Niepotrzebnie zupełnie dałeś taki duży rozmiar (2 313px × 1 734px). Forum automatycznie skompresowało zdjęcie do wagi ok. 1MB przez co jakość mocno poleciała.
Wersja do druku
Niepotrzebnie zupełnie dałeś taki duży rozmiar (2 313px × 1 734px). Forum automatycznie skompresowało zdjęcie do wagi ok. 1MB przez co jakość mocno poleciała.
Ja się uczę, tak mi wyszło.:oops:
Lepiej uczyć się na cudzych błędach, niższe koszty nauki. :mrgreen:
Miło mi Pamowie niezmiernie, ze macie ochote pogrzebać w mioch pstrykach. Jedynie trochę żal, ze to na czym mnie zależało aby pokazać, widzę tylko ja. W ostatnim właśnie kontrast ciemnego dołu z jasnym niebem mnie urzekł i dlatego "popelniłem" tego pstryka. Dopelnieniem jest oczywiście ta "zagroda". Wniosek jedyny jaki może mi się nasunąć jest jeden :
duuużo pracy prze de mną ;)
Dzięki za motywację i nieprzyklaskiwanie, jak robi to moje najbliższe otoczenie ;)
Zmiana temata, widoczek z okna :)
Załącznik 139250
Mam prośbę o podawanie uzasadnienia. Jak oglądam taki wątek, to lubię wiedzieć dlaczego uważacie, że jest źle. Jako początkujący trochę błądzę i nie wiem jak niektóre komentarze oceniać. W tym przypadku chodzi o proporcje podziału niebo-ląd, czy krzyż vs. zielone wzgórze (jako mocne punkty)? A może linia dachu powinna zbiec się z linią horyzontu?
Moim zdaniem ten dach tu jest do niczego niepotrzebny.Nic nie wnosi do kadru a raczej zaslania polowe .Bylby dobry widoczek nawet z linia w polowie a tak polowa zaslonieta przez nic nie wnoszacy dach.
Mirku, dzięki za opinię. Dla porównania, druga wersja, ten sam kadr, ale bez dachu.
Załącznik 139254
pomijam tego pala po prawej i obróbkę.
Moim zdaniem, jednak ten dach wnosi coś do (marnego bo marnego ;)) kadru, ale jednak pozytywnego.
wolę to bez dachu.