akumulatorki AA. To nie są rzeczy ani drogie, ani skomplikowane. Więc albo ktoś bezczelnie "kroi" nas z tej funkcjonalności albo niepoważnie traktuje własny produkt.
Albo tez inaczej podchodzi do tematu ten ktos.
Skoro stac mnie na relatywnie drogi aparat i obiektywy to stac mnie na hotel zeby w nim w czasie podrozy nocowac i ladowac kilka akumulatorkow(orginalnych).Moze ten ktos nie mysli tak jak my,ze najwazniejsza dla nas sprawa przed podróżą to wazenie bagazu,zeby limitu nie przekroczyc.Wybierajac czy puszki czy zupki w proszku na czas wyprawy.Moze po prostu ten ktos inaczej podchodzi do tego bardziej sprawdzajac te rynki ktore zyski przynosza w ilosci kupowanego sprzetu a nie ilosci kolejnych wpisow na forach.Moze my po prostu inaczej podchodzimy do tematu jak ten ktos i mamy inne piorytety niz cala reszta razem z ktosiem.
No tak, ktosie mogą myśleć o tym jak dostosować aparaty pod preferencje użytkowników albo jak dopasować użytkowników pod aparaty. Tu nie chodzi o kwestie naszej zasobności (lub nie) tylko o prozaiczne myślenie PROklient.
Nie.Nie.Ja to widze inaczej.Tu nie chodzi o dopasowywanie sie jednej lub drugiej strony.To my w tym ukladzie jestesmy trzecia strona,ktora za amatorskie koszta chce byc najlepszym profesjonalista z profesjonalnym sprzetem.
Powiedzmy tak.Jest profi.Dostaje zlecenie na zdjecia orlow,gody,walki,gniazda,mlode.......Organizuje wyjazd,wylot,moze czarter,...i realizuje zlecenie majac do dyspozycji kilka roznych sytemow z ktorych byc moze jeden zakupil ze szklami pod te konkretne zlecenie.
Nasz profi z ktorym sie utozsamiamy nie majac zlecenia idzie pieszo w las,gory.spi w szalasie,chinskie zupki z deszczowka,a jesli daleko to jedzie stopem.Leciec nie leci bo nadwaga w gratach i konserwach.Nakladka tele na dlugiego kita i foci,moze jakies wyjdzie.A jak sie dowie o zapotrzebowaniu to majac kilka piatek w forumowej galerii wysyla pstryki,bo moze sie spodobaja i redakcja w Pcimie Dolnym wezmie.
Skrajnie totalnie przyklady tylko zeby zobrazowac temat.
Profesjonalny, to nie jest to samo, co zarobkowy :roll:
Często zarobkowo nie wykorzystuje się sprzętu tzw. profesjonalnego, bo żeby zarobić na życie trzeba mieć jakieś zyski, a nie tylko same koszty.
Przy okazji, wiadomo już jak współpraca ze starymi szkłami? Gdzieś mi uciekła ta wiadomość.
Gdyby Olek robił tą puszkę stricte tylko dla tych, którzy utrzymują się z fotografii jaką opisałeś- to asystenci prezesa mogliby rzeźbić i składać te puszki własnoręcznie.
Limited Edition , ograniczona do jakichś 100 sztuk. Olek ma nieduży kawałek tortu i czas się z tym pogodzić.
Dodam jeszcze, że widocznie nie słyszałeś o ZAKAZIE przewożenia baterii luzem w bagażu rejestrowanym - tak, dobrze czytasz.
Pierwszy link z brzegu
http://www.cathaypacific.com/cx/en_H...batteries.html
In check in baggage
10 pieces maximum, each piece within 160Wh or 2g (per passenger per bag)
Must be inside equipment
Spare batteries (those not in equipment) not allowed