Odp: [OlyTest]E-M1 pod krakowskim niebem :)
bo to może być różnica czy się wali seriami przez godzinę czy ekranik musi cały dzień świecić gdy na spacerze się kadrów szuka.
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
No dobra, sam jestem zaskoczony
Pierwsze zdjęcie ma numer PA180051.JPG
Ostatnie PA180851.JPG
Aparat równolegle zapisywał rawy?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
bo to może być różnica czy się wali seriami przez godzinę czy ekranik musi cały dzień świecić gdy na spacerze się kadrów szuka.
Od stabilizacji to pewnie też zależy,ja na imprezach jak błyskam lampą to moim EPM2 spokojnie zrobię na jednej baterii z 500-600 zdjęć.
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Aparat równolegle zapisywał rawy?
Część robiłem tylko w jpg, częśc w jpg+ raw.
Stabilizacja była wyłączona w 90% zdjęć, fotografowałem ruchome obiekty i postanowiłem ją wyłączyć.
Odp: [test]E-M1 pod krakowskim niebem :)
No właśnie wróciłem z rajdu. Zestaw Em1 hld i 50 -200 jedna bateria zrobił 1200 zdjęć.
Stabilizacja włączona na auto, korzystałem z wizjera na ekranie wyświetlone parametry. Aparat włączony przez 4h, temperatura ok 3 Sto. Zdjęcia w wolnych chwilach przeglądane. Nakręciłem jeszcze klika filmików.
Jak dla mnie Super!
Zdjęcia robiłem w RAW.
Cytat:
Zamieszczone przez
Peterax
No właśnie wróciłem z rajdu. Zestaw Em1 hld i 50 -200 jedna bateria zrobił 1200 zdjęć.
Wynik znakomity!
Co do szybkości działania AF z podpiętym 50-200 to byłem pod wielkim wrażeniem. Działałem głównie na AF-C, noo i w końcu Olympus dawał radę naprawdę sprawnie, bardzo celnie jak w warunkach strasznego kurzu unoszącego się w powietrzu naprawdę nieźle celował. AF z śledzenie się nie do końca sprawdza ale może to być spowodowanie że korzystam z obiektywów 4/3. Ogólnie praca z OMD zaczyna mi się podobać. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Peterax
Stabilizacja włączona na auto, korzystałem z wizjera na ekranie wyświetlone parametry. Aparat włączony przez 4h, temperatura ok 3 Sto. Zdjęcia w wolnych chwilach przeglądane. Nakręciłem jeszcze klika filmików.
Jak dla mnie Super!
Zdjęcia robiłem w RAW.
Mogę potwierdzić, bateria trzyma bardzo długo, trzeba jedynie wykonać kilka ładowań.
jak masz jakies fotki z rajdu to zapodaj ;D zobacze jak sie sprawdzał z 50-200. SWD?
Fotki można obejrzeć na moim blogu wieckowskipiotr.blogspot com
obiektyw bez SWD ale naprawdę daje rade.
przepraszam ze nie umieściłem zdjęć ale nie mam dostępu do komputera.