Wyczyść rejestr systemu z wszelkich śladów Lightrooma i bez problemu zainstalujesz jeszcze raz.
Start -> uruchom -> regedit
Potem szukaj lub Ctrl +F -> wpisujesz lightroom. Kolejne wyszukiwania przez F3 Każdy znaleziony wynik usuwasz przez Del
Wersja do druku
Nie byłbym taki pewny, że to zadziała:) Kiedyś...pewnie by się sprawdziło. Producenci programów też o tym wiedzą (już wiedzą, jak można obejść) i odpowiednie kroki zaradcze podjęli :) W rejestrze może być informacja o zainstalowaniu triala, a niekoniecznie pod nazwą programu. Piszę z doświadczenia :), choć akurat z innym programem:), którego triala chciałem "przedłużyć", a tu siem nie udało, tym sposobem (może i dobrze:) )
Witam... mam pytanie dotyczące Lr6. Niedawno kupiłem EM5 i ze zdziwieniem stwierdziłem że w Lr nie ma żadnych profili Olympusa.... W rozwijanej liście firm (w zakładce "korekta obiektywu")- nie ma Olympusa. Czy u Was też tak jest ? Jeżeli nie - to jak temu zaradzić ?
Profil obiektywu jest stosowany automatycznie. Nie ma go na liście, bo nie można go wyłączyć, ale LR koryguje optykę w locie.
dodam tylko, że profil jest zapisany w RAW. LR stosuje go automatycznie po wczytaniu RAWa.
Faktycznie... teraz dopiero zauważyłem mały napis na dole zakładki .... Dzięki :-P
epicure
wiemy.
Błogosławieni ci którzy nie widzieli, a uwierzyli ;)