E-500 też miałem made in China, C+ pisze że E-3 też China, zakładam, że E-330, E-400, E-410 też są made in China. Jakoś nikt nie narzeka.Cytat:
Zamieszczone przez burbot
Wersja do druku
E-500 też miałem made in China, C+ pisze że E-3 też China, zakładam, że E-330, E-400, E-410 też są made in China. Jakoś nikt nie narzeka.Cytat:
A co za różnica? 90% sprzętu elektronicznego, jaki masz w domu, jest "made in China".Cytat:
Wszyscy uciekają z kosztów , Chiny , Malezja ........, to i Oly skierował się w tamtą stronę. :D
a niemieckie wozy [-----] też są składane w Chinach :].
Miałem klienta, który robi łw mojej firmie zamki do drzwi. Uciekł z produkcją do Chin: taniej i dokładniej. To tak na marginesie...
Nie, w Polsce. Czyli na jedno wychodzi.Cytat:
Zamieszczone przez Harpo
z chińską dokładnością różnie bywa. Inna sprawa to to, że chinole kopiują wszystko jak leci i część markowych produktów pojawia się nagle jako "tańsza alternatywa" :)
To jak zinterpretować wnioski z MegapixelNETCytat:
Zamieszczone przez qbic
gdzie cechach pozytywnych napisali:
Excellent dynamic range.
Że wreszcie ktoś napisał prawdę :)Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
Taa, tylko że tu pokazano tabelki ze ma 7 EV a nie 8 i już paru sprzedaje z tego powodu...
Ciekawe ze przy innych np przy D40X nawet nie wspominają o dynamice, co by wskazywało ze E510 się wyróżnia na tym tle... :) pozytywnie
"When opened in a program such as Olympus Master 2 or Photoshop Camera RAW, the RAW image produced by the E-510 reveals the photographic quality of the camera. The exposures are flawless, and the dynamic range of the camera allows it to capture as much detail in the highlights as in the shadow areas."Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
"Indeed, the dynamic range of the NMOS sensor and its 10-megapixel resolution make it possible to extract a great quantity of detail and colour nuances when RAW images are processed"
Tutaj po prostu są nastawieni na RAWy. Na DP przyznali, że można wyciągnąć 1EV używając Rawa i pokazali jak przepały znikają. Na MP widać bliższy jest im RAW i nie histeryzują, że w jpegu przepały. Swoją drogą nie rozumiem, czemu Olympus nie poprawi w firmware przepaleń na jpegach. Przecież to da się zrobić :roll: