Again :)
7.
8.
9.
Wersja do druku
hmmm 8 odpada ;)
Ostatnie fajne. Sztuczna ta GO? Tak niestety wygląda...
Krzyszcz - tak (od połowy w góre wiadomo :) )
A co do 8 to mi sie naprawde podoba.. moze cos ze mna nie tak hehe
Dziewiątka jest sztuczna, ale bajkowa. Mnie taka przeróbka odpowiada.
7 - przepał w tle fajnie buduje przestrzeń, no i kadr całkiem całkiem
8 - najsłabsze, domyślam si, że chciałeś zachować symetrię - a krzywo jest że ....,
poza tym dziewczę strasznie niekorzystnie wyszło - mina , skrót perspektywiczny itp
9 - sztuczny boke, ale buduje klimat, szkoda, że przyciąłeś ramię, minimalnie więcej oranizmu
dziewczęcia z lewej - tak aby podkreślić nieco wygiętej sylwetki
przepraszam, ale polar nie redukuje swiatła na metalu....
Filtr przepuszcza światło spolaryzowane, powstające w wyniku odbicia światła słonecznego od powierzchni niemetalicznych (np. wody czy szkła). Polar wzmacnia nasycenie barw, gasząc odbite światło słoneczne.
Niektórych trudno do tego przekonać ;) , ale zawsze jakąś teorię można dorobić.
Oczywiście masz rację.
Króciutko:
7 - Ładnie wykorzystałeś tło, głowa może za bardzo przechylona. Generalnie fajnie.
8 - Przepraszam ale dla mnie LIPA. Pozycja modelki bardzo mi sie nie podoba.
9 - O TAK! Sponiewierana po ziemi (w białej kurteczce), ale nadal zadowolona ;) I bardzo dobrze. Trochę zmiękczenie sztucznie wygląda, co nie zmienia faktu ze udane zdjęcie
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez black_bird
Oczywiście, macie rację. Napisalem bzdurę bez zastanowienia i nie bardzo wiedzialem jak z tego wybrnąć. Moja wina.Cytat:
Zamieszczone przez Kris_1
Co zdjeć:
7-ka przyjemna, przepał nie przeszkadza, nieostrosć tła przyciąga uwagę patrzącego do twarzy modelki. Troche przeszkadza mi nienaturalne przekrzywienie glowy i grzywka zasłaniająca część źrenic.
8-ka zupelnie mi sie nie podoba.
8-ka najlepsza z tej serii, nie wnikam czy rozmycie jest "dorobione" czy nie, portret robi bardzo dobre wrazenie, nadaje się do powieszenia na scianie :)